Göm menyn

SOF 2017 banner

 

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Löpare. Foto: Istockphoto

Spring för välgörenhet

Den 3 maj går Elimu-loppet av stapeln på Campus Valla. Intäkterna från loppet går till välgörenhet i Kenya, Ghana och Tanzania.

Kille med blåsinstrument

SOF intar Campus Valla

Studentorkesterfestivalen närmar sig, universitetets största studentarrangemang. Festivalen kommer att ta en del ytor och parkeringar i anspråk, redan från 29 april.

LiU-loppet

LiU-lopp i tufft väder

Många trotsade snö och regn när vårens upplaga av LiU-loppet genomfördes den 25 april. Totalt var det 283 löpare som kämpade på i ovädret – strax under höstens rekordnotering.

Regnbågs-p-logo

En vecka i regnbågens tecken

I veckan fylls Campus Valla med extra mycket kärlek. I regnbågens färger sätter man fokus på människors lika rättigheter.

Suad Ali, supertalang och expert på Sveriges flyktingkvot hos Migrationsverket, och Thomas Lunner, e

Nominera Årets alumner

Är din kursare lite extra fantastisk? Gick din mamma på LiU och förtjänar titeln Årets alumn 2017? Nominera en eller flera kandidater senast 18 maj.

VilleValla Pubs logo

Studentpub flyttar och expanderar

Efter 13 år flyttar VilleValla Pub ut ur sitt vardagsrum. I september öppnar man upp i nya, fräscha lokaler.

iQual workshop

I-sektionen jobbar för ett öppet diskussionsklimat

Hur kan ingenjörsvärlden göras tillgänglig för alla samhällsgrupper? Det jobbar I-sektionens jämlikhetsförening iQual för genom både workshops och mer oväntade arrangemang.

Utlandsstudier för LiTH-studenter

Nu kan du som går på Tekniska Högskolan anmäla ditt intresse för utbytesstudier gällande VT2018. Deadline för intresseanmälan är 28 april 2017 kl. 14.00.

susanne-kreitz-sandberg

Med genusglasögon på i skolan

Att utbilda lärarstudenter till att se människan i sina framtida elever, i stället för kön, etniskt ursprung eller sexualitet. Det strävar Linköpings universitet efter.

Bild: Finansminister Magdalena Andersson (S). Foto: Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Finansministern invigningstalar på SFS

Finansminister Magdalena Andersson (S) kommer att invigningstala på Sveriges förenade studentkårers fullmäktige 12-14 maj där Linköping i år står som värd.

Damkören Linnea sjunger

20-åring med mycket känslor

Körkort, frihet, kärlek, ångest. Att fylla 20 är temat när damkören Linnea firar 20 år med jubileumskonsert.

Tyst minut för att hedra offren

Tyst minut för offren

På måndagen hölls en tyst minut på Campus Valla för att hedra de som föll offer i fredagens attack på Drottninggatan i Stockholm.

Internationella studenter

Miljöprofil imponerar på internationella studenter

Linköpings universitet har bra utbildning, gott om sociala aktiviteter och en miljöprofil som sticker ut. Nu har de internationella studenterna sagt sitt i en årlig global undersökning, International Student Barometer.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

facebook

twitter

Instagram

 

 

liu-appen

liuapp


På gång

Sparbankstiftelsen Alfas internationella stipendiefond

Ansök senast 28 april

Stipendierna riktar sig till studerande vid Campus Norrköping för främjande av studier med internationell inriktning.

Linköpings studentspex söker spexare

Ansök senast 30 april

Nästa års spexuppsättning söker nya talanger.

Lunchföreläsning för hållbara studenter

Tisdag 2 maj kl 12.15-13, sal C4, C-huset, Campus Valla

Du behöver inte bli utmattad! De tre mest kraftfulla psykologiska verktygen vi har är medveten närvaro, acceptans och engagemang. Psykiater och leg KBT-psykoterapeut Åsa Kadowaki forsätter spåret mot psykologisk utveckling och berättar om vad vi alla behöver jobba med för att kunna släppa kontrollen och få koll på riktigt.

Starta - Fortsätt - Håll ut

Torsdag 4 maj kl 17.15-19, Zenit (Studenthälsans ”hörnrummet”), Campus Valla

Känner du igen att du skjuter upp och har svårt att komma igång med dina studier, eller att du ger upp snabbare än vad du borde? I Studenthälsans workshop kommer du att få lära dig vägarna bort från uppskjutandebeteende, men det kräver din egen vilja och engagemang.

Medicinar-SM

4-6 maj, Linköping

Linköping står värd för den årliga tävlingen där studenter från de sju läkarprogrammen i Sverige möter varandra i simning, fotboll, volleyboll, innebandy, dragkamp och löpning.

LiU Game Jam

5-7 maj, CreActive Linköping

Ett game jam är ett evenemang där programmerare, konstnärer och spelare möts för att skapa dataspel och sällskapsspel.

Psykologstudentkongressen 2017

5-7 maj, A- och C-huset, Campus Valla

500 deltagare från Sveriges psykologprogram deltar i PS17 i Linköping. Kongressen erbjuder allt från workshops och föreläsningar till en sprakande bankett under lördagskvällen, allt med temat psykologi. Obs - lokaler i A- och C-huset kommer därmed att vara upptagna och inte tillgängliga för LiU-studenter under kongressen.

Operation Smile-kampanjen Walk4smiles

6 maj kl 11.00-15.00, Stora torget, Linköping

Gå med våra medicinska volontärer till förmån för barn med läpp-, käk- och gomspalt.

Inspirationsföreläsning – goda vanor, positivt ledarskap och självförtroende

10 May kl 17.15-19.00, C2, Campus Valla

LiU AIF och SAIF presenterar en inspirationsföreläsning med Jim Thuresson, tidigare förbundskapten i svenska basketlandslaget under 25 år och näringslivsrådgivare.

Vinn 20 000 kronor med din uppsats

Skicka in senast 30 juni

Centrum för kommunstrategiska studiers (CKS) årliga uppsatstävling. Du som det här läsåret skriver en uppsats om ett ämne som är viktigt för kommunerna och deras utveckling kan vara med och tävla om 20 000 kronor.

Hitta fler händelser i studentkalendariet

 

Studentbloggarnas senaste inlägg

Glada studenter

 

Grundvattnet (Thu Apr 27 21:50:00 CEST 2017)

Det här med vår har gått mig totalt förbi i år. Jag går likadant klädd som i januari. Det gör mig väl knappast märkvärdig, om inte annat med tanke på vädret. Jag spenderar det mesta av dagarna inomhus, när jag inte går till eller från pendeltåget. Till skillnad från min praktikantkollega Anna, som promenerar en […]

Nya grepp (Wed Apr 26 09:23:44 CEST 2017)

Den här kursen är verkligen annorlunda och jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker om den eller det. Ämnena är ju hur intressanta som helst, det är en rejäl ögonöppnare att se historiska skeenden och hur olika länder är organiserade, min förståelse ökar definitivt  men jag saknar djupet. Som vanligt går det […]

Känner mig så korkad, (Mon Apr 24 18:26:06 CEST 2017)

okunnig och obildad. Varför kan jag så lite om Mellanöstern? Jag hör och ser på nyheterna hela tiden och snappar väl upp lite här och där, men den där samlade bilden har jag inte och det stör mig något enormt! Efter dagens snabba föreläsning om historia, politik, koloniala varianter, kultur och diverse nya uttryck så […]

1 av 4 kvar (Sun Apr 23 10:53:22 CEST 2017)

Hej hej! Vilken jäkla vecka jag har haft. Just nu har jag, vad jag iallafall tror, en av de stressigaste perioderna under hela utbildningen. Under 8 dagar har jag praktik 7 av dessa samtidigt som jag har försvarat mitt examensarbete, opponerat på ett annat examensarbete, skrivit den teoretiska delen av NKSE och imorgon har jag […]


Läs fler studentbloggarSidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: Fri Apr 28 15:04:19 CEST 2017