Göm menyn

HU

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Colosseum

Colosseum renoveras

Med start 1 juni kommer Colosseum i C-huset få en ordentlig uppdatering. Renovering av väggar, golv, tak och belysning görs på önskemål av studenterna.

Projektgruppen

KSM-studenter skapar melloyra i Mirum

Andraårsstudenter från KSM har valt att göra sitt projektarbete i form av eventet ”Melloyra” som består av utställning, tävlingar och upplevelser – och mycket musik.

Profilbyte

Dagens profilbyte

Dagen då LiU bytte sin grafiska profil startade tidigt på morgonen. Och sen rullade det på med aktiviteter under hela dagen. Full rulle blev det också på sociala medier.

John Holms

Ytligt och förvillande

Det är utsidan snarare än insidan som är huvudsaken förstaårsstudenterna på kandidatprogrammet Slöjd, hantverk och formgivnings utställning Ytligt på Vallabiblioteket.

Ny flagga

Starka reaktioner på LiU:s nya logotype

Reaktionerna på LiU:s nya logotype har lett till många negativa kommentarer på sociala medier, inte minst från studenter.

Lauri Vaher

Vår på Malmstens

Först vårutställning på Campus Lidingö, sen fortsättning i Kungsträdgården. Och fullt av affischer på Stockholms kulturstolpar. 19 Malmstensstudenter tar språnget ut till framtiden.

FN-rollspel på LiU

I helgen arrangerades en FN-simulering. Deltagarna fick lära sig om FN:s arbete, diplomati och internationella relationer.

Schlageryra

Studentkör satsar på schlagerkonsert

Studentkören SKÖN i Norrköping hakar på schlageryran och bjuder in till konserten EuroviSKÖN den 30 maj.

Roboten

Robotar på rätt kurs

Det dags för avslutning av studentprojektet ”Robotkursen”. Studenter från Elektronikdesign och Kommunikation Transport Samhälle har byggt och programmerat en mobil autonom plattform som ska navigera sig fram.

Tårtan

Jubileum för D-linjen och IT-programmet

I år firar civilingenjörsutbildningarna i datateknik (D) och informationsteknologi (IT) 40 respektive 20 år. Det firas med en jubileumskonferens fylld med mat, mingel och spännande talare.

Inloggningsproblem till Lisam

Efter bytet av LiU:s grafiska profil 20 maj kan det vara problem att logga in i Lisam. Genom att rensa webbhistoriken och starta om webbläsaren löser man problemet.

Myra kryper på diagram

Vill du jobba med Populärvetenskapliga veckan?

Populärvetenskapliga veckan är en omtyckt aktivitet som årligen besöks av cirka 2500 gymnasister och deras lärare. Nu söker vi en studentprojektledare till utställningsdelen.

Skålar

Kreativ mångfald på examensutställning

Nytt av skrot, experimentellt silversmide, perfektionistiska träverktyg, het kläddesign, tygtryck, keramik och textil. Sistaårsstudenterna i slöjd, hantverk och design visar en kreativ mångfald.

Påse med nya profilen

Nu byter LiU utseende

Idag lanseras LiU:s nya grafisk profil och logotyp. Det uppmärksammas på flera sätt under dagen. Från tidig morgon kommer studenter och anställda att dela ut overallsmärken och godis på samtliga campus, bland annat.

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

mobiltjänsterfacebook

twitter

Instagram

 

 

 

 

 


 

På gång

Melloyra

22/5 Campus Norrköping

Melloyra med happenings och tävlingar.

IT-support på Vallabiblioteket

9/4-4/6

På måndagar och torsdagar kl. 17-19 finns personal från IT-helpdesken på plats i bibliotekets informationsdisk.

Studentundersökningens resultat

Campus US 22/5, Campus Valla 25/5, Campus Norrköping 27/5

Resultatet av årets Studentundersökning presenteras.

Driftstopp i Studentportalen

27/5 kl. 02.00-14.00

Studentportalen är avstängd onsdagen 27 maj på grund av systemunderhåll.

Nominera till Årets alumn

Senast 3 juni

De nominerade ska ha läst minst två år vid LiU och därefter utmärkt sig, kanske genom en prestation eller särskilt engagemang i en fråga.

Seminarieserien Genusakademin

Senast 7 juni

Forum och Lika villkor bjuder in LiU-studenter till seminarieserien ”Genusvetenskapliga klassiker”. Först till kvarn!
 

Kalender

 

Hitta fler händelser i Studentkalendariet

 

 

Studentbloggarnas senaste inlägg

Glada studenter

 

1 år och 5 minuter (2015-05-24)

För 5 minuter sedan var det ett helt år sedan jag kom hem från mitt utbytesår på Irland (eller ja, planet landade på Arlanda). Mycket har hunnit hända sedan dess. Jag har flyttat två gånger, blivit [...]

Tentaplugg! (2015-05-24)

Ja, det är ungefär det min tid består av nu, tentaplugg dagarna i ända! Jag har hunnit med att jobba några extra timmar i onsdags o fredags förra veckan, & det blir några timmar imorgon med, vilket [...]

Kartografiverkstad och helg i huvudstaden (2015-05-24)

I onsdags hade jag en obligatorisk kartografiverkstad på campus. Vi fick först en föreläsning om kartans historia och uppbyggnad innan vi övergick till att lösa olika uppgifter i grupp. Uppgifterna [...]

Grill och stranddag (2015-05-24)

Det var jättetrevligt att grilla igår. På menyn stod fläskkarré, sallad med nektarin, lufttorkad skinka och mozzarella, vitlöksbröd, grillade grönsaker, sås och så klart en del vin. Och kladdkaka blev [...]


Läs fler studentbloggarSidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2015-05-22