Göm menyn

Anmälan till Årets alumn 11 november

 

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Firande av Årets alumner

Flyktingexpert och hörselforskare är Årets alumner

Årets alumner vid Linköpings universitet är Suad Ali, expert på Sveriges flyktingkvot, och Thomas Lunner, en av forskarna bakom världens första digitala hörapparat.

Biohacking i Norrköping

Är du student och intresserad av Biohacking? Välkommen att hjälpa forskarna på ett ”reversed science café” på Visualiseringscenter i Norrköping 10 november.

Akademiska Föreningen, AF, logotype

Utlysning av AF-priser

Nu är det dags att söka till AF-priset. Lämna förslag på mottagare eller sök själv senast 18 november.

Grafik: Vecka 45

Dags för vecka 45

För sjunde året i rad arrangeras innovationsveckan, vecka 45, en vecka fylld av innovation, inspiration och nätverkande.

Lejon som ryter

Populärvetenskaplig vecka drar 3 000 besökare

Lejonryt, allergier, bortskämda barn, papper som leder ström, matematiken i universum eller dödskallar. 3 000 besökare väntas till Populärvetenskapliga veckan den 25-27 oktober.

Del av kortlek, Spader Kung

Bibliskt drama med bäring på nutiden

Framgång, svek och maktmissbruk. Men också kärlek och förlåtelse. I tre konserter med start den 21 oktober framför Östgöta Kammarkör i samarbete med Östgötamusiken och Stina von Sydow från Östgötateatern ett dramatiskt oratorium om kung David.

Färre sökande till våren 2017

Ca 220 000 har sökt till vårens program och kurser på landets lärosäten, visar siffror från Universitets- och högskolerådet, UHR. Det är en minskning med tre procent jämfört med vårterminen 2016.

Programmet GDK firar 10 år

Tio år med GDK

För tio år sedan fick LiU och Campus Norrköping ett tillskott i form av kandidatprogrammet Grafisk design och kommunikation, GDK. Jubiléet har firats av studenter, alumner och lärare.

Pris till examensarbeten om kollektivtrafik

Tre studenter vid civilingenjörsprogrammet Kommunikation Transport Samhälle vid LiU, Marie Hedström och Johanna Johansson samt Astrid Adelsköld, delar Kunskapscentrumet K2s förstapris om 50 000 kronor för bästa uppsats inom kollektivtrafik.

Spiktavla av Ellen Key

Studenter gör Ellen Key synlig i Key

Andraårsstudenterna på Slöjd, hantverk och formgivning fick ett skarpt uppdrag. Gestalta Ellen Key i Keyhuset! Nu har studenterna visat sina verk i foajén, två av dem får en permanent placering med invigning i december.

Tårta med ordet Formbärare

Årets Formbärare: Slöjd, hantverk och formgivning

Kandidatprogrammet Slöjd, hantverk och formgivning har av Svensk Form Öst korats till Årets Formbärare.

LiU:s spelmän fixade bästa låten

LiU:s studentspelmanslag Strängar & Rör lyckades kamma hem priset för bästa låt i VM för studentspelmanslag som hölls under Linköpings folkmusikfestival. Totalt var det tolv tävlande lag, varav 11 var från Sverige och ett lag var från Norge.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

mobiltjänsterfacebook

twitter

Instagram

 

 

liuapp

liuappPå gång

Nya öppettider på Centrala studerandeexpeditionerna

Centrala studerandeexpeditionerna i Zenit på Campus Valla och i Kåkenhus på Campus Norrköping har följande öppettider 31 oktober till 13 januari:

  • Campus Valla, Zenit: vardagar 12:00-15:30
  • Campus Norrköping, Kåkenhus: vardagar 10:00-15:00

Campusbussens hållplats flyttar

Hållplatsen är flyttad 1/11-12/12

Hållplats Campushallen flyttas cirka 100 meter mot VTI på grund av vägarbete.  

LinTek 45 år!

7-12 november

Studentkåren LinTek fyller 45 år och firar en hel vecka med massor av evenemang i både Linköping och Norrköping.

Biblioteket under allhelgonahelgen

Under allhelgonahelgen 4-6 november har LiU-biblioteken avvikande öppettider.

Kurser i mindfulness

Kursstart Campus Norrköping 7/11, Campus US 9/11 och Campus Valla 17/11

Kurs på fem tillfällen för dig som vill fördjupa dig i mindfulness. Kursen innehåller teori, diskussion, övningar i grupp och hemma.

LiU Game Conference

11-13 november, Linköping

Event där programmerare, konstnärer och gamers skapar spel. Deltagarna får också en en inblick i den senaste forskningen inom spel, visualisering och datorgrafik.

 

Hitta fler händelser i studentkalendariet

 

Studentbloggarnas senaste inlägg

Glada studenter

 

Helg och lov (2016-10-28)

Efter första veckan så är det många tankar som snurrar. Förutom alla nya intryck, elever och lärare så har det självklart varit en hel del funderingar kring detta märkliga lärarlönelyft. Det har varit prat mellan lärare, förstås, men också på i massmedia, tidningsartiklar, debatter, bloggar, insändare och intervju med ansvarig minister Hellmark Knutsson. Hon lät […]

Kortare fredagsreflektion (2016-10-28)

Fredag igen alltså, veckorna går fort. Jag tänkte jag skulle hinna med ett litet inlägg innan jag beger mig till landet, där internetåtkomsten är något snål. Idag har jag och Marc jobbat på med uppsatsen, och faktiskt gjort en del framsteg. Vi har inte så mycket tid på oss egentligen innan den ska in. Men […]

Hemhem (2016-10-28)

Hej på er! Idag är det fredaf och jag och T ska hem till Nybro för en helgvisit. Veckan som gått har varit lite spännande. I onsdags blev jag blixtinkallad på en Assessment Day på Centigo, en konsultfirma i Stockholm. Jag tror verkligen att jag skulle kunna trivas där om jag fick chansen. Där lärde […]

HEMTENTAN INLÄMNAD! (2016-10-28)

ALLTSÅ WOW! Such frihet nu alltså. I tisdagsmorse när jag kom till campus vid sju på morgonen och började läsa igenom frågorna så kändes en inlämning av hemtentan väääääääääldigt låååååångt bort! But here we are! 23 sidor och 6740 ord senare så är jag klar. Jag har nog aldrig i hela mitt liv producerat 23 […]


Läs fler studentbloggarSidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2016-10-28