Göm menyn

Person som sitter vid ett bord, golvperspektiv så endast benen syns.

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Håll koll på dina tentor!

Med anledning av rådande restriktioner och att de flesta examinationer kommer att ske på distans, kan ett tentamenstillfälle komma att ändra tid och eventuellt även datum. De kan i vissa fall också flyttas till kvällar och helger, även söndagar. Ändringar kan ske med kort varsel, det vill säga endast några få dagar innan tentamensdagen, och det är därför viktigt att du löpande kontrollerar tid, datum och plats för dina kommande tentamenstillfällen i Studentportalen eller LiU-appen.

Bild: Höstlöv på Campus Valla

Planeringsscenario för våren

LiU:s verksamhet kommer att bedrivas på samma sätt som just nu, med omfattande restriktioner och stor påverkan på grund av pågående pandemi, fram till och med minst den 28 mars 2021. Därefter är förhoppningen att restriktionerna stegvis kan trappas ned under andra halvan av vårterminen.

En grupp studenter som sitter och pekar på en skärm.

"Det finns en möjlighet att lyckas"

Temperaturhöjningen måste ner till högst 2 grader Celsius inom 80 år. Vi måste agera snabbt och FN har kallat till ett toppmöte om klimatet. Det är förutsättningarna när en grupp civilingenjörsstudenter på energi-miljö-managementprogrammet börjar spela rollspelet Climate Negotiation Game.

Porträtt av de två kvinnliga studenterna Ella och Emilia.

LiU-studenter vinnare i innovationstävling

LiU-studenterna Ella Erkman och Emilia Bylund Månsson, tog hem segern i WSP:s årliga innovationstävling 100H med sin affärsidé Planera med Projektkompis. Med idén har de lyckats förena hållbarhet, cirkulär ekonomi, kulturbevarande och digital teknik i en lösning.
Ella Erkman och Emilia Bylund Månsson läser andra året på Industriell ekonomi och deras vinnande projekt ser de själva som en fortsättning på de kurser de just läst kring hållbarhet och cirkulär ekonomi.

Bild: LiU-skiva Julstämning

Julstämning även i år

Det blir en annorlunda musikjul vid Linköpings universitet i år. Inga Luciatåg, inga julkonserter. Men passande nog släpps i dagarna Julstämning, en julskiva med de tre körerna inom Musik vid Liu.

Två skobeklädda fötter.

Studenthälsan stöttar studenter

Samtal och kurser är två av huvudverksamheterna för Studenthälsan vid LiU. På ett år träffar de runt 1 200 studenter, vilket är ungefär fem procent av LiU:s totala antal.

LARM2021 firar 40 år och blir digital

LARM är Linköpings största arbetsmarknadsmässa och en perfekt möjlighet att hitta ett jobb, ex-jobb, sommarjobb och knyta kontakter för framtiden. Mässan genomförs digitalt 9 februari via LARMs virtuella plattform där du redan idag kan skapa din profil och spana in vilka företag som kommer att medverka.

En installation med en konstgjord blomsterprydd kvinna i ett skyltfönster, belyst i gula och lila ny

I studenternas konstverk får vikingatid möta Norrköpings ljusfestival

Vid en utgrävning utanför Åby, en tätort i Norrköpings kommmun, hittade arkeologer ett hundratal gravar från vikingatiden. I en av gravarna fann man en kvinna, begravd på en bädd av gula blommor, smyckad med sina vackraste glaspärlor. I konstverket Minnet ur en pärla möts vikingatid och nutid. Med en modern, ljussatt och konstnärlig tolkning av kvinnan i den gula graven vill KSM-studenterna Beatrice och Kim ge den vikingatida kvinnan nytt liv. Installationen är en del av Norrköping Light Festival.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

facebook

twitter

IG-logo

 

 


liu-appen

liuapp


 

Driftinformation IT-system

 

På gång

Sök Kårservice styrelse

Ansök senast 7 december

Drömmer du om att skapa morgondagens studentliv, har koll på de senaste digitala trenderna och vill komplettera ditt CV med en unik erfarenhet? Då kanske du är rätt student till posten som styrelseledamot för Kårservice AB.

Fotoutställning: Utblickar - LiU i Kenya

15 september 2020-12 mars 2021, Medicinska biblioteket, Campus US

De studenter som fått chansen att delta i utbytet mellan LiU och Moi University i Kenya vittnar om lärdomar för livet. Samarbetet och möjligheten att studera och göra praktik i en annan världsdel ger vidgade perspektiv och mer professionell kunskap. Fotograf är Anna Nilsen, Kommunikations- och marknadsavdelningen vid LiU.

Blodbussens tidtabell

Blodbussen besöker regelbundet Kårallen på Campus Valla, Universitetssjukhuset och olika platser i Norrköping. Alla är välkomna till blodbussen under dagen utan anmälan, antingen för att ta prover eller lämna blod.

På GeBlod.se hittar du samtliga hållplatser och tidtabeller för Blodbussen Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-12-04