Hard Rain - öppet miljöseminarium

I samband med att den internationella fotoutställningen Hard Rain: Whole Earth? visas i Linköping gästas LiU av fotografen Mark Edwards vid ett miljöseminarium på Campus Valla den 4 juni.

sopbergDen brittiske fotografen Mark Edwards har fotograferat människor och miljöer i 150 länder och hans utställning Hard Rain: Whole Earth? visar omskakande bilder på hur mänskligheten använder jordens resurser, men också exempel på positiva initiativ från global till lokal nivå.

Utställningen visas i parken utanför Länsbiblioteket i Linköping fram till den 9 juni.

I samband med detta arrangerar LiU i samarbete med Sida och Linköpings kommun ett lunchseminarium i T1, C-huset på Campus Valla med start klockan 11.00 på temat Hard Rain – från globala utmaningar till lokala lösningar.

Mark Edwards inleder själv med en föreläsning med underrubriken ”En resa från Bob Dylans lyrikutmaningar till globala hållbara lösningar”.

Därefter talar Tony Clark, Miljödepartementets ansvarige för Stockholm+40 konferensen inför Rio Earth Summit.

Till sist blir det en forskarstafett med miljöforskare från LiU, till exempel Joakim Krook (Urban Mining) Michael Martin (biofuels synergies), Hanna Sjögren (hållbar utveckling i skolan) och Anna Bohman (vatten, städer och politik).

Gunilla Pravitz 2012-05-29

Sidansvarig: webmaster@student.liu.se