Lärare och inspiratörer prisas av studenterna

Studenterna på Tekniska högskolan och Hälsouniversitetet har delat ut priser till lärare de tycker är bra. Teknologstudenternas Gyllene Moroten-pris går i år till Ingrid Andersson och Hälsouniversitetets Årets pedagog tilldelas Kajsa Johansson. En ny utmärkelse i år är också "Utmärkt inspiratör".

Ingrid AnderssonIngrid Andersson (bilden th) undervisar främst civilingenjörsstudenter i mekanisk värmeteori, strömningslära och mekanik. Hon får priset bland annat för att ”hon har ett brinnande intresse för sitt ämne och med entusiasm lyckas sprida det till studenterna”, liksom att hon är lyhörd och visar ett stort intresse för varje students kunskapsutveckling. Studenterna skriver också i sin motivering att det finns en tydlig struktur i kursen som skapar trygghet och klarhet och att de på så sätt vet precis vad som förväntas av dem.

- Jag känner mig verkligen hedrad. Att få ett pris från studenterna är ärofyllt och uppmuntrande, jag blir än mer motiverad att fortsätta på den här vägen, kommenterar Ingrid Andersson som finns på IEI, Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling.

Kajsa Johansson (nedre bilden) undervisar bland annat i rörelseorganens sjukdomar och inom smärta och smärtbehandling på sjukgymnastprogrammet, både på grund-, avancerad och forskarnivå. Hälsouniversitetets studenter motiverar hennes pris bland annat med att hon har en ”passion för sjukgymnastik som ett vetenskapligt fält på frammarsch som smittar av sig på alla hon pratar med och hon lyckas hålla sina föreläsningar på en nivå som varken är för hög eller för låg”.

Kajsa Johansson- Det är med glädje och stolthet jag tar emot priset. Jag brinner för att förmedla teoretisk och praktisk kunskap och värdesätter verkligen att studenterna på detta sätt visar sin uppskattning. Jag ser det här priset som en del av min pedagogiska meritportfölj, säger Kajsa Johansson.

Nytt för i år är att Hälsouniversitetets studentkår Consensus också delar ut priset ”Utmärkt inspiratör”.

- Eftersom vi bara delar ut ett lärarpris så vill vi gärna lyfta fram andra som också bidrar till en bra studiemiljö, till exempel studievägledare, säger Therese Björn Johansson på Consensus.

Utmärkt inspiratör delas i år ut till Jane Holstein – arbetsterapeutprogrammet, Andreas Eriksson – farmakologen, Maria Malmsten – klinisk logoped, Jonas Andersson – histologiamanuens, Karin Persson – farmakologen, Paul Erixson – sjukgymnastprogrammet, Ann-Christin Josefsson – studentenheten och Patrik Rytterström – sjuksköterskeprogrammet.

Eva Bergstedt 2012-05-10

Kommentera artikeln: RSS med de senaste kommentarerna på den här artikeln

Om du inte redan är inloggad på LiU kommer du att behöva godkänna/aktivera de inlägg du skriver via ett email som skickas till den adress du anger.

Meddelande
Ditt namn