Göm menyn

Glad sommar!

 

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Studentprojektet Bred blick främjar rättvisa

Studentprojektet Bred Blick har beviljats 1,25 miljoner kronor av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor för att under ett års tid arbeta med att främja rättvisa och inkludera skildringar av invånare med invandrarbakgrund i Norrköping tillsammans med journalister från lokalredaktioner.

Prisad för uppsats om informationssäkerhet

Carl-Henrik Eriksson, civilingenjör i datateknik, har fått fackförbundet Unionens studentpris. Belöningen på 10 000 kr får Carl-Henrik för sin exjobbsuppsats om hur planering av informationssäkerhet inom en organisation kan göras på ett enkelt och pragmatiskt sätt utan att avskräcka användare med ett överflöd av information.

Internationella masterstudenter på Farewell ceremony

Hejdå LiU!

Det var trångt i foajén på Kårhuset kollektivet inför årets Farewell ceremony. Internationella masterstudenter med nära och kära minglade innan det var dags för avskedsceremonin.

Studenter på Medicinsk teknik redovisar sina projekt

Smarta medicintekniska lösningar av studenter

Det blev en hel del problemlösning när studenterna på civilingenjörsutbildningen i medicinsk teknik gjorde kandidatprojekt. En hel del kaffe också, när det stundtals gick trögt. Resultatet: självlärande nätverk för bildanalys, hjälpmedel som lyfter armen åt dig och ett löplabb.

Haqqi Bahram

Framtid för Syrien

Kriget rasar i Syrien och tvingar människor på flykt. Men vad händer när landet ska byggas upp igen? Det är frågor som den syriske masterstudenten Haqqi Bahram brottas med i ett nätverk.

Nordic culture

Upplever nordisk kultur

Nordic Culture är en av de mest populära kurserna bland internationella LiU-studenter. Över 800 studenter har gått kursen under årens lopp. Pedagogiken bygger på upplevelsebaserat lärande, utomhuspedagogik och platsens betydelse för lärandet. Som att laga svensk påskbuffé till exempel.

Deras idé prisades av Linköping City Airport

Att skapa ett nytt grafiskt uttryck för marknadsföring, mot ett för flygplatsen viktigt kundgrupp, studenterna. Det var uppdraget som studenterna som läser kursen Visuell retorik på Grafisk design och kommunikation fick av Linköping City Airport.

LiU-studenter vann uppsatspris

Bland drygt 40 nominerade uppsatser har två vinnare utsetts till Handelsrådets studentuppsatspris 2017. Ett av prisen, Hakon Swenson Stiftelsens pris, gick till LiU-studenterna Fabio Arcidiacono och Rico Franssen.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

facebook

twitter

Instagram

 

 

liu-appen

liuapp


På gang

Omflyttningar i Vallabiblioteket

12 juni - 19 juli

Den 12 juni kommer omflyttningar av biblioteksmaterial att påbörjas i Vallabibliotekets lokaler, vilket kan orsaka störningar för våra besökare. Bland annat kommer hyllor att monteras ner och golv att åtgärdas.

Studerandeexpeditionens öppettider

Under sommaren har studerandeexpeditionen i Zenit, Campus Valla, och i Kåkenhus, Campus Norrköping, begränsade öppettider. När registreringsperioden börjar i augusti utökas öppettiderna.

Bibliotekets öppettider i sommar

Sommar på biblioteket betyder kortare öppettider men längre lånetider.

Bussen tar sommaruppehåll 

Campusbussen, linje 73, trafikeras inte mellan den 26 juni och 11 augusti.

Utställning om Jane Austen 

Den ständigt aktuella författarinnan är temat för Vallabibliotekets sommarutställning.

Vinn 20 000 kronor med din uppsats

Skicka in senast 30 juni

Centrum för kommunstrategiska studiers (CKS) årliga uppsatstävling. Du som det här läsåret skriver en uppsats om ett ämne som är viktigt för kommunerna och deras utveckling kan vara med och tävla om 20 000 kronor.

Nyfiken på Studenthus Valla?

Läs byggbloggen om du vill veta mer om byggnationen av det nya studenthuset på Campus Valla.

Hitta fler händelser i studentkalendariet

 

Studentbloggarnas senaste inlägg

Glada studenter

 

EXAMEN och det sista inlägget! (Sun Jun 11 22:57:55 CEST 2017)

HEJ på er! Det är med en underlig känsla jag skriver ikväll. I morse vaknade jag upp som sjuksköterska. Kan ni förstå? Jag är färdig sjuksköterska! Lördagen var en fantastisk dag som jag fick dela med [...]

Ta vara på tiden (Sat Jun 03 19:33:20 CEST 2017)

Redan nu känns det som att orden har förlorat sin avsändare. Det blir kanske så när avsändaren har lämnat det sammanhang varifrån den skulle sända ut orden. Igår tog min tid på Linköpings universitet [...]

Oroa dig inte (Wed May 31 21:38:01 CEST 2017)

  Vilken trevlig dag jag har haft. Inte på något särskilt sätt egentligen, utan bara rent allmänt. En av mina bästa onsdagar tror jag. Jag har precis gjort klart mitt presentationsmaterial som ska [...]

Vad som återstår (Mon May 29 21:08:16 CEST 2017)

Måndag och den näst sista veckan på praktiken är inledd. Jag fokuserar mest av allt på att försöka avsluta saker jag tagit på mig. I tjugo veckor har jag varit kommunikationspraktikant på Svenska [...]


Läs fler studentbloggarSidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: Thu Jun 22 13:51:25 CEST 2017