Göm menyn

Ny studen

sommar nkpg

HU

sommar origo

För studenter vid Linköpings universitet m.liu.seFacebookTwitter

Tidigare tillgång till studentbostäder

Studentbostäder har infört nya regler som ger nyantagna snabbare tillträde till lediga korridorsrum.

NärConfestival

Dags för NärConfestival

Mellan den 24-27 juli fylls Campus Valla av 7000 unga entusiaster som älskar japansk popkultur och sällskapsspel. Det är dags för ungdomsfestivalen NärCon.

Bo Tillsammans

LiU-studenter lanserar tjänst för kollektivt boende

Fyra studenter från Linköpings universitet lanserar i dagarna webbtjänsten Bo Tillsammans som ska göra det enklare att hitta eller erbjuda gemensamt boende.

Hantverkare lägger golv.

HUB – en byggarbetsplats

Under hela sommaren renoveras det för fullt på Hälsouniversitets bibliotek. Men för bibliotekspersonalen är det stora jobbet före och efter renoveringen.

Spännande utbildningar åter öppna

Missade du att anmäla dig till en utbildning till mattelärare, master i protein science eller en 7,5-poängskurs i idrott och hälsa så finns möjligheten kvar. Massor av spännande utbildningar är åter öppna för anmälan.

Antagen till LiU? Glöm inte att tacka ja!

Om du har sökt en utbildning till höstterminen så har du nyligen fått ett mail om ditt antagningsbesked. I vissa mail har det felaktigt stått att man inte behöver svara på antagningsbeskedet, men det stämmer inte. Oavsett om du är antagen eller reservplacerad måste du svara senast 31 juli.

Högskoleutbildade får ofta jobb

Nästan 80 procent av dem som tog examen från högskolan under läsåret 2009/10 hade etablerat sig på arbetsmarknaden under 2011. De högsta andelarna etablerade hade bland annat läkare, psykoterapeuter, yrkeslärare samt högskole- och civilingenjörer med bygginriktning. Det visar en analys från Universitets-
kanslersämbetet.

registrera dig

Registreringsperioder höstterminen 2014

Glöm inte att du måste registrera dig på ditt program och/eller kurs varje terminsstart. Här hittar du vilket datum som gäller för din fakultet.

Fler tjejer vill bli civilingenjörer

I första antagningen till höstens civilingenjörsutbildningar på Linköpings universitet är 35 procent tjejer och de är i majoritet på fyra av utbildningarna. Killarna dominerar dock fortfarande stort inom data- och informationsteknologi.

Sara Magnusson

Experimentfabrikens grundare prisad

Sara Magnusson, civilingenjörsstudent vid Linköpings universitet, har fått ett stipendium som delas ut till unga samhällsentreprenörer.

Hyreskontrakt

Allt fler bostadsbedrägerier

Bostadsbedrägerierna ökar. Nu varnar studenternas hyresgästorganisation KOMBO för att allt fler bostadssökande studenter kan råka illa ut.

Domarklubba. Bild: Istockphoto

Ny lagar rör studenter

Vid halvårsskiftet trädde ett antal nya lagar och förordningar i kraft. Några av dem rör högre utbildning och studenter.

Hög kvalitet på socionomutbildning

Socionomutbildningen vid Linköpings universitet håller hög kvalitet. Det visar en ny utvärdering av Universitetskanslerämbetet (UKÄ).

Mest ros för media och design

Merparten av utbildningarna inom media och design vid LiU håller hög eller mycket hög kvalitet, enligt UKÄ:s utvärdering.

möbelhantverkare

Storslam för möbelutbildningar

Det blev näst intill storslam för LiU Malmsten när möbelutbildningarna utvärderades av UKÄ. Tre av fyra utbildningar fick allra högsta betyg!

Hälsouniversitetets forskning expertgranskad

Hälsouniversitetet satsar på rätt forskningsområden och inom en del finns världsledande forskare. Samtidigt finns utrymme att satsa mer på unga förmågor. Det visar en stor granskning av forskningen vid medicinska fakulteten och universitetssjukhuset.

skylt vid Temahuset

Tema Miljöförändring tar globalt grepp

LiU samlar nu sina resurser kring miljöforskningen på Tema Vatten och CSPR, Centrum för klimatpolitisk forskning, i ett Tema Miljöförändring.

Studievägledningens sommarbemanning

Behöver du studievägledning under sommaren? Kolla upp vilka studievägledare som är på plats innan du ringer.

Snabblänkar

*E-post för studenter antagna innan HT13
**E-post för studenter antagna HT13 & senare

 

Campusbussen

 

FLEr tjänster

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

 

twitter@LiU_Student på Twitter

 


Hitta tidigare nyheter i arkivet.


Sidansvarig: webmaster@student.liu.se
Senast uppdaterad: 2014-07-30