Göm menyn

Vill du höja statusen på din utvärdering?

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Kvinnlig festklädd studentmarskalk med svensk fana.

Bli studentmarskalk

Nu söker LiU studentmarskalkar till universitetets Akademiska högtid i maj 2020, då nyblivna doktorer promoveras och professorer installeras. Arbetet som marskalk innebär att representera universitetet i och kring denna ceremoni och det finns många olika roller. Ansök senast 13 december.

Brinnande scenario i Hongkong.

Många LiU-studenter på väg hem från Hongkong

I förra veckan rekommenderade LiU de 38 utbytesstudenterna i Hongkong att resa hem. Hittills har dock majoriteten av dem valt att stanna i avvaktan på den vidare utvecklingen av de allt mer eskalerande demonstrationerna.

P-automat, Campus Valla. Foto: Magnus Johansson

30-dagars p-biljett

Nu finns möjligheten att skriva ut och använda kvittot som parkeringsbiljett när 30-dagarsbiljett är köpt i appen Mobil Park. Lösningen är tillfällig och gäller till Aimo Parks app är uppdaterad.

Bild: Täppan.

Strömavbrott i Täppan

Torsdag 21 november kommer delar av Täppan göras spänningslöst på grund av elarbeten. Arbetet kommer göras under kvällstid.

Grafisk bild av två fötter som går.

Vill du bli skuggad?

Vill du hjälpa till att locka en student till just ditt program? Då ska du ställa upp som skuggfadder! Att vara skuggfadder innebär att du låter dig skuggas av en gymnasieelev en halv skoldag på ditt program. Som tack för hjälpen får du en gratis lunch ihop med din skugga. Perioden för att skugga sträcker sig fram till och med 15 april.

Projektassistent till Humanistdygnet sökes!

Filosofiska fakulteten söker en projektassistent/ studentmedarbetare till projektet Humanistdygnet 2020.

Folksamling, människor av asiatisk härkomst.

LiU rekommenderar studenter att lämna Hongkong

På grund av oroligheterna och säkerhetsläget i Hongkong rekommenderar nu Linköpings universitet studenter som befinner sig där att resa hem.

Minnesstund

Minnesstund för den avlidne studenten Victor Adetifa kommer att hållas på fredag 15 november kl 13.15 i sal U1, C-huset, Campus Valla. Victor läste masterprogrammet Mechanical Engineering. Alla studenter och anställda som vill hedra minnet av Victor är varmt välkomna!

Så tycker studenterna om Ladok

Under hösten har ett antal studenter via enkäter och intervjuer fått tycka till om hur de upplever och använder Ladok, det nationella studiedokumentationssystemet.*

Dekoration på LiU game conference, mynt från Super Mario.

LiU Game Conference växer för varje år

Först var det bara 23 studenter som bänkade sig i sal C3 inför den nya tävlingen LiU Game Awards. I år firar LiU Game Conference 10-årsjubileum med ett biljettsläpp på 1500. Intresset för spelutveckling, forskning och studenttävlingar bara växer.

Två studenter som samarbetar.

Blivande förskollärare eller socionom? Smygstarta arbetslivet som studentmedarbetare.

Nu har du som läser ditt sista år på förskollärar- eller socionomprogrammet på LiU chansen att smygstarta arbetslivet som studentmedarbetare vid någon av de deltagande sex kommunerna. Sista ansökningsdatum är 10 november.
OBS - förlängd ansökan t o m 17 november.

Vill du höja statusen på din utbildning?

Gör din kursvärdering på Studentportalen.

Greenscreen, kamera och person in action.

DigiMaker öppnar på Campus Norrköpings bibliotek

Nu öppnar DigiMaker på Campus Norrköpings bibliotek. DigiMaker är en kreativ miljö för att testa och dela tekniker, metoder och erfarenheter. Här finns verktyg för att enkelt skapa filmer och podcasts, arbeta med 3D-skrivare eller skapa med lego, dokumentera, illustrera och visa upp studiearbetet på kursen och i det kommande arbetslivet.

Logo för LiU iGEM.

Guld till LiU-studenter för antimikrobiellt bandage

Uppdatering 2019-11-05: Studenter vid LiU vann guld i den internationella tävlingen i syntetisk biologi, iGem 2019.

Bild från utställningen. Foto: Anna Nilsen

Människan i medicinen

Människan i medicinen är en utställning om medicinsk humaniora som lyfter några aktuella forskningsprojekt vid Linköpings universitet. Utställningen visas på Medicinska biblioteket med start den 11 november.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

*E-post för studenter antagna innan HT13, endast läsning

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

facebook

twitter

IG-logo

 

 


liu-appen

liuapp


 

På gång

Ska du åka som utbytesstudent 2020?

5 december kl 17.15-19.15, Lövverket, Studenthuset, Campus Valla, Linköping

Anmäl dig då till LiU Global, ett pre-departure informationspass som förbereder dig för dina utbytesstudier. Vi bjuder på smörgås och dricka.

Anmäl dig senast 20 november

Orolig för tentan?

november-december

Studenthälsans workshop lär dig att hitta strategier för att minska prestationsångesten och oron inför tentor, presentationer och redovisningar. Ges både på Campus Norrköping Campus US och Campus Valla, två fristående tillfällen per campus under november och december.

Ulliga får och humbug på Holgerspexet

9-23 november, Forumteatern, Kårhuset Kollektivet, Linköping

I sju föreställningar tar med Holgerspexet med sin publik till alltings begynnelse. Årets upplaga, Mespotamien – eller på växtfronten intet nytt?, utlovar dessutom en berättelse kryddad med godtycke och pseudovetenskap. Civilisationen blir ett nytt koncept.

Global Weeks

11-22 november, Campus Valla

Want to know what role you play in our global development? Welcome to two weeks full of events where you can learn more about what you can do to have a positive impact. 

Grunderna i Excel

19 november, 3 december kl 13.00-15.00, DigiMaker, plan 5, Studenthuset, Campus Valla

Under två timmar får du lära dig några av Excels mest grundläggande funktioner och allt du behöver för att att kunna använda Excel i ditt arbete. Du behöver inga förkunskaper utan workshopen riktar sig till nybörjare och andra intresserade. Ta med en egen dator. Vi behov kommer workshopen att hållas på engelska.

Föreläsning Reportrar utan gränser

21 november kl 10-12, sal K3, Kåkenhus, Campus Norrköping

Som en del av Norrköpings kommuns fokusvecka Globala Norrköping kommer Erik Halkjaer, från organisationen Reportrar utan gränser till Campus Norrköping. Föredraget fokuserar på journalisters villkor i konfliktområden och hur det är att vara utrikeskorrespondent på osäkra platser.  

Versionshantering med Git

22/11, 6/12, 11/12 kl 13-15, DigiMaker, plan 5, Studenthuset, Campus Valla

Under två timmar går vi igenom versionshantering i Github och hur du kan använda det för att stödja dina framtida projekt. Evenemanget kräver ingen förkunskap inom programmering. Det enda du behöver är en egen dator. Workshopen hålls på engelska.

LärarAkuten - en serie samtal om utmaningarna med att vara lärare

25 november, kl 13-14.30, Studenthuset/Hänget

Biblioteket och Studenthälsan erbjuder samtal om utmaningar med att vara lärare. Vänder sig till dig som läser något av lärarprogrammen.

Är du intresserad av en karriär inom EU? (pdf)

26 november kl 12.15-14.00, sal KY31, Key-huset, Campus Valla

Universitets- och högskolerådet (UHR) hälsar välkommen till ett inspirerande informationsseminarium om vilka möjligheter som finns. Du får bland annat träffa din studentambassadör för EU som fungerar som vägledare till EU:s institutioner. Det kostar inget att delta men du måste anmäla dig i förväg, senast 20 november. Universitets- och högskolerådet, UHR, bjuder på lättare förtäring.

Till anmälan

Information om utbytesstudier för fristående kursare på Filosofiska fakulteten

3 december kl 12-13 i KY26, Key-huset, Campus Valla.

Informationspasset kommer ge dig information om vilka partneruniversitet som finns, hur du ansöker och vad som är viktigt att tänka på.

Mer information om utbytesstudier finns på www.liu.se/ut

Introduktion till 3D-skrivare/CAD på DigiMaker

5 december kl 17.15-18.45, DigiMaker, plan 5 i Studenthuset, Campus Valla

Ladda ner, skriv ut och lär dig grunderna i CAD. För att få tillgång till bibliotekets 3D-skrivare krävs att du först går denna introduktionskurs.

Anmäl dig här

Nya öppettider LiU-Tryck

Från 1 november har LiU-Tryck nya öppettider: Vardagar 8.30 – 16.00 med lunchstängt mellan 12 och 13.

Blodbussens tidtabell

Blodbussen besöker regelbundet Kårallen på Campus Valla, men även Universitetssjukhuset och olika platser i Norrköping. Alla är välkomna till blodbussen under dagen utan anmälan, antingen för att ta prover eller lämna blod.



Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-11-20