Göm menyn

LiU:s utskriftssystem för studenter

papperLiU tillhandahåller en utskriftslösning för studenter och anställda med skrivare och kopiatorer från Konica Minolta. Denna lösning gör så att du kan skriva ut eller kopiera på en mängd olika skrivare som finns på alla campus, från uppkopplade universitetsdatorer eller egen dator/enhet.

Det finns även en gemensam skrivarkö som heter PrintAnywhere. Använder du denna så skrivs inte dokumentet ut direkt utan du hämtar utskriften vid valfri multifunktionsskrivare.

Kom igång genom skapa och koppla ditt PayEx-konto

Förutom ett LiU-ID, ett LiU-kort och ett fungerande e-postkonto behöver du ett PayEx-konto för att kunna skriva ut och kopiera på universitetets skrivare. LiU-kortet måste kopplas till ditt PayEx-konto och du måste sätta in pengar på kontot innan du kan börja skriva ut eller kopiera. Notera att det går att scanna utan att fylla på pengar.

Gör så här:

  1. Koppla ihop (och ev. skapa) ett PayEx-konto med ditt LiU-ID: https://konica-embedded.ad.liu.se:8080
  2. Fyll på ditt PayEx-konto med pengar. (PayEx login)

Utskrift från LiU-dator

Om du använder en dator som är kopplad till LiU:s nätverk (t.ex dator i bibliotek, datorsal, mm), kan du skicka utskriften antingen direkt till en skrivare eller till PrintAnywhere. Utskrifter som du skickat till PrintAnywhere kan hämtas på valfri skrivare av modell LiU3, LiU4 eller LiU5, som du loggar in på med ditt LiU-kort.

Utskrift från privat dator/enhet

Om du vill skriva ut från en privat dator, surfplatta eller smartphone, kan du använda tjänsten Everyoneprint. Du hittar tjänsten här: https://print.liu.se:9443. Du loggar in med ditt LiU-ID och –lösenord.

 

Guider för utskrift, kopiering, scanning och betalning

 

Övriga tjänster

IT-hjälp

studentportalen

wifi

Driftinfo


Sidansvarig: webmaster@student.liu.se
Senast uppdaterad: 2014-08-07