Göm menyn

Gillade du din kurs?

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Registreringsperiod vårterminen 2020

Från och med 20 januari kan du registrera dig. Registreringsperioden är tre veckor, men ju tidigare du registrerar dig desto snabbare får du ditt studiemedel. Om du ska läsa en fristående kurs registrerar du dig dagen efter kursstart.

Studenter sitter på Blå havet i rad.

Undersökning: Hur uppfattar du LiU?

En enkät med syfte att undersöka hur du som LiU-student uppfattar ditt universitet kommer att skickas ut till ett antal slumpmässigt utvalda studenter.

Storstadsmiljö nattetid.

Utbytesstudier 2020/21

1 februari är sista dag att ansöka om utbytesstudier för kommande läsår för studenter vid Filosofiska fakulteten och Utbildningsvetenskap. Mer information finns på liu.se/ut.

Studenthuset.

"Världens roligaste sommarjobb" finns nu att söka

Funderar du på vad du ska göra i sommar? Är du intresserad av kontakter med studenter från andra delar av världen? Har du erfarenhet av utbytesstudier eller av att arrangera evenemang? Då ska du söka ”världens roligaste sommarjobb” (enligt tidigare studentvärdar och teamledare) som studentvärd eller teamledare för LiU Summer Academy 2020.
Läs mer om tjänsterna på https://liu.se/jobba-pa-liu/lediga jobb. Ansök senast 24 februari. Frågor om tjänsterna skickas till summeracademy@liu.se.

En kvinna och en man som sitter vid ett bord mittemot varandra.

Traineetjänst på LiU Entrepreneurship and Development (LEAD)

Vill du utvecklas till framtidens ledare och arbeta med idéer som kan förändra världen? LiU Entrepreneurship and Development, LEAD, erbjuder nu ett traineetjänst där du blir del i ett affärsutvecklingsteam för att omvandla nya idéer eller ny teknik till startup-bolag.

Bild: Campus Valla i mörker. Foto: Cecilia Olsson

LiU stänger på natten

I juni togs beslut om riktlinjer för användning av LiU:s lokaler. Som en följd av dessa riktlinjer kommer universitetets samtliga lokaler hålls nattstängda från och med 1 februari 2020.

Maria Blomberg.

Årets Kandidat Kork-pristagare Marie Blomberg bäddar för ett öppet klimat

En positiv föreläsare vars energi sprider sig i rummet. Så tycker läkarstudenterna om Marie Blomberg som belönats med läkarprogrammets vandringspris ”Kandidat Kork”.

Bild: Gammal mobiltelefon

Gravöl för gamla mobiler

Vill du bli av med gamla mobiltelefoner som ligger hemma i någon låda och samtidigt bidra till en bättre miljö? Välkommen till Gravöl – Time to let me go, i regi av masterstudenterna i design.

Studenter som tentar digitalt.

För dig som ska tenta digitalt i vår

Ska du tenta digitalt i vår och vill veta hur det funkar? Kom på informationsträff och lär dig mer om systemet, hur du förbereder dig och annat som kan vara bra att veta.

Två slöjdstudenter som väver.

Slöjd blir kvar på LiU

Slöjdverksamheten blir kvar inom Linköpings universitet. Rektor ställer sig bakom Utbildningsvetenskaps styrelses beslut att fortsätta bedriva slöjdverksamhet.

Vinnarkvartetten visar upp sina priser.

Smart sopsortering tog hem priset

I fyra månader har de studenter som valt åttapoängs-kursen Ingenious arbetat med utmaningar från företag och organisationer. På fem minuter ska de presentera sin idé. Vann i år gjorde gänget med en smart sopsortering för Kolmården - Reangle.

Bild: Studenthuset. Foto: Magnus Johansson

Studenthuset tävlar om arkitekturpris

Sju byggnadsverk och miljöer har nominerats till årets arkitekturpris i Östergötland. Studenthuset på Campus Valla är ett av dem.

Person sitter och skriver på laptop.

Agoratorget i A-huset renoveras

Arbete inom läsplatsytor i anslutning till Agoratorget i A-huset (plan 2 och plan 3) kommer att ske fr o m vecka 50 t o m vecka 4 2020.

Bild: Bakre delen av Campusbussen.

Campusbussen gör juluppehåll

Campusbussen kör fram till och med fredag 20 december och tar sedan juluppehåll. Åter i trafik tisdag 7 januari.

Person som kollar LiU-appen i sin mobil.

Beta-testare till LiU-appen sökes!

Fler funktioner är på väg in i LiU-appen, och därför behövs det fler studenter som testar. Just nu är det funktionen bokning av grupprum som är aktuell. Ta chansen att påverka LiU-appen!

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

*E-post för studenter antagna innan HT13, endast läsning

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

facebook

twitter

IG-logo

 

 


liu-appen

liuapp


 

På gång

Global Game Jam Linköping 2020

31 January-2 February, Creactive, Mjärdevi, Linköping.

Welcome to LiU Game Jam, hosted by LiU's student association LiTHe kod.
The Global Game Jam 2020 is the world's largest game jam event taking place in physical locations across the globe. It is an event where programmers, artists and gamers come together and create games; both computer games and board games.

Blodbussens tidtabell

Blodbussen besöker regelbundet Kårallen på Campus Valla, Universitetssjukhuset och olika platser i Norrköping. Alla är välkomna till blodbussen under dagen utan anmälan, antingen för att ta prover eller lämna blod.

På GeBlod.se hittar du samtliga hållplatser och tidtabeller för Blodbussen Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-01-17