Göm menyn

kulturstöd

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Nya kårstyrelser utsedda

Under april är nya styrelsemedlemmar på LinTek, Consensus och StuFF utsedda. De ska representera studenterna på LiU och föra deras talan i frågor som rör utbildningen, studiemiljö och mycket mer.

Tyst minut för offren i Garissa

För att hedra offren i terrorattacken mot Garissa University College i Kenya kommer en tyst minut att hållas på LiU måndagen den 27/4 kl 12:00. Var och en uppmanas att för en kort stund avbryta sitt arbete var de än befinner sig.

Nya utbildningsplatser till LiU

Linköpings universitet föreslås få drygt 200 extra nybörjarplatser i regeringens vårbudget.

Möbler, lampor med mera

Malmstens-studenter stöder Stadsmissionen

Studenterna vid Carl Malmsten Furniture Studies har förvandlat ratat till smart och användbart. Nu ställer de ut på Stockholms Stadsmission.

Vinnarlaget

LiU-studenter världsbäst på case

Fyra studenter från civilekonomprogrammet på LiU är segrare av i stor casetävling med final i Dubai. Det är första gången som ett lag från Sverige vinner.

Vad gäller vid alkoholservering?

Alkoholservering omgärdas av en lång rad regler som kan vara viktiga att känna till för dig som anordnar studentevent.

Studieskulder får skrivas av

Åldersavskrivningen av studielån återinförs. Regeringen stoppar därmed den reform som skulle inneburit att personer som har haft låga inkomster och inte kunnat betala av sina studieskulder innan de fyllt 67 år förblivit skuldsatta livet ut.

Simmare i pool

Student-SM i simning

Lördagen 18 april kommer simmare från tio av Sveriges universitet mötas i en spännande kamp om vem som är snabbast i bassängen.

Keramik

Vårmarknad med hantverk

Färgglada mössor, praktiska väskor, keramik och mycket mer finns att beskåda och köpa i Key-huset. Det är studenter från Slöjd, hantverk och formgivning som visar sina alster.

Deltagare i dansgrenen kysser sin tävlingsrobot

Deltagarrekord för helgens RoboCup

Robotar som dansar, räddar och släcker bränder. På lördag den 18 april är det RoboCup LiU. Deltagare från sju till 19 år tävlar om ära, pokaler – och en resa till VM i Kina.

Consensus logga

Consensus fyller 20 år

Kåren som representerar studenterna vid Hälsouniversitetet i Linköping och Norrköping firar jubileum i veckan.


I-Day

Internationell fläkt över LiU

Trångt, roligt och massor av mat. LiU:s internationella studenter hade inte sparat på ansträngningarna när de visade upp sina hemländer, regioner och kulturer på International Day.

Man

Välkommen till jubileumssymposium

Den 22-23 april är LiU värd för ett av Kungliga Vetenskapsakademins sex jubileumssymposier. Anställda, studenter och andra som är intresserade av att delta är välkomna.

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

mobiltjänsterfacebook

twitter

instagram

 

 

 

 


På gång

LiU-loppet 28 april

LiU-Loppet är en löptävling som är öppen för alla och gratis att delta i.

HBTQ och kärlekens normer

29 april
Föreläsning med Emil Åkerö.

Stipendier för studenter vid Campus Norrköping

Senast 30/4

Sparbankstiftelsen Alfas internationella stipendiefond är öppen för ansökningar. Stipendierna ska främja studier med internationell inriktning.

LiTH - restplatser för utbytesstudier

Ansök senast 4/5

Sista chansen för dig på Tekniska Högskolan att anmäla ditt intresse för utbytesstudier till vårterminen 2016. Även för Yi/Ii studenter till Saitama/Japan vt16/ht16.

Kalender

 

 

 

Hitta fler händelser i Studentkalendariet

 

 

Studentbloggarnas senaste inlägg

Glada studenter

 

Haxx0r (2015-04-26)

Hej kompisar! Jag vill bara passa på att skryta lite om hur haxx0r jag har varit i helgen. Jag har lyckats uppdatera sektionens hemsida (konstpaus för att ta emot applåder). Jag har alltså suttit och [...]

Edelweiss edelweiss (2015-04-26)

Eftermiddagen spenderades på Östgöta teatern för att se musikalen Sound of Music. Den handlar krasst om en änkling med sju barn som blir förälskad i en nunna och sedan blir familjen jagad av nazister [...]

Söndagsbikt (2015-04-26)

Då var det dags för söndagsbikten igen och den blir ganska spretig idag pga jag inte skrivit på ett par dagar då framförallt händerna varit fulla. Vädret blev lite blåsigare i torsdags på Ölstopet än [...]

ny vecka (2015-04-26)

Härlig helg, dock väldigt lite sol! Men vi invigde altanen i helgen vilket var mysigt. Det regnade ganska mycket under dagarna så jag myste under filt på altanen med tända ljus! Mycket mat och sömn [...]


Läs fler studentbloggarSidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2015-04-24