Göm menyn

För dig som vill studera utomlands

träd o strand
strand siluett
flicka badar
skolbok
plugga utomlands fototävling 2011
barn
machu pichu
friends
solnedsgångsvy
körsbärsblomning

utlandsstudier

Intresserad av att studera eller praktisera utomlands inom om ramen för din utbildning på Linköpings universitet? På Utresewebben finns mycket information för dig med intresse för utbytesstudier eller praktik vid ett företag/organisation i ett annat land. Ta chansen att se världen samtidigt som du breddar eller fördjupar dina studier!  

 

  • LiU har just tilldelats sju års medlemskap inom utbildningsutbytesprogrammet Erasmus+ vilket gör att LiU-studenter kan välja mellan över 1000 utbytesplatser per år i de europeiska länderna. Om du reser ut som Erasmusstudent får du också ett stipendium för din utlandsperiod. I framtiden kan det också bli möjligt att resa till vissa lärosäten utanför Europa med stipendium men det kommer i så fall mer information om det under de närmaste åren. Ifall du föredrar att resa ut i Europa för att praktisera på ett företag eller en organisation under två till tolv månader kan du söka ett praktikstipendium genom Erasmus. Läs mer på din fakultets utresesidor här till vänster!
  • Fler studenter borde våga studera utomlands (Corren)

united arms

  • Utlandstudier främjar kreativitet!
     
  • Ett nytt utvärderingssystem är på gång för att ersätta STARS (Study Abroad Report System). Under läsåret 2013/2014 kommer de utresande Erasmusstudenterna få utvärdera sin vistelse i det nya systemet. En länk till utvärderingen kommer att mailas ut till Erasmusstudenterna.          
     
  • Svenska Institutets Östersjösamarbete

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  
Sidansvarig: international.office@liu.se
Senast uppdaterad: 2014-04-11