Göm menyn

Fötterna på en person som sitter på en stol i en större lokal och skriver tenta.

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Pratbubbla m text "Need to improve your English?"

Digital workshops on Academic writing spring 2020

Engelska språkverkstäder vid LiU hjälper dig att utveckla dina färdigheter i att skriva och tala engelska och på så sätt öka ditt självförtroende när det gäller att använda engelska i akademiska sammanhang. Under våren erbjuds flera "Digital workshops on Acedemic writing".

Baloons in different blue colors.

Farewell Cermony 2020 inställd

LiU anordnar årligen Farewell Ceremony, ett evenemang som firar internationella masterstudenters examen. Dessvärre har årets Farewell Ceremony fått ställas in som en följd av pågående pandemi.
Du som är inbjuden till denna termins ceremoni får information om vad som gäller vidare via e-post.

Två studenter, en kille och en tjej, tittar på varandra och ler..

Smygstarta arbetslivet under ditt sista år – bli studentmedarbetare

Nu har du som läser ditt sista år på LiU chansen att smygstarta arbetslivet som studentmedarbetare vid någon av de deltagande sex arbetsgivarna.

Tre klossar med A-B-C på och några färgpennor.

Lärarstudenter i Norrköping vikarierar under coronakrisen

Det är många lärare som är borta under pandemin och ont om vikarier ute på skolorna i Norrköping. Kommunen bad LiU om hjälp och ett 60-tal lärarstudenter ställde upp direkt.

Zoom logotyp.

Ändrade inställningar i Zoom-möten efter missbruk

Obehöriga har anslutit till Zoom-möten via publika länkar och har spritt olämpligt innehåll under pågående undervisningstillfälle. IT-avdelningen har genomfört ändringar av grundinställningarna för samtliga möten för att försvåra att detta sker igen.

Årsmöten för studentföreningar

1 april kom Folkhälsomyndigheten med allmänna råd till föreningar att skjuta upp möten eller genomföra dessa digitalt. För att minska antalet möten har LiU avbokat möten för studentföreningar. I stället erbjuds en lösning i form av halvdistansmöte.

Porträtt av Viktor Kaiser.

Med Minor Field Studies i Rwanda - om stipendier för global utveckling

Är du nyfiken på att göra en fältstudie i ett utvecklingsland inför din uppsats eller exjobb? Välkommen till ett informationspass där du även får höra tidigare MFS-studenten Viktor Kaiser berätta om sina erfarenheter från Rwanda.

Kvinnlig student på föreläsning.

Vill du höja statusen på din utbildning?

Gör din kursvärdering i Studentportalen.
Nu kan du dessutom söka fram resultat från alla tidigare kursvärderingar, även från de kurser du själv inte deltagit i.

Porträtt av Anna och Johan Bergqvist som står utanför Herrgårn i Ryd.

Radio Ryd – adrenalin, gemenskap och skivor i tusental

Under många år var studentradiostationen Radio Ryd ett självklart inslag i Linköpings studentliv. Anna och Johan Bergqvist var två av många engagerade studenter som hördes i etern. De träffades på LiU – i dag är de gifta och har två barn.

Animerad bild av studenter som sitter på en laptop där man ser rubriken "Forum för möte och tröst".

Studenter i coronatider: Forum för möte och tröst

För dig som känner dig alltmer isolerad, orolig för vänner, släktingar och framtiden har universitetsbiblioteket och Studenthälsan skapat ett digitalt forum för att mötas och samtala.
Välkommen till ett digitalt gruppsamtal 6 april kl 10.00 – 11.30.

Studenthuset med en stor rosett på, foto från invigningen.

Studenthuset Årets Bygge 2020

Det skulle varit stort kalas och gala. Det blev en webbsändning, på grund av den rådande pandemin. Men vad spelar det för roll när Studenthuset på Campus Valla utsetts till Årets Bygge 2020 av tidningen Byggindustrin.

Fribeloppet slopas tillfälligt

Regeringen slopar fribeloppet under 2020, det belopp som reglerar hur mycket en studerande får tjäna utan att studiemedlen minskas. Genom att ta bort fribeloppet behöver en studerande som vill gå in och arbeta i vården eller andra samhällsviktiga funktioner under coronakrisen inte oroa sig för negativa effekter för rätten till studiemedel när studierna återupptas. Detta skriver regeringen i ett pressmeddelande.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

facebook

twitter

IG-logo

 

 


liu-appen

liuapp


 

Driftinformation IT-system

 

På gång

Studenter i coronatider: Forum för möte och tröst

23 april kl 10-11.30, digitalt gruppsamtal

För dig som känner dig alltmer isolerad, orolig för vänner, släktingar och framtiden har universitetsbiblioteket och Studenthälsan skapat ett digitalt forum för att mötas och samtala. 

Alreiks stipendium för studenter vid Filosofiska fakulteten och Utbildningsvetenskap

Stipendierna är avsedda för studenter födda i Östergötland som är registrerade vid Filosofiska fakulteten eller inom Verksamhetsområdet för Utbildningsvetenskap. Totalt delas det ut 20 st stipendier à 8 300 kr för våren 2020. Sista ansökningsdag är 2020-04-29.

Blodbussens tidtabell

Blodbussens tur till Kårallen 27/4 är inställd. Du är i stället välkommen till GeBlod, Storgatan 32 i Linköping 27/4 kl 07.30-12.00.

Blodbussen besöker regelbundet Kårallen på Campus Valla, Universitetssjukhuset och olika platser i Norrköping. Alla är välkomna till blodbussen under dagen utan anmälan, antingen för att ta prover eller lämna blod.

På GeBlod.se hittar du samtliga hållplatser och tidtabeller för Blodbussen Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-04-08