Göm menyn

Antagen? Välkommen! Här hittar du mer information inför studiestarten.

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Registreringsperioder höstterminen 2017

Glöm inte att du måste registrera dig på ditt program och dina kurser varje terminsstart. Här hittar du vilket datum som gäller för just din fakultet. Registreringsperioden är tre veckor, men ju tidigare du registrerar dig desto snabbare får du ditt studiemedel.

Tatuerad kvinna i magasin

De vill se en jämställd tatuerarbransch

När kvinnliga tatuerare presenteras i tatueringsmagasin är bilderna ofta mer avklädda och utmanande än när det kommer till deras manliga branschkollegor.
- Det finns många talangfulla kvinnor i tatueringsbranschen som inte får den uppmärksamhet de förtjänar, säger Silvia Lupuianu på GDK.

Vallavåningen, nytt bostadskoncept i Vallastan

Dags för inflyttning i Vallavåningen

Efter en storartad invigning står nu Linköpings hetaste stadsdel Vallastadens nya studentbostadskoncept färdigt för inflyttning.

Nya LiTH-studenter i grupp

Äntligen är de här!

Under tisdagsförmiddagen fylldes gångvägen genom Campus valla av nya studenter. Nu är det dags att kicka igång höstterminen.

Universiaden 2017, 19-30 augusti, logo

LiU-studenter representerar Sverige i Universiaden

Mellan den 19-30 augusti avgörs Sommaruniversiaden i Taiwan – studentidrottens motsvarighet till ett olympiskt spel. Blivande läraren Vilma Ekström och kemiska biologen Cheryl Loorents är med i Sveriges trupp.

Marie Peterson i projektet iGEM

LiU iGEM 2017 vill underlätta Alzheimersforskning

En omfattande projektplaneringsuppgift och ett självständigt arbete. Det ägnar sig studenterna i LiU iGEM åt i sommar för att genom sin tävlingsmedverkan bidra till forskning om Alzheimers sjukdom.

Sandra Ludvigsson

Hon siktar mot högsta toppen

Om allt går enligt planen så står Sandra Ludvigsson inom kort på toppen av Kebnekajse. Hon är en av ett 30-tal personer med diabetes typ 1, som tillsammans med äventyraren Ola Skinnarmo ska anta utmaningen.

LiU:s robotlag, LiU Humanoids

Ingen vinst för robotar i fotbolls-VM

Fotbolls-VM för robotar är slut för den här gången. Tävlingen bjöd på mycket spänning, men tyvärr ingen vinst för laget från LiU, LiU Humanoids.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

facebook

twitter

Instagram

 

 

liu-appen

liuapp


På gÅng

Anmälan till högskoleprovet

Höstens högskoleprov äger rum lördag 21 oktober. Anmäl dig senast 1 september.

Studerandeexpeditionens öppettider

Här hittar du Studerandeexpeditionernas öppettider under registreringsperioden.

Parkering stängs av inför München Hoben

lördag 12 aug-tisdag 29 aug, Campus Valla

Grusparkeringen norr om A-Huset kommer stängas av i samband med München Hoben. Förbjudet att parkera på annan plats än angiven parkeringsplats, felparkerade bilar bötfälls. Vid frågor eller funderingar, kontakta projektledaren för München Hoben, Allis Mahrs, e-post mh-general@lintek.liu.se, tfn 0723-41 23 43.

Nyfiken på Studenthus Valla?

Läs byggbloggen om du vill veta mer om byggnationen av det nya studenthuset på Campus Valla.

Hitta fler händelser i studentkalendariet

 

Studentbloggarnas senaste inlägg

Glada studenter

 

EXAMEN och det sista inlägget! (Sun Jun 11 22:57:55 CEST 2017)

HEJ på er! Det är med en underlig känsla jag skriver ikväll. I morse vaknade jag upp som sjuksköterska. Kan ni förstå? Jag är färdig sjuksköterska! Lördagen var en fantastisk dag som jag fick dela med [...]

Ta vara på tiden (Sat Jun 03 19:33:20 CEST 2017)

Redan nu känns det som att orden har förlorat sin avsändare. Det blir kanske så när avsändaren har lämnat det sammanhang varifrån den skulle sända ut orden. Igår tog min tid på Linköpings universitet [...]

Oroa dig inte (Wed May 31 21:38:01 CEST 2017)

  Vilken trevlig dag jag har haft. Inte på något särskilt sätt egentligen, utan bara rent allmänt. En av mina bästa onsdagar tror jag. Jag har precis gjort klart mitt presentationsmaterial som ska [...]

Vad som återstår (Mon May 29 21:08:16 CEST 2017)

Måndag och den näst sista veckan på praktiken är inledd. Jag fokuserar mest av allt på att försöka avsluta saker jag tagit på mig. I tjugo veckor har jag varit kommunikationspraktikant på Svenska [...]


Läs fler studentbloggarSidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: Fri Aug 18 12:39:51 CEST 2017