Göm menyn
God Jul

Humsam- och Teknatbiblioteken tillsammans

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Sedlar i en byxficka

Byxfickans hemlighet

Går du omkring med sedlar i fickan eller plånboken? Då är sannolikheten stor att du bär på en dos kokain – om än aldrig så liten.

Två studenter

Webbtjänst för studenter som vill dela boende

Fyra LiU-studenter har skapat en webbportal för de som vill hitta någon att dela boende med. Där kan man söka, eller erbjuda, kollektivboende, rumskompis och uthyrningsrum.

Rönnberg

Schemaverktyg gör skillnad i vården

Ett exjobb i optimering gav Elina Rönnberg idén till företaget Schemagi.

 Musikhjälpen

Över 50 000kr till Musikhjälpen från LiU-studenter

Många studenter från LiU engagerade sig i att samla in pengar till Musikhjälpen till hjälp för kampen mot HIV. Studentföreningar, sektioner, studentfik med flera arrangerade event till stöd för insamlingen.

Grattis! Agrilogik vinner Venture Cup Syd

Agrilogik har en ny tjänst för mjölkbönder som gör dem självförsörjande på strömedel, något som togs emot väl av Venture Cup.

Kastbom

Föreläsning om barnmisshandel berör läkarstudenterna

Åsa Kastbom brinner för att sprida kunskap om barnmisshandel. Nu prisas hon av läkarstudenterna för sin föreläsning om ämnet.

Stipendiat

Stipendiater hyllades i Norrköping

18 studenter och en LiU-anställd har mottagit stipendier för totalt 145 000 kronor vid en ceremoni i Norrköping.

Gratis officepaket för studenter

Du som är student vid LiU har tillgång till Microsoft Office 365 utan kostnad. Under 16/12-17/12 finns Microsoft på Campus Valla för att svara på frågor och hjälpa till med nedladdning.

Böcker

Campusbiblioteken i Linköping får minskade öppettider

Hälsouniversitetets bibliotek och Vallabiblioteket i D-huset (tidigare HumSam) kommer att stänga kl. 20.00 måndagar till torsdagar från och med januari 2015.

Erik Rydén till höger, kompisen William Wang till vänster.

Ansvarsfulla investeringar inledde årets Finansdagar

Finansdagarna som pågår mellan 8-12 december erbjuder inspirationsföreläsningar och näringslivsträffar. De ger studenter en chans att lära sig mer om finansbranschen och ekonomi.

LiTH-studenter

Studenter utbildas i genusmedvetenhet

18 teknologstudenter som vid sidan av studierna även undervisar har genomgått en ny webbaserad genuskurs. Kursen blir nu obligatorisk för alla studenter som vill undervisa på tekniska högskolan, LiTH.

Allt fler betalande studenter

Antalet betalande studenter från länder utanför EU/EES och från Schweiz fortsätter att öka. Läsåret 2013/14 uppgick ökningen med cirka 400 personer, 25 procent, enligt en ny rapport från UKÄ och SCB.

Fler studenter tar sina poäng

För andra året i rad ökar studenternas prestationsgrad på lärosätena, det vill säga de tar i större utsträckning de poäng som de är registrerade för. Det visar siffror från Universitetskanslersämbetet, UKÄ.

Skärmdump ny hemsida för studentuppdrag

Hemsida för matchning

Varje år utför hundratals studenter från LiU uppdrag ute på arbetsplatser i regionen. För att bättre matcha studenter och arbetsgivare har nu en förmedlingssida öppnats.

Skärmdump från filmen Campus LiU 2015.

Campus LiU 2015 – Filmen

I Filmen om Campus LiU 2015 får vi veta vad som hänt i projektet, vad studenterna själva ligger bakom, rektors tankar. Men också vad som väntar runt hörnet…

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Genvägar

*E-post för studenter antagna innan HT13

 

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

Twitter@LiU_student på Twitter

LFacebookiU på Facebook

Studenttjänster im.liu.semobilen

 

 


På gång

InnovationskontorEtts idétävling 2014-2015

23/11 2014 - 20/2 2015

Anmäl ditt koncept av en idé och var med att förbättra världen. Tävla och vinn COOPs ekologiska matkasse (värde 2500kr).

Vill du vara med i Studentorkesterfestivalens kårtege?

18/1-8/2 Ansökningstid

För många är höjdpunkten på SOF den storslagna Kårtegen, och nu har du chansen att få vara med. Kom på en idé, dra ihop ett gäng kompisar och satsa på årets roligaste projekt!

Kalender

 

Hitta fler händelser i Studentkalendariet

 

 

 

 

Studentbloggarnas senaste inlägg

Glada studenter

 

Swoooosh (2014-12-21)

Hux flux så är det ungefär tusen år sedan jag skrev något här och jag kan bara be tusen gånger om ursäkt för det! De här två veckorna har gått så otroligt snabbt att jag inte ens har hunnit tänka. De [...]

Lördag (2014-12-21)

Vid 9.30 var jag i skolan och gjorde klart det sista på rapporten, så nu är den inskickad! Vilken skön känsla! Vi var klara ungefär vid 17 och innan jag skulle lämna Norrköping för det här året [...]

Jullov (2014-12-21)

En hektiskt höst är nu över och äntligen är det jullov. Jag tänker ta tag i tentapluggande först efter nyår, så nu blir det ett par dagar av mat, vila och träffa släkt och gamla vänner. Höstterminen [...]

Stockholm (2014-12-21)

Hej vänner. Jag har jullov nu. Skönt! Jag är i Sthlm, ska faktiskt jobba en hel vecka från imorgon till nästa måndag. sen åker jag till min familj och bara lever livet!! Jag ska dricka thee och äta [...]


Läs fler studentbloggarSidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2014-12-19