Göm menyn

Vinter - Campus US

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Illustration av nätfiske: fiskekrok lyfter ut personlig information och pengar från dator.

Genomskåda nätfiske och bedrägerier

E-post har blivit cyberbrottslingens främsta verktyg. LiU utsätts dagligen för försök att stjäla information eller begå bedrägerier, och det börjar nästan alltid med ett e-postmeddelande. Se riktiga exempel på nätfiske som skickats till LiU och lär dig mer om vilka varningstecknen är för nätfiske.

Aron och hans handledare Anders skissar matteproblem på en whiteboard.

Aron, 14 år - mattesnille och LiU-student

Aron Enström är 14 år och älskar matte. Nu läser han linjär algebra på LiU, gör sin prao på matematiska institutionen och hoppas på att en dag bli forskare i matematik.

Överstruket "P".

P-förbud nattetid på Campus Valla

Det har uppstått problem med bilar som långtidsparkera på parkeringarna inom Campus Valla. Därför inför Akademiska Hus inom kort P-förbud nattetid på vissa parkeringar.

Medel att söka för nyanlända-projekt

LUST-godkända studentföreningar och anställda kan fortfarande söka medel för enstaka arrangemang och mindre projekt som på något sätt inkluderar nyanlända.

Innergården på hus Täppan på Campus Norrköping.

Ombyggnad i Täppan

LiU lämnar under året Bomullsspinneriet och medarbetarna flyttar till övriga byggnader. Som en konsekvens av detta kommer det under våren ske ombyggnationer på campus Norrköping. Först ut är Täppan.

Minnesstund

Studenten Simon Andersson har avlidit. Simon studerade på Miljövetarprogrammet, Campus Norrköping. Ni som vill hedra minnet av Simon inbjuds till minnesstund måndagen 12 mars kl 15.15 i Kåkenhus, sal K2.

Microvågsugnar på rad.

Ett lyft för C-huset

Ett nytt kök, ett renoverat kök och 40 fler mikrovågsugnar. C-huset på Campus Valla har genomgått en rejäl och välbehövlig upprustning. Vi har bilderna!

Gallring av studentkonton

Varje termin görs en gallring av de LiU-ID som tillhör inaktiva studenter. Den 6 mars fick 3 944 studenter e-post om att deras konto kommer att gallras den 10 april om de själva inte gör åtgärder för att få behålla det.

Två tjejer från studentföreningen Linwin sitter vid ett bord med en dator.

Linwin vill stärka tjejers position på arbetsmarknaden

Det är Internationella kvinnodagen, och vi har träffat studentföreningen Linwin, som vill sätta tjejerna i fokus, och förbereda dem inför kommande arbetsliv. Målet är att förbättra möjligheterna för unga kvinnor att verka och utvecklas som innovatörer, entreprenörer och ledare i näringslivet och samhälle.

Saab-logo

Saab University Day - du är inbjuden!

Är du teknikintresserad och läser sista eller näst sista året? Saab bjuder in dig till en spännande dag för att visa upp teknik som kräver framtidens personal. Dagen kommer bestå av föreläsningar, produktutställningar och tävling samt mingel med många av våra anställda på intressanta positioner. 300 studenter från KTH, Chalmers och LiU välkomnas till en av våra hangarer i Linköping 11 april kl 10-15. Är du en av de första 100 från LiU som hinner anmäla dig till en kul dag?

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

facebook

twitter

IG-logo

Snapchat-logo

 


liu-appen

liuapp


 

På gÅng

Aktuellt på Studenthälsan

Tisdag 20 mars kl 17.15-18.45, Vallabiblioteket

Att hitta en partner, att behålla en nära relation eller att trivas i ett grupparbete - hur går det till? Missa inte Studenthälsans föreläsning Tips och knep om relationer.

Hur lyckas man som forskare?

Tors 22 mars kl 14-17, Vallfarten, Campus Valla

Sveriges unga akademi och LiU Junior Faculty samordnar ett karriärseminarium på Campus Valla. Kom och diskutera utmaningar för unga forskare. Anmäl dig nu!

Extraöppet på biblioteken under tenta-p

Vallabiblioteket och Campus Norrköpings bibliotek har extraöppet kl 11-15 tre söndagar under mars: 11/3, 18/3 och 25/3. Medicinska biblioteket har söndagsöppet precis som vanligt.

Jobba inom EU - en möjlighet

Fre 20 april kl 11-14, C-huset, S37, Campus Valla

Universitets- och högskolerådet (UHR) berättar om EU:s institutioner och du får träffa en svensk EU-anställd tjänsteperson som berättar om sitt jobb. Du har även chansen att delta i tävlingen som kan ta dig och ditt lag till Bryssel och Luxemburg i sommar.

Böcker om forskningsmetoder och vetenskapligt skrivande

Kvalitativ metod. Kvantitativ metod. Vetenskapligt skrivande. På biblioteket hittar du den litteratur du behöver för att veta hur du skriver en riktigt bra uppsats.

Svenska dagstidningar i fulltext

Kungliga bibliotekets söktjänst för digitaliserade dagstidningar nu tillgänglig på Linköpings universitetsbibliotek.

Blodbussens tidtabell för våren (Campus Valla)

Nyfiken på Studenthus Valla?

Läs byggbloggen om du vill veta mer om byggnationen av det nya studenthuset på Campus Valla.

Hitta fler händelser i studentkalendarietSidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: Mon Mar 19 13:56:27 CET 2018