Göm menyn

LiU Global - För dig som vill studera utomlands 

träd o strand
strand siluett
flicka badar
skolbok
plugga utomlands fototävling 2011
barn
machu pichu
friends
solnedsgångsvy
körsbärsblomning

utlandsstudier

Intresserad av att studera eller praktisera utomlands inom ramen för din utbildning på Linköpings universitet? På Utresewebben finns mycket information för dig med intresse för utbytesstudier eller praktik vid ett företag/organisation i ett annat land. Ta chansen att se världen samtidigt som du breddar eller fördjupar dina kunskaper.
 

  • Seminarium: Få koll på karriärmöjligheterna inom EU!

    3 april kl 15:00-18:00, Campus Valla, sal C2

    Vill du veta vad som krävs för en karriär inom EU:s institutioner? Universitets- och högskolerådet (UHR) bjuder in till ett seminarium som reder ut begreppen och svarar på dina frågor. Läs mer på inbjudan>>

  • "Internationell erfarenhet är en förutsättning för att vi ska stå oss i den globala konkurrensen". Läs artikeln i Svenska Dagbladet om varför fler svenskar bör studera utomlands.

  • Enligt beräkningar i undersökningen Erasmus Impact Study har omkring en miljon barn fötts av Erasmuspar sedan utbytesprogrammet startade 1987. Undersökningen rapporterar också att de som har studerat utomlands via Erasmus har större chanser att få ett arbete samtidigt som de har en lägre risk för att uppleva långtidsarbetslöshet om man jämför dem med studenter som stannade vid sina hemuniversitet. Utöver detta visar rapporten också att nästan en tredjedel av Erasmusstudenterna träffar sina långsiktiga livspartner på utbyte, vilket förmodligen är en av orsakerna bakom den ovan nämnda ”babyboomen”. Mer information kring undersökningen finns i Deutsche Welles artikel och i en kort video från viEUws.eu.

  • Utlandsstudier kan bli ett minne för livet

  • Oscar Fredriksson som har läst Samhälls och Kulturanalysprogrammet spenderade sin första termin på tredje och sista året i USA.

  • Fler studenter borde våga studera utomlands (Corren)

united arms

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Sidansvarig: international.office@liu.se
Senast uppdaterad: Tue Feb 28 12:56:45 CET 2017