Göm menyn

Person som sitter vid ett bord, golvperspektiv så endast benen syns.

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Grönt gräs med daggdroppar på.

Gå på gym med uppmärksamhetsmuskeln - träna din hjärna och ditt hjärta

Studenthälsans kurs "Självkänsla - självmedkänsla" hjälper dig att fokusera på dig själv och dina behov. Teori blandas med praktiska övningar i mindfulness för medkänsla. Här hittar du mer om denna och Studenthälsans andra digitala kurser i vår.

Kille i hjälm som spänner en katapult.

Nya vägar att vässa ingenjörsutbildningen

Användandet av fysiska föremål i undervisningen och digital mätning av studenternas arbete är två sätt att utveckla framtidens ingenjörsutbildningar. Behovet av utveckling ökar i takt med att industrin förändras. Det är slutsatser i en ny doktorsavhandling vid Linköpings universitet.

De fem vinnarna uppställda i rad, kostymklädda.

LiU-studenter vinner SM i företagsvärdering

Vad är byggkoncernen Skanska värd? Ska den som handlar i företagets aktier köpa, sälja eller behålla? Svaren på de frågorna har gjort fem ekonomstudenter från LiU till svenska mästare i företagsvärdering.

Porträtt av Mattias Ekstedt.

Undervisning på distans: Mattias Ekstedt

I snart ett år har LiU:s lärare och forskare arbetat på distans, helt eller delvis. Hur är läget i dag? Vilka erfarenheter har de dragit, vilka fördelar och nackdelar kan finnas? I den här serien får åtta LiU-medarbetare berätta om sin forskning respektive undervisning.

En stiliserad robot.

Studenter designade robot med dryg personlighet

En grupp LiU-studenter har tagit fram en prototyp för en robot som ska hjälpa besökare på Östergötlands museum. De gav den en snäll och en lite otrevlig personlighet.

Bild: Anna Ardin. Foto: Bazar förlag

Många nyanser av grått

För att uppmärksamma internationella kvinnodagen 8 mars 2021 bjuder LiU:s studentkårer och Forum för genusvetenskap och jämställdhet in till ett samtal om samtycke och gråzoner med två aktuella föreläsare, bland annat Anna Ardin, författare till boken I skuggan av Assange.

Ett rött hjärta som ligger i en snödriva.

Studentprojektet MeHealth kan leda till förbättrad hälsa

Kommer digital teknik att leda till förbättrad hälsa för befolkningen i framtiden? Det är studenter som gått LiU:s unika satsning inom e-hälsa övertygade om och har nu utvecklat en prototyp där Digital Tvilling integreras med Hälsosamtalet.

Person som sitter vid ett bord med en massa studiematerial. Beskuren så huvudet inte syns, endast öv

Stor ökning av tentafusk

Under pandemiåret 2020 har antalet fällningar som rör fusk vid tentor nästan fördubblats. 2019 fälldes 149 studenter för fusk. Motsvarande siffra 2020 var 292.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

facebook

twitter

IG-logo

 

 


liu-appen

liuapp


 

Driftinformation IT-system

 

På gång

Fotoutställning: Utblickar - LiU i Kenya

15 september 2020-12 mars 2021, Medicinska biblioteket, Campus US

De studenter som fått chansen att delta i utbytet mellan LiU och Moi University i Kenya vittnar om lärdomar för livet. Samarbetet och möjligheten att studera och göra praktik i en annan världsdel ger vidgade perspektiv och mer professionell kunskap. Fotograf är Anna Nilsen, Kommunikations- och marknadsavdelningen vid LiU.

Blodbussens tidtabell

Blodbussen besöker regelbundet Kårallen på Campus Valla, Universitetssjukhuset och olika platser i Norrköping. Alla är välkomna till blodbussen under dagen utan anmälan, antingen för att ta prover eller lämna blod.

På GeBlod.se hittar du samtliga hållplatser och tidtabeller för Blodbussen Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2021-03-01