Byte av skrivare på hela universitetet under oktober

SkrivareUnder oktober byts samtliga nuvarande skrivare på universitetet ut. De nya skrivarna kommer på plats etappvis över universitet och arbetet med detta ska vara klart i början av november.

Linköpings universitet har, tillsammans med 13 andra svenska lärosäten, genomfört en upphandling kring nya utskriftsjänster och upphandlingen har vunnits av RICOH och lösningen kallas eduPrint. Under oktober kommer alla skrivare att bytas ut.

Guider för de nya skrivarna

Gå till sidan för utskrift och kopiering.

Skrivarna får nya benämningar

Skrivarna kommer att byta till en ny namnstandard och heta exempelvis
EDP-LIU-V-3-234. De första bokstäverna i grupperingen står för Eduprint, de andra för lärosätet och den tredje bokstaven står för vilket campus skrivaren finns på (Valla V, US U, Norrköping N, Lidingö C). Den första siffran står för vilken typ av skrivare det är (1= kompakt, 2 = standard, 3 = högprestanda). Den andra sifferkombinationen är ett unikt nummer för just den skrivaren – information som hjälper teknisk personal vid felanmälan. Användargränssnittet för samtliga skrivare är likadana.

Kommer funktionen PrintAnywhere att finnas kvar?
Ja, den kommer att finnas kvar. Samtidigt som bytet av skrivarna genomförs kommer PrintAnywhere dock att byta namn till eduPrint-LiU.

VIKTIG INFORMATION OM PAYEX

För att kunna fortsätta att skriva ut med hjälp av PayEx behöver du logga in på https://portalliu.onricoh.se/ och registrera din användning av PayEx för den nya lösningen EduPrint, som ersätter PrintAnywhere. Efter att du loggat in, välj PayEx autopay i menyn och skriv in din e-postadress. Följ anvisningarna i det e-postmeddelande som därefter skickas till dig.

Kommer PayEx att finnas kvar som förut?
PayEx kommer att finnas kvar. Ett nytt betalsystem, WyWallet, kommer att införas vid årsskiftet. Mer information om det kommer vid senare tillfälle.

Tidplan

Testning och förberedelser genomförs under vecka 41 i G-huset (Galaxen), Campus Valla. Implementation på våra campus sker enligt följande tidplan:

• 18-20 oktober (v. 42) Campus Norrköping
  • 23-27 oktober (v. 43) Campus Valla