Göm menyn

Studenthuset by night.

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Mobiltelefon med LiU-appen igång.

Boka lokal i LiU-appen

Funktionen har varit efterfrågad och nu finns den på plats – bokning av lokaler i LiU-appen!

Bild: Forskningskort

Delta i megagame om klimatet

Hur ser klimatet ut från år 2020 till 2100? Vilka val ställs beslutsfattare och lokalbefolkning för? Nu söker arrangören deltagare till ett Megagame om klimatförändringarna, anmäl dig senast 15 april.

Studenten Diana Saleh, projektledare för LARM 2020.

LARM arbetsmarknadsdagar viktiga för företagen

Niotusen teknologstudenter och drygt 150 företag möttes vid årets upplaga av LARM, Linköpings teknologers arbetsmarknadsmässa, den 39:de i raden.

Mina vårdkontakter på mobiltelefon.

De ska utveckla framtidens e-hälsa

Halva klassen läser teknik, halva medicinsk vetenskap. Tillsammans utgör de första kullen studenter som valt att påbörja LiU:s nystartade satsning inom e-hälsa.

Rött äpple med formen av ett hjärta utgnagt.

Satsa på dig själv i vår - gå en kurs på Studenthälsan

Studenthälsan erbjuder en mängd kostnadsfria kurser och workshops som hjälper dig som student att hålla dig hållbar. Redan nästa vecka startar mindfulness-drop-in på lunchen på både Campus Norrköping, Valla och US.

Lego-figurer.

DigiMaker – en gränsöverskridande plats med studentfokus

DigiMaker är bibliotekets makerspace och är öppet för alla med LiU-anknytning. Det är en arena där både digitala och analoga metoder kan testas, användas och delas. Digimaker finns på plan 5 i Studenthuset, Campus Valla, och på Campus Norrköpings bibliotek.

Vidsträckt landskap.

Ny hållbarhetskurs till hösten

Samhället står inför stora globala utmaningar och hållbarhetsområdet är en av nyckelfrågorna för svenska universitet. LiU har tagit initiativ till den nya kursen Hållbarhet/Sustainability som startar hösten 2020.

Registreringsperiod vårterminen 2020

Från och med 20 januari kan du registrera dig. Registreringsperioden är tre veckor, men ju tidigare du registrerar dig desto snabbare får du ditt studiemedel. Om du ska läsa en fristående kurs registrerar du dig dagen efter kursstart.

Pristagarna jublar.

Miljöpriset till LiU Student Secondhand

Det blev studentföreningen Navitas projektgrupp för LiU Student Secondhand som tog hem LiU:s miljöpris, som i år delades ut för trettonde gången. Gruppen har tagit fram en second hand-verksamhet för återbruk av studentmöbler.

Grafisk bild på person som sänder ut någon form av ljudvågor.

Vårens Våga tala-kurser

Är nervositeten ditt största hinder för att tala inför andra människor? Anmäl dig till Språkverkstadens Våga tala-kurs. Kursen går på kvällstid olika vardagar kl. 17.15–19, med start 9 mars 2020.

Mikrofon riktad mot betraktaren.

Sök kulturstöd senast 1 mars

Två gånger per år delar LiU ut ett kulturstöd för att möjliggöra för studenter och studentföreningar att genomföra kulturrelaterade fritidsprojekt som berikar studentlivet. Sökande ska arrangera offentlig kultur och ha en tydlig anknytning till Linköpings universitet.

Pall.

Somrig möbeldesign från Malmstens

Gymnastikens rörelseglädje, möjligheten att klättra och sitta högt men också att flockas till ett stilla samspråk har inspirerat studenter i möbeldesign vid Malmstens LiU. De har satsat på samtal, avkoppling och glädje för sommarens pop-up-parker.

Storbritanniens flagga.

Brexit för LiU

Under en övergångsperiod fram till 31/12 2020 fortsätter det mesta som vanligt. Studenter som planerar att resa till Storbritannien som Erasmusstudenter kommer erhålla ett Erasmusstipendium. Under perioden kommer avtalen mellan EU och Storbritannien inom olika områden förhandlas om.

Linköpings spex logotype.

Spexdags

Linköpings Studentspex hälsar välkmmen till årets upplaga - Marco Polos Japanska Resor eller Kejsaren och Stormtrupperna! Mellan den 8 till 22 februari spelas nio föreställningar på Forumteatern, Ågatan 55, Linköping.

Tygmärke för studentföreningen ISA.

Studentföreningen ISA söker styrelsemedlemmar

International Student Association, ISA, söker representanter till sin styrelse. Ta chansen att skaffa dig internationell erfarenhet och vänner från jordens alla hörn.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

facebook

twitter

IG-logo

 

 


liu-appen

liuapp


 

På gång

Kurs i mindfulness

Studenthälsan lär dig att bättre hantera din stress och din vardag genom att leva med medveten närvaro. Ges både på Campus Valla (start 25/2), Campus Norrköping (start 25/3) och Campus US (start 25/3).

AMO-veckan 2020

24-28 februari, Campus Norrköping och Campus Valla

StuFF, Consensus, LinTek och sektionernas arbetsmiljöombud (AMO) hälsar välkommen till årets AMO-vecka, en temavecka fylld föreläsningar och andra aktiviteter på tema arbetsmiljö. 

Lunchseminarium: Det fysiska mötets kraft

11 mars kl 12-16, sal S41, hus C, Campus Valla, Linköping

På vilket sätt spelar digitaliseringen roll för hur vi bör utforma framtidens campus och mötesplatser? Fyra talare, lunch ingår.

För dig som ska tenta digitalt i vår

2020-04-15 kl 12-13, hus C, sal C4, Campus Valla 

Ska du tenta digitalt i vår och vill veta hur det funkar? Kom på informationsträff och lär dig mer om systemet, hur du förbereder dig och annat som kan vara bra att veta.

Blodbussens tidtabell

Blodbussen besöker regelbundet Kårallen på Campus Valla, Universitetssjukhuset och olika platser i Norrköping. Alla är välkomna till blodbussen under dagen utan anmälan, antingen för att ta prover eller lämna blod.

På GeBlod.se hittar du samtliga hållplatser och tidtabeller för Blodbussen Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-02-17