Göm menyn

Campus Valla - corson i höstskrud, kvinnlig student ses cykla bort mot Zenit

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Telefon med #metoo.

#metoo-seminarium streamas

Intresset för seminariet ”I kölvattnet av #metoo” har varit väldigt stort. Därför streamas seminariet och kan ses via länk eller på TV-skärmarna i entrén i Tema-huset, Campus Valla.

AC-studenternas vinnarlag i närbild

AC Studenterna dubbelskrällde i Student-SM

Att kombinera fotboll på avancerad nivå med heltidsstudier är inte lätt. Men spelarna i AC Studenterna lyckas prestera när det gäller. I Student-SM i futsal i Göteborg i november stod de som vinnare både på dam- och herrsidan.

Person stjäler plånbok ur annan persons bakficka.

Håll koll på värdesaker

Stölder av mobiltelefoner och datorer har förekommit på universitetet. Var uppmärksam om du ser något misstänkt och kontakta campusväktare på 013-285888 (gäller både Campus Valla, Norrköping och US).

Tända ljus i stämningsfull miljö.

Julkonserter i mängder

När julmusiken i skvalradio redan har spelats i flera veckor, sparar universitetets ensembler julstämningen till december. Passa på att ta en välbehövlig paus innan julstressen drar igång på allvar.

Multiskrivare från Ricoh

Enklare utskrift med engångsinställning

Tidigare har du fått information om att använda webbutskrift för eduPrint när du skriver ut på din egen dator. För att göra det enklare för dig rekommenderar vi att du istället lägger till eduPrint som en skrivare på din dator. Detta behöver du bara göra en gång. Genom att göra detta behöver du inte gå in via Papercut-portalen varje gång och kan istället använda den vanliga dialogrutan för utskrift.

Svarvade julgranar i trä.

Julmarknad i Key-huset

Ett av de säkraste tecknen på att julen närmar sig finns nu på Campus Valla! Det är Slöjd, hantverk och formgivnings studenter som har julmarknad den 30 november till 1 december i Key-huset. Det finns mycket att beundra och handla – allt från mössor till konst.

Interiör från biblioteket, Campus Valla

Nya läsplatser i Vallabiblioteket

Med hjälp av nästan bara återbrukade möbler har Vallabiblioteket skapat lågt räknat ett 50-tal nya läsplatser i olika varianter. Platser som också fungerar som testmiljö inför flytten till studenthuset.

En grupp ur studentföreningen Genius

De vill öka genusmedvetenheten på LiU

#metoo-uppropet har spridit sig som en löpeld i sociala medier. Yrkesgrupper har en efter en trätt fram och berättat om sexuella trakasserier i deras bransch. På Linköpings universitet har genusföreningen Genius arbete blivit alltmer angeläget.

Jonathan Jogenfors och Niklas Johansson.

Han hackar det ohackbara

Jonathan Jogenfors doktorsavhandling handlar om säkerhetshål i det som många anser vara säkrast av allt – kvantkryptering. Men också om hur man lagar hålen igen. Nu ska han fortsätta utveckla både datasäkerhet och utbildning.

Norrköping, översiktsbild av staden.

Norrköpings migration i fokus för masterstudenters rapport

Sport och kultur, hur kan de bidra till integration? Hur är det att som hbtq-person invandra till ett nytt land och hur påverkar högerextrema åsikter i samhället möjligheten att känna sig hemma i Sverige? Det är några av frågorna som studenter vid Linköpings universitet tar upp i rapporten ”Norrköping- city of immigration”.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

facebook

twitter

IG-logo

Snapchat-logo

 


liu-appen

liuapp


 

På gÅng

Nyfiken på Studenthus Valla?

Läs byggbloggen om du vill veta mer om byggnationen av det nya studenthuset på Campus Valla.

Hitta fler händelser i studentkalendarietSidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: Thu Dec 14 10:17:07 CET 2017