Spanska studenter ställer ut

Två spanska utbytesstudenter ställer ut på Stadsmuseet i Norrköping i juni, Marina Turmo och Enrique Moral Morris. De kommer att ha två separata visningar med olika uttryck, som visar vad man kan göra med identitet.

Marina Turmo är född i Haag, Nederländerna, men hennes nationalitet är spanska. Hon har alltid bott i Madrid, där hon började studera Fine Arts. I år har hon studerat vid Linköpings universitet tack vare ett Erasmusstipendium. Marina kommer att göra en installation med teckning och video; ”The Amazing Journeys-Real or Fantastic”.

-En bärbar dator är en tydlig återspegling av brukarens insida, säger Marina. Jag kan lära känna människor bättre genom deras bärbara datorer, likväl som andra kan lära känna mig genom min dator. I skolan brukade jag fylla min bärbara dator med både anteckningar och ritningar. Genom dem kan jag visa vad som omger mig, vad som är mina intressen. För mig är det ett sätt att uttrycka mig som är så viktigt att jag önskar att jag kunde sprida denna vana till hela världen.

Enrique Moral Morris är född i Madrid 1989. Han har studerat Fine Arts under de senaste fem åren, särskilt med fokus på skulptur och gravyr. Sista året har han studerat i Linköping, tack vare ett Erasmus-stipendium. Enrique kommer att göra en utställning med skulptur och video.

-Vad gör en person annorlunda? Vad gör varje person speciell? Vad är en identitet gjord av? Varför har vi behov av att vara så unika, men ändå så integrerade i en grupp? Vad använder vi för att definiera vår identitet? Är frågor som Enrique ställer. Alla har en identitet och en relation med samhället, men ingen stannar upp och tänker på det. Kan vi förstå omfattningen av vår identitet?

Norrköpings stadsmuseum

2012-05-31