Göm menyn
sommar nkpg

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Registreringsperioder höstterminen 2015

Glöm inte att du måste registrera dig på ditt program och dina kurser varje terminsstart. Här hittar du vilket datum som gäller för just din fakultet. Registreringsperioden är tre veckor, men ju tidigare du registrerar dig desto snabbare får du ditt studiemedel.

Helen Dannetun

Kvinnliga LiU-ingenjörer med inflytande

När tidningen Ny Teknik rankar 30 inflytelserika inspiratörer bland landets 50 000 kvinnliga ingenjörer finns tre kvinnor med examen från Linköpings universitet med på listan, däribland LiU:s rektor Helen Dannetun.

Springande man

Sex LiU-studenter till internationell idrottstävling

Sex studentidrottare från LiU deltar i Universiaden i Korea – studentidrottens motsvarighet till olympiskt spel.

Driftstopp i Studentportalen

Studentportalen är avstängd den 16 juli kl. 08.00-13.00 på grund av systemunderhåll.

Godkänt för konstvetenskap

Kandidatexamen i konstvetenskap och visuell kommunikation har tidigare fått omdömet bristande kvalitet vid Universitetskanslersämbetets (UKÄ) utvärdering. Nu är bristerna åtgärdade och UKÄ ger åter grönt ljus för utbildningen.

Fasad hus 511

Nytt hus på Campus US invigs

Medarbetare och studenter är välkomna på invigningen av hus 511 den 24 augusti kl. 12.15. Huset rymmer bland annat undervisningslokaler och ca 200 studentköksplatser och studieplatser.

Diskmaskinslogga

Lekfullt med LiU-loggan

LiU:s nya logga finns inte enbart på beachflaggor och papperspåsar. Nu pryder den också fronten på diskmaskinen i ett fikarum på IEI.

Karriärcentrum läggs ned

Universitetsledningen har i tisdags (9/6) fattat beslut om att Karriärcentrum ska läggas ner. Från och med i juli kommer inte Karriärcentrum ha någon verksamhet igång.

NH

Nationernas hus blir Kollektivet

Många är studenterna och många är timmarna de tillbringat på Nationernas Hus. I sommar går en epok i graven, och något nytt uppstår. Efter en rejäl renovering av lokalerna öppnar de igen 14 augusti, men nu under namnet Kollektivet.

Farewell Cermony

Farväl till masterstudenter

Många ville gratulera studenterna som tagit examen från LiU:s internationella masterprogram när det var dags för årets Farewell Ceremony.

Grönt ljus för historia

Kandidatexamen i historia vid LiU, som tidigare ifrågasatts vid en granskning av Universitetskanslerämbetet (UKÄ), har nu fått godkänt och bedöms hålla hög kvalitet.

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

mobiltjänsterfacebook

twitter

Instagram

 

 

 

 

 


 

På gång

Campusbussen tar sommaruppehåll

19 juni -16 augusti

Campusbussen trafikeras inte under perioden 19/6-16/8. Bussen kör som vanligt från och med 17 augusti.

Centrala studerandeexpeditionen

Begränsade öppet- och telefontider 29/6-31/7.

Centrala studievägledningen

Begränsade telefontider i sommar.

Bibliotekets öppettider i sommar

Sommar på biblioteket betyder kortare öppettider men längre lånetider.

Kalender

 

Hitta fler händelser i Studentkalendariet

 

 

 

Studentbloggarnas senaste inlägg

Glada studenter

 

Tre veckor (2015-07-06)

Tre veckor. Så lång tid har vi alltså kvar här i Barcelona. Skrämmande att tiden börjar rinna ut nu. På flera sätt. Hälften av tiden kommer vi jobba med vår uppsats, som ska bli klar nästa vecka. Sen [...]

Glad sommar! (2015-07-06)

Hej på er, Jag överlevde tentorna, klarade alla så nu har jag 45 hp med mig hem i bagaget, puhhh! Att sammanfatta mitt år i Belgien kommer ta betydligt längre tid än vad jag har just nu så jag skriver [...]

Bah skoja (2015-07-06)

Jag kan visst inte hålla mig härifrån. Men jag kom på att jag aldrig länkade till vårt examensarbete, det heter “Evaluating the user experience in mobile games using session recording tools” och ni [...]

Läsarfråga! (2015-07-06)

Trillade in en fråga från en läsare: “Tror du att du vill specialisera dig i framtiden? I så fall till vad?” Just nu känner jag mig väldigt säker på att jag vill specialisera mig. Inom vad är jag inte [...]


Läs fler studentbloggarSidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2015-06-26