Göm menyn

Studenter i datorsal

 

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Bild: It's a wraps foodtruck

It’s a wrap – it is

Campus Valla har fått sin egen foodmarket. I en serie artiklar kommer vi att presentera de företag som serverar mat i foodtrucks vid Blå havet. Vi börjar med It’s a wrap, som egentligen är tre koncept.

Sök kontaktsamtal under LARM

Den 14 februari hålls LinTeks arbetsmarknadsdagar, LARM. Under mässan har du tillfälle att boka in kontaktsamtal – en perfekt möjlighet för dig att lära känna ett företag bättre och belysa dina bästa egenskaper.

Del av uppslag i guiden

Nystart med färsk PBL-guide på Medfak

Ny PBL-guide till vårens studenter på Medfak och nytänk kring formerna för interprofessionellt lärande. Principerna är viktigare än proceduren, säger Madeleine Abrandt Dahlgren, professor i medicinsk pedagogik.

Föreläsning på Läkarprogrammet

Prisad lärare på Läkarprogrammet

Akutläkare Frida Meyer får Kandidat Kork-priset av sistaterminsstudenterna på läkarprogrammet i Linköping. Det är första gången som priset går till akutsjukvården.

212 miljarder i studieskulder

Vid den här tiden på året får cirka 1,5 miljoner personer besked om sina studieskulder hos CSN. Totalt är låntagarna skyldiga svenska staten 212 miljarder kronor. De högsta skulderna har personer som bor i Uppsala och Stockholms län. Östergötland hamnar på sjätte plats. Här är den genomsnittliga studieskulden 132 874 kronor per person.

Studenter intervjuar överbefälhavare Micael Bydén. Foto: Lasse Jansson/Försvarsmakten

Studenter siktade högt - träffade ÖB

När studenterna på kursen i projektledning fick i uppgift att intervjua en projektledare, siktade de högt. Och fick träffa överbefälhavare Micael Bydén.

Takkrona. Bild: Frida Nyström

Studenter ställer ut på #slöjdisthenewblack

I Slöjdgalleriet, på Storgatan 41 i Linköping, visas just nu den mycket intressanta utställningen #slöjdisthenewblack. Det är studenter vid Linköpings universitet på programmet Slöjd, hantverk och formgivning år 2 som ställer ut sina arbeten.

Registreringsperioder vårterminen 2017

Glöm inte att du måste registrera dig på ditt program och dina kurser varje terminsstart. Här hittar du vilket datum som gäller för just din fakultet. Registreringsperioden är tre veckor, men ju tidigare du registrerar dig desto snabbare får du ditt studiemedel.

Stolsrader Arbis

LiU-alumner driver succéscenen Arbis

Från studenter till scenägare. Sebastian Andersson och Isak Wernhoff träffades på Linköpings universitet. På ungefär ett år har de gjort Arbis i Norrköping till en succéscen.

Bild: Ann-Kari Sundberg, prefekt IKK, drar täckelset av ett av konstverken.

Två vinnare i Ellen Key-tävling

Gör Ellen Key synlig i Key-huset. Så löd tävlingsuppdraget till studenterna på Slöjd, hantverk och formgivning. Nu har inte ett utan två av tävlingsbidraget invigts och fått permanent placering i huset.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

mobiltjänsterfacebook

twitter

Instagram

 

 

liu-appen

liuappPå gång

Öppettider på Centrala Studerandeexpeditionerna

16-27 januari

De Centrala Studerandeexpeditionerna på Campus Valla och Campus Norrköping har utökade öppettider under registreringsperioden.

Tre kvart på bibblan

20 januari kl 11.15, Kilen, Vallabiblioteket

IS propaganda och medier - att förstå IS virtuella kalifat. Michael Krona, medieforskare, filosofie doktor i medie-​ och kommunikationsvetenskap vid Malmö Högskola.

Ridkonsten i Sverige under 1700-talet

26 januari

Seminarieserien HumSamHäst@LiU.

 

Hitta fler händelser i studentkalendariet

 

Studentbloggarnas senaste inlägg

Glada studenter

 

Första dagen på sjuksköterskeprogrammet (Thu Jan 19 11:47:58 CET 2017)

Hej på er! Den 23de januari är det äntligen dags – då är det upprop! Är ni taggade? Det hoppas jag! Ni har SÅ mycket roligt att se fram emot. På uppropsdagen startar inte bara början på era [...]

Varför mailar vi varandra? (Wed Jan 18 19:42:27 CET 2017)

Det frågade jag Marc idag. Plötsligt hade vi brutit mailbarriären och börjat sköta enkla konversationer över mail istället för sms eller chatt. “Vi är viktiga nu”, var hans svar. Och det kanske vi är. [...]

Nu börjar bloggterminen igen! (Wed Jan 18 16:03:02 CET 2017)

Hej på er! Den här veckan började vår bloggperiod igen vilket betyder att ni nu kan förvänta er 3 inlägg per vecka från mig igen. Hurra! (skämt å sido, tror inte någon blir så glad att hen hurrar men [...]

Att plugga som ensamstående trebarnsmorsa (Tue Jan 17 16:41:30 CET 2017)

Nja, alltså, själva plugget är väl detsamma, samma saker ska läras in och det är samma tentor som ska klaras av. Möjligtvis kan det krävas lite mer planering och så det här med pengar… Vi fick [...]


Läs fler studentbloggarSidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: Wed Jan 18 13:34:22 CET 2017