Årets tre pedagoger utsedda

Under maj månad utsågs årets pedagoger traditionsenligt i studentkårernas regi. Begreppet att vara en god pedagog inbegriper bland annat att på ett engagerat sätt kunna inspirera studenter, egenskaper som årets pristagare förtjänstfullt behärskar.

Bild: Årets pedagoger 2017Stergios Kechagias, Consensus pristagare

Programansvarig för läkarprogrammet

Motivering:
Stergios håller tydliga föreläsningar som är guld värda och med sin pedagogik får han en inte bara att memorera, utan också förstå. Han visar ett stort engagemang i både läroämnet och studenterna.

Genom att öppna upp för frågor och även ställa frågor tillbaka bidrar han till ett öppet och interaktivt klimat. Sättet han pratar på får en att lyssna och tycka att det blir roligt och intressant. En toppenpedagog helt enkelt!

Linnea Tengvall, StuFFs pristagare

Undervisar i nationalekonomi på institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, IEI

Motivering:

Linnea är välstrukturerad och tar studenternas åsikter på stort allvar. Hon inte bara undervisar utan hjälper dessutom studenterna att bygga upp goda studievanor och lär dem tips och trix för att slipa till sin studieteknik. Med glatt och skämtsamt humör och en fascination för flerfärgspennor och raka linjer skapar hon en studiemiljö där studenternas bästa sätts i fokus.

Som lärare är Linnea inte rädd för att ställa krav på studenterna utan visar att hon tar deras kompetenser och förmågor på allvar. Hon försäkrar sig om att alla hänger med och är tålmodig och därför är Linnea Årets pedagog 2016/2017.

Fredrik Stahre, LinTeks pristagare av Gyllene moroten

Undervisar i logistik och kvalitetsutveckling på institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, IEI

Motivering:
Fredrik brinner för studenterna, han lägger ner mycket energi på att tillämpa feedback han får och han vet hur man ska presentera information för att behålla studenternas uppmärksamhet. Fredrik tänker större än sin kurs. Han är mån om att man som student och individ ska utvecklas. Fredrik är en person som studenterna verkligen uppskattar och beskriver hans kurs som den bästa de läst hittills!

Foto: Emma Busk Winquist/Consensus, Sofia Löfberg/StuFF, LinTek

Thu Jun 01 13:53:00 CEST 2017