Göm menyn

Betalning PayEx

LiU har valt PayEx som samarbetspartner för betalning av utskrifter och kopiering. Kostnaden för utskrifter och kopiering debiteras från personliga konton i betalsystemet PayEx.

Kom igång med PayEx-konto

Förutom ett LiU-ID, ett LiU-kort och ett fungerande e-postkonto behöver du ett PayEx-konto. LiU-kortet måste kopplas till ett PayEx-kontot och du måste sätta in pengar på kontot innan du kan börja skriva ut eller kopiera. Notera att det går att scanna utan att fylla på pengar.

Gör så här

  1. Koppla (och ev. skapa om du inte har ett sedan tidigare) ett PayEx-konto  till ditt LiU-ID på: https://konica-embedded.ad.liu.se:8080Ett PayEx-konto är gratis att registrera och alla köp är avgiftsfria för dig som student.
  2. Logga in på ditt PayEx-konto och fyll på pengar: https://wallit.payex.com

Fylla på PayEx-konto

Om du inte har några pengar kvar för utskrift/kopiering så måste du fylla på med pengar på ditt PayEx-konto. Notera att det går att scanna utan att fylla på pengar.

Logga in på ditt PayEx Konto och välj ”Insättning” när du har din kontoöversikt öppen. Därefter väljer du önskat betalsätt och fyller i efterfrågad information.

Du kan fylla på ditt PayEx-konto med följande alternativ:

  • Kortbetalning (VISA och Mastercard)
  • Direktbetalning (Swedbank och Nordea)
  • PayEx kontantkort. Dessa säljs hos Pressbyrån och 7eleven
  • Bankgirering, ditt PayEx kontonummer går att använda som OCR-referens vid girering via Bankgiro.

Vanliga problem

  • När du har aktiverat ditt LiU-ID så kan det ta upp till ett dygn innan ditt e-postkonto kan hantera inkommande e-post. Detta betyder att du inte ska skapa PayEx-konto förrän dagen efter du aktiverade ditt fullvärdiga LiU-ID.
  • Om du har råkat skapa ett PayEx-konto innan du har en fungerande e-postadress så kan du, när din e-postadress väl är aktiverad, gå in på http://payex.se/privat för att beställa ett nytt lösenord.

Har du problem med ditt PayEx-konto kan du kontakta PayEx kundtjänst, se http://payex.se/privat/kundservice/konto.
 

Länk till information om utskrifter och kopiering

IT-guiderStudentportalenWI-FI på campusDriftinformation

 


Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: Wed Nov 29 14:46:03 CET 2017