Göm menyn

Mecenatkort

Mecenatlogo

 SJ

Studentresesymbolen

LiU-kortet är även ett Mecenatkort, och alla studenter får vid uppdatering en Mecenatlogga skriven i nedre högra hörnet på LiU-kortet. Mecenat skickar inte ut separata Mecenatkort till LiU-studenter, utan man använder LiU-kortet i alla fall där man behöver visa Mecenatkort. Inloggningskod till Mecenats hemsida skickas hem till studenten med brev som tidigare.

Distansstudenter

LiU-kortet kan endast hämtas personligen och på plats på någon av våra kortstationer. Om du är distansstudent och inte har möjlighet till detta så kan du kontakta Kårservice och be dem beställa ett Mecenatkort som skickas till din hemadress. Mecenat har även en app till smartphones som går att använda när man behöver visa upp ett Mecenatkort.

SJ-rabatt med LiU-kortet

Studenter och doktorander med LiU-kort med datum för aktuell termin får rabatt på resor med SJ. Mer information om reserabatter finns på Mecenats sida om reserabatter.

(Före år 2016 krävdes att man var registrerad på 22,5 hp eller mer för att få SJ-rabatt. Detta krav är borttaget; alla studenter och doktorander får nu rabatt.)

Studentresesymbolen

Studenter och doktorander som uppfyller kraven nedan får studentresesymbolen tryckt på sitt student-LiU-kort. Denna ger rabatt på resor med viss kollektivtrafik över hela Sverige.

  • Studenter måste vara registrerade på 22,5 hp eller mer innevarande termin
  • Doktorander måste vara nyantagna eller ha aktivitet på minst 50% föregående termin, samt vara registrerade på innevarande termin

Kontakt

Vid frågor om eller problem med Mecenats rabatter och tjänster, kontakta Mecenats kundtjänst eller Kårservice.


Sidansvarig: liukortet@liu.se
Senast uppdaterad: Wed May 30 10:32:40 CEST 2018