Göm menyn

Ny student?

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Fest i Kårallen

Konferens för alkoholsmart studentliv

Studentkåren StuFF arrangerar en nationell konferens med syfte att diskutera och utbyta erfarenheter kring hur man kan främja en smartare alkoholkultur i studentlivet.

Spexet

Premiärdags för spex

Linköpings studentspex utlovar en vild resa genom Egypten i sitt nya spex Lawrence i mumiedalen. Premiär lördagen den 13 februari.

Vanligare med lägre utbildning än föräldrarna

Det har blivit allt mindre vanligt att ha högre utbildning än sina föräldrar. Mer än hälften av dem som är födda före 1960 har högre utbildning än den förälder som har högst utbildning.

Möbelmässa

LiU Malmsten på Möbelmässan och Auktionsverket

På Furniture Fair visar studenter från LiU Malmsten upp sina arbeten, nytt i år är dessutom ett samarbete med ateljé Lyktan. På Auktionsverket ställer alumner ut och på torsdag är det Öppet hus på campus Lidingö.

Publik på Kalas

Sök till kalaskommittén

Vill du vara med och skapa en fantastisk upplevelse för nyblivna LiU-studenter? Nu är det dags att fylla platserna i kommittén för Kalas2016!

Någon som går med en cykel på Campus Valla

Undersökning: Hur uppfattar du LiU?

En enkät med syfte att undersöka hur LiU-studenterna uppfattar sitt universitet kommer att skickas till ett antal slumpmässigt utvalda studenter.

Podradions alldeles egna landslagströja

Gör idrottspod vid sidan av studierna

Ekonomistudenten Anton Edman kombinerar radio, idrott och välgörenhet i en egen podcast. Han intervjuar kända idrottsprofiler och de skänker idrottsprylar som sedan auktioneras ut till förmån för välgörenhet.

Leriga lag i årets VSR

VSR 2016 – en studie i lera

Under lördagen avgjordes Valla Saucer Rennen 2016. Trots utebliven snö kunde Y-sektionens festeri genomföra tävlingen nedför Vallamassivet som planerat. Allt som behövdes var lera, kreativitet och en storslagen saucer.

Niklas Myhr, The Social Media Professor

Guru inom sociala medier besökte LiU

LiU-alumnen Niklas Myhr är expert på marknadsföring och sociala medier och känd som ”The Social Media Professor”.

Bild: Studenter i nya Hus 448 på Universitetssjukhuset

Studenterna intar hus 448

Bara en vecka efter invigningen av nya Norra entrén på Universitetssjukhuset myllrar redan studentkök, läsplatser och salar i hus 448 av nya studenter i gröna operationsmössor.

Från mässan 2015

Rekordmånga företag deltar på LARM

Studentkåren LinTeks arbetsmarknadsmässa LARM kan i år räkna sig som södra Sveriges största med 159 utställare. Över 300 studenter engagerar sig för att evenemanget ska bli av.

Köraffisch

Musiken möter forskningen

Musiken och forskningen möts när Östgöta kammarkör framför konserten ”Framtiden börjar idag – ett musikaliskt möte för en hållbar värld”. Frågor om miljö och hållbarhet står i fokus.

Liuappen

Ny app för LiU-studenter

Länge har studenterna efterfrågat en studentapp och nu finns första versionen med tentamensanmälan uppe på Apple App Store och Google Play Store. På sikt ska appen innehålla allt som rör studier och studentlivet på campus.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

mobiltjänsterfacebook

twitter

Instagram

 

 

liuapp

liuappliuapp


På gång

Vill du plugga i sommar?

Ansök till årets sommarkurser 15 februari-15 mars.

Vad händer i D-huset?

Delar av D-huset har stängt för ombyggnad. Se karta över alternativa studieplatser och studentkök.

Registreringsperiod vårterminen 2016

Glöm inte att du måste registrera dig på ditt program och dina kurser varje terminsstart. Här hittar du vilket datum som gäller för just din fakultet.

Mindfulness på lunchen 

Campus Valla och Campus Norrköping
Drop-in.

Yoga på lunchen

Campus Valla och Campus Norrköping
Drop-in.

 

Kalender

Hitta fler händelser i Studentkalendariet

 

 

 

Studentbloggarnas senaste inlägg

Glada studenter

 

Pölen under tryckkärlet (2016-02-11)

Att vara i ett land vars språk man vill lära sig är en upplevelse av att kastas ut och in i en gemenskap. Att i ena stunden triumfera och i nästa ifrågasätta om man duger till något överhuvudtaget. En raktigenom smutsig och tung aktivitet egentligen. Vi har äntligen fått lite ihållande sol här i Bretagne. […]

Bye bye Sony (2016-02-11)

Idag tog jag farväl av min mobil. Igår morse när jag skulle sätta den på laddning stängde den av sig och sedan dess har den varit svart.. Den tog inte emot någon laddning och vägrade starta. Så efter att ha låtit den vila 24 timmar och hoppats på att den skulle återuppstå, som den gjorde […]

Skitdag (2016-02-11)

Inte ofta, men ibland vaknar jag och känner mig kinkig. Du vet så där så man inte vill gå upp, det är ruggigt, man fryser, är hungrig, trött och man vill inte gå utanför dörren. Men det är bara att masa sig upp, huttra sig ner och tända i spisen och få ordning på allt. […]

Det börjar dra ihop sig (2016-02-11)

Många var vi som satte upp mål och visioner för 2016 när klockorna ringde in det nya året. Det tackades ja till alla former av utmaningar; jobb, utbildningar, träningsplaner, tävlingar, resor, föreningsliv, studier, you namne it. Oj, vad roligt med så många nya projekt! Det här året ska bli det bästa hittills! #YOLO! Ingenting ska […]


Läs fler studentbloggarSidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2016-02-11