Göm menyn

Fötterna på en person som sitter på en stol i en större lokal och skriver tenta.

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Porträtt av årets alumner Anders Tegnell och Linnea Bergman.

Årets alumner kämpar för hållbar el och mot covid-19

Statsepidemiolog Anders Tegnell befinner sig i frontlinjen i kampen mot covid-19-pandemin. Civilingenjören Linnea Bergman säljer solenergisystem till Afrika för att världens fattiga ska få tillgång till miljövänlig och billig el. De båda är Årets alumner vid Linköpings universitet. I år är hyllningsceremonin digital och äger rum den 16 oktober.

Grafisk bild på människa i profil som utsänder ljudvågor,

Höstens Våga tala-kurser

Är nervositeten ditt största hinder för att tala inför andra människor? Anmäl dig till Språkverkstadens Våga tala-kurs. Kursen går på kvällstid olika vardagar kl. 17.15–19, med start 30 september. Obs - endast ett fåtal lediga platser.

Studier och praktik utomlands åter möjligt under vårterminen 2021

I våras beslutade universitetsledningen att ställa in alla utlandsstudier inklusive praktik för höstterminen 2020, på grund av den rådande pandemin. LiU:s fakulteter har nu gjort bedömningen att möjligheten att genomföra utlandsstudier och praktik kan öppnas upp inför vårterminen 2021. Undantaget är utbyten inom Medicinska fakultetens VFU som är fortsatt inställd under vårterminen.

Bild: Björn Runow och Sara Olsson

AF prisutdelning

Studenterna Sara Olsson och Björn Runow har tilldelats Akademiska föreningens pris för 2019, båda för att de på olika sätt stöttat och hjälpt andra studenter i deras studier. Nu är det dags för digital prisutdelning. Alla välkomna!

Beatrice Ronsten

Höstens studentmottagning över förväntan

I våras visste ingen om det skulle bli någon studentmottagning på grund av osäkerheten kring coronapandemins utveckling. Men det blev både Nolle-p och en livesänd Kalasshow, där studenterna fick ett varmt välkomnande in i LiU:s studentliv.

Tomma publikplatser på en teater, sett från scenen.

Sök kulturstöd senast 1 oktober

Två gånger per år delar LiU ut ett kulturstöd för att möjliggöra för studenter och studentföreningar att genomföra kulturrelaterade fritidsprojekt som berikar studentlivet. Sökande ska arrangera offentlig kultur och ha en tydlig anknytning till Linköpings universitet.

Ikon epost

Nyhetsbrev från LiU varje vecka

LiU-nytt-s är ett nyhetsbrev för alla studenter vid Linköpings universitet. Nyhetsbrevet skickas ut i början av varje vecka och innehåller ett axplock av nyheter, information och tips för dig som pluggar på LiU.

Bild: Hand håller mobiltelefon där appen Mitt Campus visas.

Felanmälan och störningar

Brandlarmstest, elavbrott och underhållsarbeten kommer nästan alltid olägligt. Nu finns appen Mitt Campus där du både får koll på störningar och enklare kan göra felanmälningar till Akademiska Hus.

Porträtt av Suad Ali.

LiU-alumn debuterar som författare

Suad Ali, Årets alumn på Linköpings universitet 2016, debuterar som skönlitterär författare om en kvinnas flykt från Somalia till Sverige.
– Jag vill ändra narrativet om att kvinnor på flykt alltid är hjälplösa offer, säger hon.

Bild: Spelplan

Megagame om miljön

The Climate change megagame är ett forskningsprojekt som undersöker hur ett ”megagame” kan användas för att förmedla kunskap om klimatförändringarna. Vill du vara med och spela?

Folkmingel från föregående års Populärvetenskapliga vecka.

Popveckan blir digital

Populärvetenskapliga veckan, i år den 20-23 oktober, har blivit en trevlig tradition, inte enbart för gymnasieelever. Även du som LiU-student är mer än välkommen att höra LiU:s forskare berätta om sitt arbete. I år blir popveckan digital.

Bild: Mats Nåbo betraktar utställningen om hållbar design

Premiärvisning på LiU

En utställning med fokus på hållbarhet av unga svenska formgivare gästar nu Campus Valla och Mekoteket i A-huset. Studenter och medarbetare har en unik chans att vara först i Sverige att se den kringresande utställningen, Sustain Able Voices. Den ska sedan visas under kulturveckan i Norrköping.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

facebook

twitter

IG-logo

 

 


liu-appen

liuapp


 

Driftinformation IT-system

 

På gång

Workshop i mindfulness

Onsdagar, kl 15.15-16.45, distans via Zoom

Studenthälsan lär dig att hantera din stress och din vardag genom att leva med medveten närvaro. Workshopen består av teori och praktiska övningar i mindfulness med självmedkänsla. Kursen ges på distans på onsdagar med start 9 september.

Afterwork with DOMFIL

23 sept kl 18:00, Trädgårdsföreningen (the big stage), Linköping

DOMFIL invites all students in the research preparatory course, research assistants and PhD students from the Medical Faculty, to a socially distanced afterwork outdoors. Welcome to enjoy some good pizza and kubb!
Due to the current Corona situation this event will require registration to control the number of participants:

På gång i DigiMaker - workshop i podcastproduktion

Tisdag 29 sept kl 17-19, DigiMaker, våning 5, Studenthuset, Campus Valla

DigiMaker är bibliotekets kombinerade Digital Lab och Makerspace, en kreativ miljö för att testa och dela tekniker. 

Möt årets alumner

Fredag 16 oktober kl 12.10-13.10, digitalt via LiU:s Facebook

Lyssna på inspirerande föreläsningar med årets alumner Linnea Bergman och Anders Tegnell när de får sina utmärkelser vid en ceremoni. Evenemanget är digitalt och sänds live på LiU:s Facebook.

Populärvetenskapliga veckan

20-23 oktober, digitala live-sändningar

Välkommen att lyssna till när LiU-forskare berättar om sitt arbete på årets Populärvetenskapliga vecka, i år i digital form.

Fotoutställning: Utblickar - LiU i Kenya

15 september 2020-12 mars 2021, Medicinska biblioteket, Campus US

De studenter som fått chansen att delta i utbytet mellan LiU och Moi University i Kenya vittnar om lärdomar för livet. Samarbetet och möjligheten att studera och göra praktik i en annan världsdel ger vidgade perspektiv och mer professionell kunskap. Fotograf är Anna Nilsen, Kommunikations- och marknadsavdelningen vid LiU.

Sök Pepps projektgrupp

Pepp är en nationell organisation som jobbar för att locka fler kvinnor till teknikbranschen och teknikutbildningar. Dels genom mentorskapsprogram mellan kvinnliga teknikstudenter och gymnasieelever och dels genom projektgruppens olika event. Sök projektgruppen om du vill bidra till en mer jämställd teknikbransch, utvecklas i ditt teamwork, vara kreativ och få nya vänner.

Blodbussens tidtabell

Blodbussen besöker regelbundet Kårallen på Campus Valla, Universitetssjukhuset och olika platser i Norrköping. Alla är välkomna till blodbussen under dagen utan anmälan, antingen för att ta prover eller lämna blod.

På GeBlod.se hittar du samtliga hållplatser och tidtabeller för Blodbussen Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-09-23