Göm menyn

Fötterna på en person som sitter på en stol i en större lokal och skriver tenta.

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Ikon: skiftnyckel och skruvmejsel (pågående underhåll).

Flytt pågår

Just nu förbereder IT-avdelningen inför flytt till D-huset. Därför pågår det just nu även en stor flytt av servrar, vilket kan medföra vissa störningar i olika system. Ta gärna del av driftmeddelanden som publiceras löpande.

Rektor med årets alumner 2020

Årets alumner 2020

Den 16 oktober vid en ceremoni på Campus Valla fick Årets alumner, statsepidemiolog Anders Tegnell och civilingenjör Linnea Bergman, sina utmärkelsen av rektor Jan-Ingvar Jönsson.

Parkerade cyklar

Högskoleprovet fyller campus

Söndagen 25/10 kl 08.00-16.30 kommer högskoleprovet att locka mycket folk till campus. På Campus Valla skriver de provet i A-, C-, G- och Terra-husen. På Campus Norrköping i Kåkenhus och Täppan. En del fik håller extraöppet under dagen.

Skog med raka stammar i motljus.

Lev uppmärksamt i nuet

Studenthälsan lär dig mindfulness - att hantera din stress och din vardag genom att leva med medveten närvaro. Workshopen består av teori och praktiska övningar i mindfulness med självmedkänsla. Kursen ges på via Zoom på onsdagar kl 15.15-16.45 ända fram till december.

Bild: Spelplan

Påminnelse: Megagame om miljön

The Climate change megagame är ett forskningsprojekt som undersöker hur ett ”megagame” kan användas för att förmedla kunskap om klimatförändringarna. Vill du vara med och spela? Anmäl dig senast 21 oktober.

Två personer som sitter vid ett bord och diskuterar. Närmast i bild ser man en hand med en kaffekopp

Blivande förskollärare eller socionom? Smygstarta arbetslivet som studentmedarbetare.

Nu har du som läser ditt sista år på förskollärar- eller socionomprogrammet på LiU chansen att smygstarta arbetslivet som studentmedarbetare vid någon av de deltagande sex kommunerna. Sista ansökningsdatum är 8 november.

Bild: Konsert på Kalas 2019.

Studentfester i fokus vid pressträff

Smittspridningen av covid-19 ökar och myndigheterna ser utbrott av smitta på flera studentorter, ofta kopplade till studentfester. Regeringens pressträff på fredagseftermiddagen riktade sig därför till landets över 400 000 studenter.

Person som sitter i stor föreläsningslokal. Endast benen syns.

Stressad och orolig inför tenta-p?

Studenthälsan lär dig hitta strategier för att minska prestationsångesten och oron inför tentor.

Karriärstöd

Nytt karriärstödsprogram på väg mot framgång

Trettio lyckliga studenter valdes ut för att delta i internationella enhetens nya karriärstödsprogram som startade på Campus Valla i september.

En av de självkörande bussarna körandes på Campus Valla.

Hjälp de självkörande bussarna!

Om du går eller cyklar för nära gör bussen en kraftig inbromsning och det finns risk för att resenärer ombord ramlar eller på annat sätt skadas.

Två skobeklädda fötter.

Studenthälsan stöttar studenter

Samtal och kurser är två av huvudverksamheterna för Studenthälsan vid LiU. På ett år träffar de runt 1 200 studenter, vilket är ungefär fem procent av LiU:s totala antal.

Rektor Jan-Ingvar Jönsson står och håller sitt installationstal. Bakom står kvinnlig student med sve

Rector Magnificus är installerad

Högtidligt och stämningsfullt installerades Jan-Ingvar Jönsson till rektor för LiU. ”Det är ett utomordentligt väl fungerande universitet jag tar över”, sa han i sitt tal där han också tackade varmt för det stöd han hittills känt från verksamheten.

Digitaliserad bild av ett klassrum sett framifrån med tre elever.

LiU-studenter undervisar virtuella elever

I ett Europaunikt projekt får studenter på LiU:s lärarprogram träna undervisning i virtuella klassrum. Förhoppningen är att det ska göra studenterna tryggare och leda till att fler stannar kvar i läraryrket.

Zoom logo.

Håll Zoom uppdaterat

Från och med version 5.3.0 av Zoom är det möjligt för värden att tillåta att deltagare själva kan välja vilket breakout-rum de vill gå in i istället för att värden tilldelar dem. Håll Zoom uppdaterat för att kunna använda de senaste funktionerna.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

facebook

twitter

IG-logo

 

 


liu-appen

liuapp


 

Driftinformation IT-system

 

På gång

Populärvetenskapliga veckan

20-23 oktober, digitala live-sändningar

Välkommen att lyssna till när LiU-forskare berättar om sitt arbete på årets Populärvetenskapliga vecka, i år i digital form.

Stipendier Campus Norrköping 2020

1 oktober-30 oktober

Stipendieansökan för dig som är student eller forskare på Campus Norrköping. 

Digimaker lär dig spela in podcasts

29 oktober kl 17-19, Digimaker, Studenthuset, plan 5, Campus Valla

Välkommen att lära dig spela in din egen podcast! Under workshopen går vi igenom hela kedjan - från idé och planering till hur du distribuerar och når ut med din podcast. Du får lära dig den tekniska utrustning och god mikrofonteknik för att skapa den bästa möjliga inspelningen. Vi går också igenom grunderna i ljudredigering i programmet Audacity.

Fotoutställning: Utblickar - LiU i Kenya

15 september 2020-12 mars 2021, Medicinska biblioteket, Campus US

De studenter som fått chansen att delta i utbytet mellan LiU och Moi University i Kenya vittnar om lärdomar för livet. Samarbetet och möjligheten att studera och göra praktik i en annan världsdel ger vidgade perspektiv och mer professionell kunskap. Fotograf är Anna Nilsen, Kommunikations- och marknadsavdelningen vid LiU.

Blodbussens tidtabell

Blodbussen besöker regelbundet Kårallen på Campus Valla, Universitetssjukhuset och olika platser i Norrköping. Alla är välkomna till blodbussen under dagen utan anmälan, antingen för att ta prover eller lämna blod.

På GeBlod.se hittar du samtliga hållplatser och tidtabeller för Blodbussen Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-10-22