Göm menyn

För dig som vill studera utomlands

träd o strand
strand siluett
flicka badar
skolbok
plugga utomlands fototävling 2011
barn
machu pichu
friends
solnedsgångsvy
körsbärsblomning

utlandsstudier

Intresserad av att studera eller praktisera utomlands inom om ramen för din utbildning på Linköpings universitet? På Utresewebben finns mycket information för dig med intresse för utbytesstudier eller praktik vid ett företag/organisation i ett annat land. Ta chansen att se världen samtidigt som du breddar eller fördjupar dina studier!

 

 • Vill du studera utomlands under vårterminen 2015? Restplatser finns tillgängliga fram till 10 september. Information finns i menyn under respektive fakultet. 
 • Är du ny student och vill veta mer om utlandsstudier? Kom till KALAS! Vi kommer att finnas där och ge dig information om dina möjligheter. 
 • LiU har tilldelats sju års medlemskap inom utbildningsutbytesprogrammet Erasmus+ vilket gör att LiU-studenter kan välja mellan över 1000 utbytesplatser per år i de europeiska länderna. Om du reser ut som Erasmusstudent får du också ett stipendium för din utlandsperiod. I framtiden kan det också bli möjligt att resa till vissa lärosäten utanför Europa med stipendium men det kommer i så fall mer information om det under de närmaste åren. Ifall du föredrar att resa ut i Europa för att praktisera på ett företag eller en organisation under två till tolv månader kan du söka ett praktikstipendium genom Erasmus. Läs mer på din fakultets utresesidor här till vänster!
 • Fler studenter borde våga studera utomlands (Corren)

united arms

 • Utlandstudier främjar kreativitet!
   
 • Du som reser ut som Erasmusstudent under läsåret 2014/2015 hittar de stipendiedokument du behöver här. Det stipendieavtal som du hittar på den sidan och skriver under är en förkortad variant men ifall du skulle vilja läsa hela EU:s stipendieavtalstext som ligger till grund för ditt avtal så finns den att hitta här. Om du istället ska resa ut som Erasmuspraktikant, se gärna LiU:s stipendieinformation för praktikanter. I mån av intresse kan du också läsa en längre variant av stipendieavtalstexten här.
   
 • Svenska Institutets Östersjösamarbete

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Sidansvarig: international.office@liu.se
Senast uppdaterad: 2014-08-28