Göm menyn

sommar origo

 

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Registreringsperioder höstterminen 2016

Glöm inte att du måste registrera dig på ditt program och dina kurser varje terminsstart. Här hittar du vilket datum som gäller för just din fakultet. Registreringsperioden är tre veckor, men ju tidigare du registrerar dig desto snabbare får du ditt studiemedel.

Ariel

Almedalens mest intervjuade robot

Hon heter Ariel och vill gärna vara en prinsessa. Nyss hemkommen från fotbolls-VM fick hon, precis som mänskliga sessor, ställa upp på mängder av intervjuer under Almedalsveckan.

Litet barn smakar på ett stetokop

Grönt ljus för specialistsjuksköterska

Utbildningen till specialistsjuksköterska för barn och ungdom vid LiU får klart godkänt av i uppföljningen av UKÄ:s granskning från 2014.

Elsa och Fredrik Löfgren

Din nästa kompis är en robot

Möt Elsa, Jasmin och de andra robotarna nyss hemkomna från fotbolls-VM för robotar i Tyskland. East Sweden och Linköpings universitet bjuder under Almedalsveckan in till seminarium om vad vi kan vänta oss av arbetsmarknad, ekonomi och vårt framtida liv i sällskap av robotar.

Fler högutbildade har jobb

Det är en större andel av den högutbildade delen av befolkningen som förvärvsarbetar än av den med lägre utbildning.

Bild från Coderdojo

LiU-studenter lär barn att programmera

Det är kul att lära sig koda. Det märks när man kommer in i Coderdojos lokaler. De håller till hos Creactive i Mjärdevi. Sommarlovet har precis börjat för de unga deltagarna och stämningen är på topp.

Våga tala-kurs HT 2016

Anmäl dig till höstens Våga tala-kurs. Kursen är till för dig som känner oro inför att hålla muntliga presentationer inför grupp. Här ges tillfällen att träna på att tala i ett tryggare sammanhang tillsammans med andra som upplever talängslan.

Emil Svensk

Världsklass i orientering

Fyra LiU-studenter och en alumn är med i världseliten i orientering. Tre deltar i VM i Bohuslän, två är uttagna till Student-VM som går i Ungern.

Sjuksköterske- och BMA-studenter från LiU nöjda med sina VFU-platser

Linköpings universitet hamnar på fjärde plats av tjugofem lärosäten när Vårdförbundet Student presenterar sin VFU-rakning 2016.

Robot

I hårdträning inför VM

I robotlabbet tränas det nu för fullt. Den 30 juni åker Jasmine, Elsa och deras fyra lagkompisar till Liepzig och RoboCup för att tävla i fotbolls-VM för robotar.

Studenter i föreläsningssal

Mycket nöjda läkarstudenter i Linköping

LiU:s läkarstudenter hör till de som är nöjdast i landet. Det visar en undersökning som gjorts bland de som läser på läkarprogrammets sjätte termin.

Mattias Ekstedt

Han får vårens Kandidat Kork-pris

Mattias Ekstedt, universitetslektor, tilldelats läkarstudenternas vandringspris Kandidat Kork, vårterminen 2016.

Fotande föräldrar

Internationella studenter tog farväl

Feststämning och förväntan inför framtiden präglade årets avslutningsceremoni för de internationella masterstudenterna.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

mobiltjänsterfacebook

twitter

Instagram

 

 

liuapp

liuappPå gång

Sommartid på studerandeexpeditionen

Från och med den 13 juni gäller andra öppettider på Centrala studerandeexpeditionen.

Sommartid för Campusbussen

Campusbussen trafikeras inte under perioden 18/6-14/8. Under perioden 13-17/6 och 15-19/8 avgår endast en buss per avgång enligt den första avgångstiden i Östgötatrafikens tidtabell.

Sommartid på biblioteket

Kortare öppettider och längre lånetider i sommar.

NärCon intar Campus Valla

25 juli–2 augusti

NärCon, Nordens största festival för japansk populärkultur och spel, intar A-huset, C-huset och gräsytan bakom, delar av B-huset, Key, Tema, G-huset och Campushallen. Evenemanget stängslas in, från Key-huset till Märkesbacken. Studenter kommer in på området genom att visa LiU-kortet.

Vad händer i D-huset?

Delar av D-huset har stängt för ombyggnad. Se karta över alternativa studieplatser och studentkök.

 

Kalender

Hitta fler händelser i studentkalendariet

 

 

 

Studentbloggarnas senaste inlägg

Glada studenter

 

Ur hettan föds ett monster (2016-07-25)

Tydligen var det värmerekord i Norrköping häromdagen, 30 grader däromkring. Och här sitter jag inomhus och sliter med min egenkonstruerade franskauppgift. En analys av Édouard Louis självbiografier, [...]

Vecka 30. (2016-07-25)

Nu är det bara två veckor kvar på sommarjobbet. Efter i dag är det alltså bara nio jobbdagar kvar! Galet. Snart är sju veckor gjorda. Men vad händer mer i veckan förutom jobb? Måndag: Göra mina naglar [...]

Debattartikel i Tranås Tidning. (2016-07-25)

I fredags läste jag en debattartikel som handlade om att Tranås kommun borde lägga ner planerna på att bygga en ny station till höghastighetstågen. Den artikeln kan ni läsa HÄR! Jag tycker att [...]

Grisjullanshippa. (2016-07-25)

I lördags blev det att åka av, minsann. Mina fina vänner hade anordnat en superbra och rolig möhippa för mig! Kidnappning, brunch, poledance, uppdrag på stan och finmiddag med fest på kvällen. Alltså, [...]


Läs fler studentbloggarSidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2016-07-12