Göm menyn

V45

För studenter vid Linköpings universitet m.liu.seFacebookTwitter

Hellmark

Satsning på grundutbildning i årets budget

Fem tusen nya högskoleplatser från nästa år och en kvalitetssatsning inom humaniora, samhällsvetenskap och lärarutbildning. Det är några av förslagen i regeringens budgetproposition.

Borgsjö

Demola uppmärksammas av Världsbanken

Demola, ett samverkansprojekt mellan universitet och företag där LiU ingår, lyfts fram av Världsbanken.
- Vårt projekt får nu en helt annan dignitet, kommenterar Fredrik Borgsjö, verksamhetsansvarig för Demola i regionen.

Specialistsjuksköterskeexamen på LiU faller väl ut

En hårsmån från helt godkänt. Fyra av fem specialistsköterskeexamina på Linköpings universitet håller hög kvalité, visar en ny utvärdering. Den femte föll på ett av sex utvärderingsmål.

Prins Daniel

Prins Daniel inspirerade studenter

Entreprenörskapets möjligheter stod i fokus när prins Daniel och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien besökte LiU:s studenter för ett inspirationsmöte.

LIAM

Arbetsmarknadsdag för studenter på lärarutbildningarna

Föreläsningar om mobbing och vad som händer efter lärarexamen, jobbsökartips med mera, står på programmet.

LiU-lag vidare i Teknik-SM

Dräggkungarna från LiU blev ett av åtta lag som gick vidare till Teknik-SM. Det stod klart efter kvaltävlingarna den 16:e oktober.

Elin Nylund

Tar LiU till ryttar-VM för studenter

I november flyger Elin Nylund, student i industriell ekonomi, till Abu Dhabi och studentryttar-VM, en tävlingsform där deltagarna rider för dem helt okända hästar.

V45-loggan

Spännande program på V45

Inspirerande föreläsningar, tävlingar i att utveckla en innovation, jobbmässor och massor av möten med spännande människor – det är Vecka 45, Östergötlands innovations- och entreprenörskapsvecka.

Appen LiUpedia kan störa inloggning till Studentportalen

Har du appen LiUpedia installerad och har svårt att logga in på Studentportalen? Det kan hänga ihop.

Overall från 83/84

I-sektionen firar 45-år

Sektionen för Industriell ekonomi fyller 45 år i år. Detta firades av sektionens studenter i dagarna tre, från 9 till 11 oktober. Kravall, föreläsande alumner, case-tävling och galasittning var några av aktiviteterna som stod på schemat.

Folkmusiker

Folkmusikfestival med kopplingar till LiU

Spelmanslaget Strängar och Rör, som framförallt består av studenter vid Linköpings universitet, var några av de många deltagarna vid årets upplaga av Linköpings folkmusikfestival.

Demola

Spännande Demola-projekt för LiU-studenter

Arbeta med att lösa utmaningar från företag. Gratis kaffe, 8 högskolepoäng, chans till att få mycket goda kontakter till företag och en lärorik resa utlovas. Ansök innan 31 oktober 2014.

Hopp

Kurs i att må bättre

Studenthälsan ordnar en kurs för dig, som kanske är nedstämd och inte känner dig nöjd med hur du hanterar din vardag, som har svårt att komma till din rätt i dina studier eller i sociala situationer i stort. Start ons 15/10.

Prins Daniel med entreprenörer besöker Linköpings universitet 17/10

Studenter och lärare är välkomna till ett scensamtal om entreprenörskap. Medverkar gör Prins Daniel, lokala entreprenörer, företrädare för företagsinkubatorn Lead och rektor Helen Dannetun.

Kalas

Sök kulturstöd

Två gånger per år delar LiU ut ett kulturstöd till studenter för att de ska kunna genomföra kulturprojekt som berikar studentlivet i Linköping och Norrköping. Nu är det dags att söka.

Fredrik Löfgren

Att memorera i fritt fall

- Det är en fruktansvärt stor distraktion att falla samtidigt som man ska memorera något, säger LiU-studenten Fredrik Löfgren som medverkar i SVT:s program Genikampen. Där tävlar deltagarna i utmaningar som kräver skarp hjärna, kunskaper, vilja och ibland en hel del mod.

Flimmer

60-åring bjuder in till festival

Den 6:e oktober 1954 slog Norrköpings filmstudio upp dörrarna för första gången. Idag, 60 år senare, är föreningen, som numer går under namnet Flimmer, alltjämt ett viktigt inslag i Norrköpings kulturliv.

Le Mans

Makalös insats avgjorde trampbilsracet

Le Mans 2014 blev som vanligt en fråga om svidande prestigeförluster. För alla utom för FM-pateterna, som trampade sitt fordon till seger.

Snabblänkar

*E-post för studenter antagna innan HT13
**E-post för studenter antagna HT13 & senare

 

Campusbussen

 

FLEr tjänster

 

mina PROGRAMsidor

 

På gång

V45

V45 Norrköping/Linköping 

Inspirerande föreläsningar, tävlingar i att utveckla en innovation, jobbmässor med mera på tema entreprenörskap och innovationer.

 

IKT-dagen 2.0

5/11Linköping 

Öppen temadag om IKT. Temat för dagen är Var lär vi oss och hur kan vi använda det digitala för att skapa kreativa lärmiljöer? 

Mångfald -besvärligt härligt!

11/11Linköping 

Mångfald - besvärligt härligt! Underhållande och kostnadsfri föreläsning med Charlotte Signah

 

 

Sociala medier

 

twitter@LiU_Student på Twitter


Hitta tidigare nyheter i arkivet.


Sidansvarig: webmaster@student.liu.se
Senast uppdaterad: 2014-10-24