Göm menyn

Glada LiU-studenter.

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Henrik Nehler är programansvarig för civilekonomutbildningarna på LiU. Foto: Mikael Sönne

LiU startar ny internationell civilekonomutbildning

Medan andra lärosäten drar ned på sina internationella civilekonomutbildningar gör LiU tvärt om. Sedan flera år finns flera inriktningar mot moderna språk och i höst startar en helt ny inriktning mot engelska. ”Det bästa av två världar”, säger den ansvarige.

Student i bibliotek. Foto Jenny Ahlgren

Lyckad start för Språk, litteratur och medier

Om man gillar att läsa och skriva är detta ett drömprogram, säger Rebecca Wikström, student på det nya programmet Språk, litteratur och medier, Linköpings universitet. Snart har första läsåret gått och både studenter och lärare är nöjda med starten.

Studenthusets fasad.

Tjuvtitt i nya Studenthuset

I början av augusti slår portarna äntligen upp till Studenthuset. Följ med in på en tjuvtitt i Campus Vallas nya samlingsplats där bland annat Café Baljan och infocenter kommer finnas.

Datumet 15 inringat i rött i en kalender.

Ansökan inför höstterminen öppen

Nu kan du söka utbildning inför höstterminen. Sista ansökningsdag är 15 april.

Björn Runow, porträtt.

Han får fler att fatta matte

Det började med hjälp till klasskompisarna, fortsatte med vikariat som mattelärare och eget läxhjälpsföretag. Nu har LiU-studenten Björn Runow en egen Youtube-kanal där han i korta klipp förklarar matematikens mysterier.

Bild: 500 stolar framför lastbil

Lämnar LiU

I veckan hämtades 500 stolar som stått i Bomullsspinneriet. Efter midsommar kommer de tillbaka, omklädda och renoverade för att återbrukas i det nya Studenthuset.

Porträtt av Åsa Lindhagen.

Från LiU-student till minister

Åsa Lindhagen läste till civilingenjör på LiU. Drygt tio år senare är hon jämställdhetsminister. Hon ger dagens studenter rådet att ibland stanna upp och reflektera.

Personer som tittar på sina mobiltelefoner.

Ungas vardagsproblem inte alltid ohälsa

Larmen om den ökande psykiska ohälsan bland unga kan vara kraftigt överdrivna. Den slutsatsen drar LiU-forskare efter att ha studerat de ungas svar i nationella undersökningar. Forskarnas resultat väcker nu stort intresse i Sverige.

Bild av Vera Sandberg, den första kvinnliga ingenjören.

Teknikintresset ligger inte i generna

Vem bjuder du in för att lösa ett tekniskt problem tillsammans med dig? Kan det vara vårt fel att tjejer tappar intresset för teknik en bit upp i tonåren? Frågorna ställs av Ulrika Sultan, teknikpedagog och LiU-doktorand, under IVA:s Vera roadshow.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

*E-post för studenter antagna innan HT13, endast läsning

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

facebook

twitter

IG-logo

 

 


liu-appen

liuapp


 

På gÅng

Aktuellt på Studenthälsan: Gå en kurs i vår

Mental träning, mindfulness eller stresshantering. Studenthälsan erbjuder kurser och workshops för att hjälpa dig som student att hålla dig hållbar.

CAD och Lego på Digimaker

Vallabiblioteket, plan 4

DigiMaker är öppet för alla med LiU-anknytning och erbjuder en kreativ miljö där nya idéer och tekniker kan testas, användas och delas. Just nu kan du lära dig grunderna i CAD (krävs för att få tillgång till 3D-skrivarna) eller släppa loss kreativiteten och upptäcka andra användningsområden för LEGO än lek.

Centrala studerandeexpeditionen, begränsade öppettider mars-april

Under mars och april har Centrala studerandeexpeditionen begränsade öppettider:

- Norrköping: mån-tis samt tors-fre kl 12-15, ons stängt. Tfntid mån-fre kl 13-15.

- Linköping: mån-fre kl 12-15.30. Tfntid mån-fre kl 13-15.

Blodbussens tidtabell

Blodbussen besöker regelbundet Kårallen på Campus Valla, men även Universitetssjukhuset och olika platser i Norrköping. Alla är välkomna till blodbussen under dagen utan anmälan, antingen för att ta prover eller lämna blod.

Nyfiken på Studenthus Valla?

Läs byggbloggen om du vill veta mer om byggnationen av det nya studenthuset på Campus Valla.Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: Mon Mar 25 17:02:55 CET 2019