Göm menyn

Person som sitter vid ett bord, golvperspektiv så endast benen syns.

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Doktoranden Anton Käll sitter i ett fönsterprång.

Ensamma kan få hjälp - på distans

Omkring fem procent av befolkningen i Sverige uppger att de känner sig ensamma, ofta eller alltid. Doktoranden och LiU-alumnen Anton Käll studerar metoder med internetbaserad kognitiv beteendeterapi för att hjälpa personer med ensamhet.

Porträtt av Michael Littunen mot enfärgad bakgrund.

Matematisk modellering av COVID-19 i ny masteruppsats

Michael Littunen studerar sista året på masterprogrammet i matematik och har i sitt examensarbete tittat på modeller för beräkning av spridningen av Covid-19. Med hjälp av de matematiska modellerna kan till exempel olika restriktioner beroende på åldersgrupp simuleras och utvärderas.

Bild: Washington State University

Nytt samarbete med universitet i Washington

Ett nytt samarbete mellan LiU och Washington State University gör det möjligt för tio LiU-studenter och tio amerikanska studenter att följas åt under ett läsår och erbjudas utbildning i beräkningsmatematik.

Två flaggor i LiU-färger mot blå himmel.

Stort steg upp för LiU på global rankning

Linköpings universitet tar ett rejält kliv uppåt på en ny global rankning. QS World University Rankings placerar LiU på plats 329 bland världens universitet – vilket innebär ett lyft på 33 platser jämfört med ifjol.

En öppet-skylt på en glasdörr.

Lisam får en ny startsida

Innan sommaren drar igång på allvar släpps flera samtidiga nyheter avsedda att underlätta vardagen för studenter och lärare, bland annat en ny startsida i Lisam och en global navigering i Office 365.

Kvinnlig student där man bara ser övre delen av ansiktet, resten skyms av bänken framför.

Vill du höja statusen på din kurs?

Passa på att svara på din kursvärdering innan du tar sommarlov. Ju fler som svarar – desto större möjligheter till förbättring av kurserna. Rubriken länkar till enkäten i Studentportalen.
NYTT! Har du sett den nya notisfunktionen i Lisam kursrum, uppe till höger? Den påminner dig när du har en kurs att utvärdera och där finns också länk till enkäten!

Rektor Jan-Ingvar Jönsson och Matilda Strömberg i studion, stående vid ett bord, LiU-blå vepor i bak

Många ville fråga rektor

Möjligheten att få undervisning på campus ska vara solidariskt fördelad i höst. Och alla studenter kan räkna med mestadels digitala tentor och examinationer under höstterminen. Det var två av svaren som gavs under den direktsända frågestunden ”Fråga rektor”.

Bild: Två personer i biblioteket, Studenthuset.

Lägre aktivitet under corona

Coronapandemin har fått stora konsekvenser för landets lärosäten. En undersökning som UKÄ genomfört på åtta campus, bland annat Campus Valla, genom att mäta mobiltelefonaktiviteten, visar på en kraftigt minskad aktivitet på campus från mars 2020.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

facebook

twitter

IG-logo

 

 


liu-appen

liuapp


 

Driftinformation IT-system

 

På gång

Blodbussens tidtabell

Blodbussen besöker regelbundet Kårallen på Campus Valla, Universitetssjukhuset och olika platser i Norrköping. Alla är välkomna till blodbussen under dagen utan anmälan, antingen för att ta prover eller lämna blod.

På GeBlod.se hittar du samtliga hållplatser och tidtabeller för Blodbussen Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2021-06-16