Göm menyn

Välkommen till SOF 2019!

 

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Studentundersökningen - en hög badges

Studentundersökningen 2017 - så här tyckte ni

I stort visar 2017 års studentundersökning samma utfall som föregående undersökning för två år sedan. LiU:s studenter är stolta över universitet, rekommenderar sin utbildning till andra och är nöjd med livet som student. Men negativ stress och psykisk ohälsa har ökat.

Students laughing

Farewell mingle för utbytesstudenter

Den 17 maj hölls Farewell mingle för utbytesstudenter som läst vid Linköpings universitet under året. Eventet ordnas varje termin.

Fortsatt LiU-kontakt efter examen

När du tar din examen är det början på en ny relation med Linköpings universitet – som alumn. Verksamheten LiU Alumni hjälper dig att hålla kontakten med LiU.

Stipendiaterna. Foto: Jonathan Pakvis

62 LiU-studenter får dela på 2,2 miljoner kronor

Det var en glad och förväntansfull skara som den 12 maj åkte till Atlas Copco i Örebro för den årliga stipendieutdelningen från Tekn Dr Erik Johnssons stiftelse.

Skiss: Studenthus Valla. Bild: Whirte Arkitekter

Nu tar vi första spadtaget

Den 29 maj kl 11 är det dags att sätta spaden i jorden för bygget av Studenthus Valla. Kom förbi och bevittna ett historiskt ögonblick!

Karl-Olof Bergman och Rebecka Le Moine

Artrikedom och mångfald uppmärksammas

- En del människor kan nog fler Pokémonfigurer än riktiga biologiska arter. Rebecka Le Moine är LiU-studenten som tagit initiativ till att uppmärksamma Biologiska mångfaldens dag i Sverige den 22 maj.

Vårutställning Malmsten

Sista rycket inför vårutställning

De senaste månaderna har studenter på Malmstens arbetat med examensarbeten och gesällprov. Den 18-21 maj visas de upp på den årliga vårutställningen.

De tre vinnarna och en buckla

LiU-studenter tog hem SM i ekonomi

Linköpings universitet har landets smartaste ekonomer. För andra året i rad tog ett LiU-lag hem segern när årets svenska mästerskap i ekonomi avgjordes i helgen. Det vinnande laget bestod av Erik Almgren, Nils Schönning och Rikard Björkman.

Spexare på scenen

Spexmästarna laddar för SM

De regerande svenska mästarna i spex har hektiska dagar framför sig. Om bara ett par veckor är det upp till bevis - ska man lyckas ta hem segerbucklan än en gång?

Logistikstudenter gjorde bästa ex-jobbet

För femte året i rad vann LiU-studenter med logistik som specialisering pris för årets bästa examensarbete i landet inom området. Denna gång var det Dennis Lannerström och Anton Schenning som tog hem stipendiet.

Hitta praktik på CareerGate

Har du möjlighet att göra praktik inom din utbildning eller vill du ta en paus och skaffa värdefull arbetslivserfarenhet för framtiden? På LiUCareerGate hittar du inte bara lediga jobb, utan även sökbara praktikplatser.

Studentorkesterbalett dansar loss på SOF

Snart fest i dagarna tre

På torsdag går startskottet för årets Studentorkesterfestival, SOF. Uppträdanden av 40 svenska och utländska studentorkestrar kryddas med den traditionella kårtegen genom Linköpings gator.

Studentundersöknings-badges

Nyfiken på resultatet av Studentundersökningen?

Välkommen på presentationerna av resultatet tisdag 16 maj.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

facebook

twitter

Instagram

 

 

liu-appen

liuapp


På gang

AIESEC söker nya medlemmar

AIESEC, världens största studentorganisation, är den internationella plattformen för unga människor att upptäcka och utveckla sin potential. Lokalkontoret i Linköping söker nu nya medlemmar som vill engagera sig i organisationen från och med augusti.

För ansökan och mer information, kontakta erika.beil@aiesec.se

Mensdagen

28 maj kl. 13-17, Norrköping

För andra året anordnar studentföreningen Lingonkollektivet Mensdagen för att uppmärksamma svenska menstabun och föreställningar. 

Extraöppet på biblioteket vid tenta-p 

28 maj och 4 juni

Vallabiblioteket och Campus Norrköpings bibliotek har extraöppet två söndagar under våren.

Slöjdutställning på Vallabiblioteket

29 maj - 7 juni, Vallabiblioteket

Studenter på programmet Slöjd, hantverk och formgivning ställer ut sina alster.

Vinn 20 000 kronor med din uppsats

Skicka in senast 30 juni

Centrum för kommunstrategiska studiers (CKS) årliga uppsatstävling. Du som det här läsåret skriver en uppsats om ett ämne som är viktigt för kommunerna och deras utveckling kan vara med och tävla om 20 000 kronor.

Hitta fler händelser i studentkalendariet

 

Studentbloggarnas senaste inlägg

Glada studenter

 

Tidspilen (Sat May 27 19:37:18 CEST 2017)

Strålande sol ute och lördag. Sophie och jag har avverkat sträckan Årstaberg – Gullmarsplan – Skanstull – Danvikstull – Tantolunden till fots och har antagligen blivit något brunare. Nu är vi hemma i [...]

Nu då? (Sat May 27 19:35:00 CEST 2017)

Det var det. Nu har jag haft mitt sista schemalagda någonsin på sjuksköterskeprogrammet. Känner så overkligt! Vi firade med mys i trädgårdsföreningen och sen lite mat och dryck på en uteservering i [...]

Du kan, om du verkligen ger dig fasiken på det (Sat May 27 08:35:38 CEST 2017)

Förlåt att jag tjatar, men så fort jag hör någon över typ trettio säga att hen är för gammal för att börja plugga tar jag fram mig själv som motbevis. Livet är så himla långt, varför bara ge upp och [...]

Godmorgon (Fri May 26 07:00:13 CEST 2017)

Solen, fåglarna och tuppen väckte mig vid femtiden, men vad gör väl det när livet är så underbart och jag ska iväg till mitt nya jobb. Eftersom det är lite ont om lärarjobb under sommaren så ska jag [...]


Läs fler studentbloggarSidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: Sat May 27 11:54:59 CEST 2017