Göm menyn

Campus Valla - corson i höstskrud, kvinnlig student ses cykla bort mot Zenit

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Blå havet, Campus Valla

Cykeldag på Campus Valla

Lämna in din cykel på service, tävla och tyck till om campus. Onsdag 18 september arrangeras Cykeldagen 2019 på Blå havet.

Läraren Tobias Trofast och manlig student framför en dator.

LiU-läraren Tobias Trofast får pedagogik-pris

Tobias Trofast, lärare på Grafisk design och kommunikation på LiU, kommer att tilldelas Grafiska yrkens främjandes utbildningspris 2019.

Elin Strandberg, helfigursporträtt.

LiU-student vinner pris för uppsats inom grafisk design

Elin Strandberg tilldelas ett pris för examensuppsatsen ”Ljuskällors påverkan på teckensnitts läsbarhet” (handledare Niklas Rönnberg och examinator Jonas Löwgren).

Studentåterbrukets logo, en grön glödlampa med ett S bredvid.

Var med och utforma LiU Studentåterbruk!

I lättillgängliga lokaler vill föreningen Navitas genom LiU Studentåterbruk skapa en smidig lösning för andrahandsförsäljning. Nu är man i startgroparna för att dra igång verksamheten. Engagera dig i arbetet eller tyck till i kommande undersökningar.

Registreringsperiod höstterminen 2019

Glöm inte att du måste registrera dig på dina kurser varje terminsstart. Här hittar du vilket datum som gäller för just din fakultet. Registreringsperioden är tre veckor, men ju tidigare du registrerar dig desto snabbare får du ditt studiemedel.

Skådespelare ur spexföreställning.

Sök kulturstöd

Två gånger per år delar LiU ut ett kulturstöd för att möjliggöra för studenter och studentföreningar att genomföra kulturrelaterade fritidsprojekt som berikar studentlivet. Sökande ska arrangera offentlig kultur och ha en tydlig anknytning till Linköpings universitet.

Café Byttan - två guldballonger föreställande ett B och ett Y.

Rivstart för Byttan

När Studenthuset öppnade, öppnade också Sektionscafét Baljan sin filial Byttan. En förändring som innebär såväl ökad försäljning, fler medarbetare och en del logistiska utmaningar.

Parkeringsautomat. Foto: Magnus Johansson

P-avgifter på Campus Valla

Från den 1 oktober 2019 kommer Akademiska Hus att införa parkeringsavgifter på samtliga parkeringsplatser på Campus Valla.

Bild: Kårallen, Campus Valla. Foto: Hanna Söderquist

Misstänkt föremål var ofarligt

Under ett par timmar på torsdagen utrymdes Kårallen och delar av C-huset på Campus Valla sedan ett misstänkt föremål hittats. Föremålet visade sig senare var ofarligt och utrymningen kunde hävas.

Utrymningen upphävd

Sedan polisen konstaterat att det upphittade föremålet är ofarligt har utrymningar och avspärrningar på Campus Valla hävts.

Delar av campus Valla utryms

Delar av Campus Valla har utrymts vid lunchtid sedan ett misstänkt föremål upptäckts i byggnaden Kårallen.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

*E-post för studenter antagna innan HT13, endast läsning

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

facebook

twitter

IG-logo

 

 


liu-appen

liuapp


 

På gång

LiU-Loppet HT2019

Tisdagen 17 september kl 18 går sjuttonde upplagan av LiU-Loppet av stapeln. Anmälan är öppen och görs på liuloppet.se. LiU-Loppet är en löptävling som arrangeras av studentföreningarna Campushallen/LSIF, LITHe Syra och LiTHe Vilse. Tävlingen är gratis och öppen för alla, student som icke-student.

Nyfiken på programmering?

Flera datum oktober - december, DigiMaker plan 5, Studenthuset, Campus Valla

Välkommen på en introduktion i programmeringsspråket Python. Under två timmar får du lära dig programmeringens grunder och komma igång med Python och Jupyter Notebook. Evenemanget riktar sig till nybörjare och förutsätter ingen programmeringskunskap. Allt du behöver är en egen dator.

Föreläsningsserien Strimman: Förändring och digitalisering - varför är det så svårt?

15 oktober, kl 18-19.15, Studenthuset

Var och en av oss har en egen tolkning av begreppet digitalisering, men vad innebär det egentligen? Hur påverkar det dig i din vardag och på ditt arbete? Digitala teknologier ses som en bra lösning på problem inom olika områden, men kan också upplevas som hotfulla i vissa avseenden. Under föreläsningsserien Strimman får vi veta mer om olika sidor av digitalisering, hur digitalisering nyttjas idag och kan komma att nyttjas i framtiden. Forskare från Linköpings universitet föreläser.

Blodbussens tidtabell

Blodbussen besöker regelbundet Kårallen på Campus Valla, men även Universitetssjukhuset och olika platser i Norrköping. Alla är välkomna till blodbussen under dagen utan anmälan, antingen för att ta prover eller lämna blod.Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-09-17