Göm menyn

Person som sitter vid ett bord, golvperspektiv så endast benen syns.

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Illustration av inloggningsuppgifter som fiskas upp ur en dator.

Riktat IT-angrepp mot LiU

Under förmiddagen den 25/1 skickades ett riktat nätfiske via mejl till LiU där mottagare ombads följa en länk på grund av en inloggning från en okänd enhet. Detta är ett försök till nätfiske.

Registrering för vårterminen 2022

Glöm inte att du måste registrera dig på dina kurser varje terminsstart. Här hittar du från och med vilket datum som gäller för just din fakultet och kom ihåg att ju tidigare du registrerar dig desto snabbare får du ditt studiemedel.

Personer som står i kö.

Nya tillfällen att vaccinera sig på campus

Samarbetet mellan Region Östergötland och LiU fortsätter – det blir en tredje omgång vaccinationstillfällen på campus. Som vid tidigare tillfällen är både studenter och medarbetare välkomna att vaccinera sig mot covid19, oavsett om det gäller spruta ett, två eller tre.

människor bakifrån håller ut händerna

Workshop, föreläsning och drop-in med studenthälsan

Du som är student vid LiU kan kostnadsfritt lära dig mer om mindfulness, få stöd att hantera exempelvis uppskjutande, stress eller oro samt hur du höjer din motivation till att studera. Se vårens utbud hos Studenthälsan, välkommen!

Två studenter tittar på varandra och skrattar.

Vill du höja statusen på din utbildning!

Gör din kursvärdering på Studentportalen. Ju fler som svarar – desto större möjligheter till förbättring av kurserna.

Kvinnlig student som sitter och pluggar. Flera andra syns i bakgrunden.

Ny student? Välkommen till biblioteket!

LiU:s universitetsbibliotek tipsar om hur du som student på bästa sätt kan nyttja bibliotekets resurser, både digitalt och fysiskt. När du som ny student registrerat dig på din kurs och hämtat ut ditt LiU-kort kan du börja använda bibliotekets alla resurser, till exempel e-böcker, e-tidskrifter, databaser, samt reservera och låna böcker.

Campus Norrköping, studenter som ligger på gräset vid vattnet, i bakgrunden tegelbyggnader.

Norrköping som studentstad

Hur skulle du beskriva din studentstad? Just nu söker Norrköpings kommun studenter som i text och film vill marknadsföra Norrköping till blivande studenter.

Illustration av jordklot med text GGJ online.

Bygg ditt eget spel på under 48 timmar

Game Jam är ett event där programmerare, kreatörer och spelfantaster tillsammans bygger spel, både datorspel och bordsspel. På eventet får deltagarna 48 timmar på sig att utifrån ett gemensamt tema ta ett spel ifrån idé till spelprototyp.

Närbild av en whiteboardtavla med rubriken "synpunkter".

Studenter om biblioteket tjänst Meröppet

I november införde universitetsbiblioteket Meröppet på Campus Norrköpings bibliotek och Medicinska biblioteket, något som innebär att biblioteken är tillgängliga utanför ordinarie, bemannade öppettider. I bibliotekets egen uppföljning får vi höra vad studenter i Norrköping tycker om Meröppet.

En skåpbil omgiven av olika möbler.

Free Transportation Day med LiU Student Secondhand

LiU Student Secondhand hjälper dig att ge dina möbler ett liv efter detta. 27 januari har du chansen att få hjälp med transporten från butiken i A-huset. Sista anmälningsdag är 24 januari.

 

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

facebook

twitter

IG-logo

 

 


liu-appen

liuapp


 

Driftinformation IT-system

 

På gång

Bli mentor i Pepp

Studerar du teknik på högskolenivå och vill bidra till en mer jämställd ingenjörsvärld? Pepp är ett mentorskapsprogram där du som student kan engagera dig som mentor till en gymnasietjej*. Nu letar Pepp nya mentorer som kan agera förebild för gymnasietjejer. Som mentor är du närmaste kontaktperson för en adept som är nyfiken på ingenjörens roll och allt vad det kan innebära.
* alla som identifierar sig som tjejer

Blodbussens tidtabell

Blodbussen besöker regelbundet Kårallen på Campus Valla, Universitetssjukhuset och olika platser i Norrköping. Alla är välkomna till blodbussen under dagen utan anmälan, antingen för att ta prover eller lämna blod.

På GeBlod.se hittar du samtliga hållplatser och tidtabeller för Blodbussen Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2022-01-26