Göm menyn

Studentundersökningen 2015. Berätta vad du tycker! Senast 13 mars.

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Spårvagn i Norrköping

Fler kommunala uppdrag stärker studenter

I Norrköping har ett mångårigt samarbete med LiU lett till att studenter på allt fler utbildningar involveras i projekt som Norrköpings kommun behöver hjälp med.

Studenter i Norrköping

Du har väl inte glömt att svara på Studentundersökningen?

Undersökningen är en chans att göra din röst hörd kring vad du tycker om studielivet på LiU. Du hittar den i studentmailen, Studentportalen eller i Lisam.

Cv-granskning

Vässa ditt cv och ansökningsbrev

Nästa vecka kan du besöka en cv-verkstad där man kan få sitt cv och ansökningsbrev granskat, bli fotad och tipsad om hur man lyckas på anställningsintervjun.

Spex

Årets spex – krig, kärlek och Zlatan

Årets studentspex Jeanne d’Arc eller en snabblektion i ängelska lockar till många skratt. 70 studenter deltar i uppsättningen framför och bakom scenen.

Pauline Edwardsen

Peppade pedagoglusten med rebellisk kurs

Allt detta gnäll på skolan! Och yrkesvalet till lärare som ofta måste försvaras. Lärarstudenten Pauline Edwardson hämtade kraft hos Rebel Learners.

Studenter i Norrköping

Aspirantprogram lockar socionomstudenter

Ett utökat samarbete mellan socionomprogrammet och Norrköpings kommun har lett både till ökad kompetens hos studenterna och förenklad rekrytering i kommunen.

Linneorna

Stor välgörenhetskonsert med Linneorna

Den akademiska damkören Linnea bjuder in till välgörenhetskonsert den 6 mars, med sånger om och av kvinnor och fyra inbjudna talare på scen. Insamlade bidrag går till kvinnojouren i Linköping.

Christian Fickler och Adam Bäckström

Idéer för en bättre värld

Under höst och vinter har Innovationskontoret haft en idétävling i gång, där studenter uppmanas om att komma på lösningar för att göra världen mer hållbar.

Studentundersökningen - en chans att påverka

Studentundersökningen - din chans att påverka

Den sjuttonde februari landade en enkät i mailboxen hos dig som är student på LiU. Genom att fylla i den har du chansen att tycka till om din studiemiljö.

Vill du jobba på StuFF?

StuFF söker åtta engagerade studenter som vill arbeta heltid med stödverksamhet, utbildningsbevakning, studiesocial verksamhet och studentpolitik.

Jubileumslogga

Wermlands Nation firar 30 år

Inte bara värmlänningar utan alla LiU-studenter oavsett härkomst är välkomna att fira med Wermlands Nation under deras jubileumsår.

Glimmer Bureau, detalj

Furniture of the Year

Ania Pauser, möbeldesigner från LiU Malmsten, har tilldelats utmärkelsen Årets möbel för sin Glimmer Bureau som premiärvisades på möbelmässan i februari.

Skiss över det nya studenthuset

Framtidssatsning på Campus Valla

Ett nytt studenthus, en samlad universitetsförvaltning och samverkansverksamhet mitt på Campus Valla - det är Linköpings universitets nya satsning.

Dags att söka till Kalaskommittén 2015

Är du en driven och engagerad student som vill vara med och genomföra årets Kalasmottagning? Nu är det dags att söka eller nominera till Kalaskommittén 2015.

Vinnare i deltävling

Ett studentlag från civilingenjörsprogrammet industriell ekonomi har vunnit en deltävling i ”Tournament in management and engineering skills” i Istanbul - den största europeiska case-tävlingen för studenter inom det ämnet.

Lars Vilks

Yttrandefrihet i fokus vid Vilks besök

I förra veckan, innan händelserna i Köpenhamn, besökte konstnären Lars Vilks Utrikespolitiska studentföreningen på universitetet.

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

Twitter@LiU_student på Twitter

LFacebookiU på Facebook

Studenttjänster im.liu.semobilen

 


På gång

Anmälan till sommarkurserna är öppen

23/2-16/3

Sugen på att sommarplugga? Då är det dags att söka nu.

Drop-in Lunchyoga

Torsdagar Norrköping/Linköping

Ta en avstressande lunch med Studenthälsan.

Kurs i mindfulness

Start 2/3 Norrköping

Lär dig att hantera din stress och din vardag med medveten närvaro. Arrangör: Studenthälsan.

Lunchföreläsning med Google

5/3 Linköping

Stefan Holmer och Magnus Flodman från Google berättar om några av företagets projekt. OBS utökad med 70 platser- först till kvarn!

Starta - Fortsätt - Håll ut

26/3 Campus Valla och 19/3 Norrköping

Studenthälsan håller en workshop för dig som skjuter upp saker lite för mycket.

 

Kalender

 

 

 

Hitta fler händelser i Studentkalendariet

 

 

 

Studentbloggarnas senaste inlägg

Glada studenter

 

Monsterstudenten (2015-03-03)

Vi befinner oss i ett kritiskt skede av uppsatsskrivandet. Vi har knappt två veckor kvar av schemalagd tid och ska hinna massvis. Återstoden av resultatet ska skrivas ner och sammanfattas och sedan [...]

Ofrivillig tystnad (2015-03-02)

Torr strupe och kronisk törst, saker som tillsammans med mitt sedvanliga hojtande ledde till en bortsprungen röst. Att inte ha möjlighet att tala vare sig det är med mig själv eller andra är något som [...]

Äntligen frisk! (2015-03-02)

Tjolahopp tjolahej! Jag är äntligen frisk! Inget mer hosta, snorig näsa eller ont i huvudet. Äntligen! Fyra veckor av halvsjukhet (är det ett ord?) är äntligen över. Så, nu har det gått en vecka sedan [...]

Med mars kommer våren (2015-03-02)

Ja, den första vårmånaden är här och jag håller tummar och tår för att den ska få förbli solig och snöfri! Jag har förr chockats av snö i mars och det är ingen höjdare. Men solen lyste glatt idag i [...]


Läs fler studentbloggarSidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2015-03-02