Göm menyn

Årets alumn

Ny studen

HU

sommar origo

För studenter vid Linköpings universitet m.liu.seFacebookTwitter

Liuloppet

Fart från start i höstens LiU-lopp

Kvällen bjöd på strålande sol och klar himmel då höstens upplaga av LiU-loppet arrangerades för sjunde gången i ordningen, 16 september.

Kamelen Omar

Kamel på campus

Det var en och annan som gnuggade sig i morgontrötta ögon när en kamel uppenbarade sig ur dimman vid Märkesbacken på Campus Valla. Det var kamelen Herr Omar som kom på besök för att hjälpa studentföreningen LiU Water Wind att uppmärksamma sina resor till varmare länder.

pokal

Elnaz Baghlanian och Peter Agnefjäll är Årets alumner

Peter Agnefjäll, vd och koncernchef för IKEA Gruppen, och Elnaz Baghlanian, kansliansvarig för Svenska PEN och redaktör för Dissendentbloggen blir Årets alumner. Den 3 oktober tar de emot utmärkelsen. Då finns det möjlighet att höra dem berätta om livet efter studierna.

Bibliotikarie och  låntagare på Hälsouniversitetets bibliotek

Nu inviger vi nya HUB

Under sommaren har Hälsouniversitetets bibliotek fått en rejäl ansiktslyftning. Välkommen till invigningen tisdag 7 oktober klockan 15.00.

Springande studenter

Uppåt för LiU-loppet

I morgon (tisdag16/9) kommer Campus Valla och Vallaskogen fyllas av människor med spring i benen. Då är det dags för höstens LiU-lopp. Även denna gång lutar det åt att deltagarrekordet slås.

Nemo Forsell

Logopedstudenter driver egen mottagning

Logopedmottagningen på Universitetssjukhuset har utökats med en mottagning där studenter kan ta emot patienter. Syftet är att ge studenterna bättre arbetslivserfarenhet.

En forskare i arbete

Premiär för LiU:s ForskarFredag

Forskare har ovanligt spännande jobb – och det ska nu allmänheten få veta mer om. Den 26 september deltar Linköpings universitet i ForskarFredag.

Datorseende

LiU-forskare vann tävling i datorseende

Forskare på LiU:s avdelning för datorseende tog hem segern i en internationell tävling med sin metod att följa rörliga objekt. Flera examensarbeten ligger bakom metoden.

Bild från konserten

Kalas- hur var din kväll?

Hjälp oss att göra Kalasmottagingnen ännu mer fantastisk till nästa års studenter genom att berätta vad du tyckte.

Anton Arbring, Erik Sandrén, Sofie Lindblom och Johan Holmlund

Studenter tog fram bästa appen

För andra året avgjordes East Sweden Hack på CreActive i Mjärdevi. 20 lag deltog i tävlingen och vann gjorde fyra LiU-studenter med appen Gå2.0. Under lördagen fick också ett 50-tal barn, 7-17 år, prova på programmering.

Deltagare i Sommarmatchen

Idel vinnare i Sommarmatchen 2014

Tjugo studenter satte 16 forskningsidéer i verket under sex veckor i årets Sommarmatch. Mathias Nordvall, doktorand på IDA, fick se två av sina projektidéer ta rejäla kliv mot kommersialisering.

Publik

Våga tala

Tycker du det är läskigt att tala inför folk? Anmäl dig till Språkverkstädernas Våga tala-kurs. Här ges tillfällen att träna sig på att tala i ett tryggare sammanhang.

Bild från IRL-kampanjen

LiU-kampanj i final till Svenska Publishingpriset

Den digitala utbildningskampanjen Linköpings universitet irl har nominerats som en av finalisterna till Svenska Publishingpriset.

Yoga

Stressad?

Vill du prova mindfulness eller yoga? Nu erbjuder Studenthälsan avstressande lunchpass.

Movitz

Sensommarkvällen inbjöd till häftig Kalasyra

Kalasväder att slappa i framför utescenen och tjockt kalasvimmel inne på mässorna. Tioårsjubilerande Kalasmottagningen firade med allt fler studenter på plats i Saab Arena, såväl gamla rävar som nyfikna nykomlingar.

Blivande studenter på mässa

Vill du arbeta med att marknadsföra LiU?

Tycker du om att möta nya människor? Vill du dela med dig av dina erfarenheter som student och hjälpa oss att marknadsföra Linköpings universitet? Nu söker vi nya studenter som vill arbeta som ambassadörer för sin utbildning.

Ross Duncan

Några hastiga minuter med Ross Duncan ...

... kanadensisk masterstudent vid LiU som arbetar för biståndsorganisationen Svenska Afghanistankommittén i Kabul.

Sminkning innan spexet

Många spex i höst

För alla som älskar spex finns det många chanser framöver att skratta, avnjuta musik och finurliga berättelser och påverka vad som händer på scenen genom att ropa omstart, baklänges och på tyska. Först ut är två extra föreställningar denna vecka av årets spex, Stjärnornas intrig. (Torsdag 4/9 och lördag 6/9).

Snabblänkar

*E-post för studenter antagna innan HT13
**E-post för studenter antagna HT13 & senare

 

Campusbussen

 

FLEr tjänster

 

mina PROGRAMsidor

 

På gång

Rebusrallyt

20/9 Linköping 
Lös klurigheter på östgötska småvägar.

Forskarfredag

26/9 Linköping/Norrköping
Möt forskare och få veta mer om deras spännande jobb.

 

Sociala medier

 

twitter@LiU_Student på Twitter


Hitta tidigare nyheter i arkivet.


Sidansvarig: webmaster@student.liu.se
Senast uppdaterad: 2014-09-19