Göm menyn

A-huset

 

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Lena Sommestad, porträtt

Lena Sommestad ny styrelseordförande för LiU

Regeringen har utsett Lena Sommestad till ny styrelseordförande för LiU. Lena Sommestad har tidigare varit miljöminister och är idag landshövding i Halland.

Kvinnor mer försiktiga med att ta lån

Kvinnor som studerar med studiemedel är mer avvaktande till att ta studielån jämfört med män. Samtidigt arbetar kvinnor oftare än män vid sidan av studierna för att slippa ta lån. Det visar en ny rapport om jämställdhet bland studerande, från CSN.

Bild: Ung Tage Danielsson i radiostudio

Sista filmen med Tage Danielsson

Det äldsta dokumentet i LiU:s arkiv är en sångbok från 1848. Men det är inte den enda rariteten – här finns också filmen från det sista framträdandet som kulturpersonligheten och hedersdoktorn Tage Danielsson gjorde, på humanistdagarna i september 1985.

Bild på avtalsskrivning

Avtal för långsiktigt samarbete mellan LiU och Linköpings kommun

Ett nytt avtal om strategisk samverkan har tecknats mellan Linköpings universitet och Linköpings kommun. Redan idag pågår en lång rad samarbeten på olika nivåer men ett strategiskt avtal underlättar det långsiktiga samarbetet.

 Holgerspex2016, scenbild Lenin med röd flagga

Revolutionerande ordvrängeri

Det ska vara roligt, rappt, rimmat, respektlöst och helst gå att köra baklänges, om nu publiken kräver det. Att skriva spexmanus är inte någon lättvindig historia. Inte ens om det handlar om ryska revolutionen.

Mobil med LiU-appen

Campusbussen i LiU-appen

Nu släpps en funktion i LiU-appen som gör att det blir enkelt att se när nästa Campusbuss avgår.

Bild: Food truck. Bild: Istockphoto

Nu startar LiU:s nya foodmarket

Grillat, pasta, slow food, sushi eller wraps – ett varierat utbud från olika foodtrucks som från den 28 november serverar mat vid Blå havet på Campus Valla.

person i föreläsningssal

Studentlarm om för lite undervisning

De lärarledda timmarna är för få. Det tycker studentkåren StuFF som i en kartläggning larmar om situationen på utbildningar inom humaniora och samhällsvetenskap.

Tomteluvor i luften

Jul - både lite här och där

Jul utan julkonsert – en omöjlig tanke för LiU:s körer. Sju ensembler framför julmusik vid inte mindre än sammanlagt 18 framträdanden.

 Elever från Skäggetorpsskolan på studiebesök

Framtidens nobelpristagare?

I våras sökte och fick Anna Lindström och Monika Lopez på IKK medel för sitt initiativ i flyktingfrågan ”Framtidens nobelpristagare”. Och studiebesöken av nyanlända ungdomar blev faktiskt ännu bättre än de hade tänkt sig.

LiU AIF:s fotbollsdamer

Seger för LiU AIF:s fotbollsdamer

LiU AIF:s fotbollsdamer tog i helgen både guld och silver i student-SM i Futsal i Göteborg. Det är andra året i rad de tar hem segern.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

mobiltjänsterfacebook

twitter

Instagram

 

 

liuapp

liuappPå gång

Vill du jobba som studentmentor?

Som mentor hjälper du en medstudent på LiU, som på grund av funktionsnedsättning, har svårt att planera och strukturera sina studier. Nu söker vi studentmentorer från samtliga fakulteter och i både Linköping och Norrköping.

Sök LARM-värd

Sök senast 11 december

Nu söker projektgruppen värdar som vill hjälpa till att arrangera LARM2017. Förutom att få insikt i hur arbetet kan gå till i större projekt och organisationer, får du möjlighet att träffa nya människor och utöka ditt nätverk.

Sök Kalasgeneral 2017

Sök senast 19 december

Linköpings universitet söker dig som är student vid LiU och som på heltid vill arbeta med planering, genomförande och uppföljning av Kalasmottagningen 2017. Du kommer att vara projektanställd 170201-170930.

Utställning om Tryckfrihetsförordningen

1-31 december, Vallabiblioteket

Med anledning av att Tryckfrihetsförordningen fyller 250 år visas en utställning på Vallabiblioteket med Tryckfrihetsförordningen som tema.

 

Hitta fler händelser i studentkalendariet

 

Studentbloggarnas senaste inlägg

Glada studenter

 

Inför praktiken (Sun Dec 04 19:42:11 CET 2016)

Jag har haft en tanke om att förbereda mig så gott jag kan inför min praktik på Svenska Unescorådet nästa termin. Där kommer jag vara kommunikationspraktikat, vilket innebär att jag får tillfälle att [...]

Inför praktiken (Sun Dec 04 19:42:11 CET 2016)

Jag har haft en tanke om att förbereda mig så gott jag kan inför min praktik på Svenska Unescorådet nästa termin. Där kommer jag vara kommunikationspraktikat, vilket innebär att jag får tillfälle att [...]

Vi komma (Sun Dec 04 15:14:10 CET 2016)

Jag har varit med och skapat ett pepparkakeland. Eller nåt. Det var i alla fall dags för familjen Wahlgrens och familjen Alfredssons årliga pepparkaksbak i lördags. En heldag där degar ska knådas, [...]

Vi komma (Sun Dec 04 15:14:10 CET 2016)

Jag har varit med och skapat ett pepparkakeland. Eller nåt. Det var i alla fall dags för familjen Wahlgrens och familjen Alfredssons årliga pepparkaksbak i lördags. En heldag där degar ska knådas, [...]


Läs fler studentbloggarSidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: Mon Dec 05 08:58:00 CET 2016