Göm menyn

Glada LiU-studenter.

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Registreringsperiod vårterminen 2019

Från och med idag, 21 januari, kan du registrera dig. Registreringsperioden är tre veckor, men ju tidigare du registrerar dig desto snabbare får du ditt studiemedel. Om du ska läsa en fristående kurs registrerar du dig dagen efter kursstart.
OBS! Om du avser att följa en kurs igen behöver du omregistrera dig på kursen. Om du däremot bara avser att tentera behöver du inte omregistrera dig. Observera att omregistrering endast är möjlig om du i förväg har meddelat att du kommer tillbaka, och därmed har en plats garanterad.

Publikhav och artist på scen på avstånd.

Sök Kalasgeneral 2019

Är du en engagerad och strukturerad student som tycker om att sprida glädje? Linköpings universitet söker dig som är student vid LiU och som vill arbeta med planering, genomförande och uppföljning av Kalasmottagningen 2019. Du kommer att ha ett nära samarbete med styrgruppen för KALAS, Kommunikations- och marknadsavdelningen och Kårerna.

Porträtt av Stina Gunnarsson.

Med fokus på trä

Det var i träslöjden hon första gången insåg möjligheterna med trä. Nu arbetar hon som universitetsadjunkt med träteknikkurserna i maskinkonstruktion och driver samtidigt det egna företaget Just Wood. En perfekt kombination för Stina Gunnarsson.

Traineetjänst på LiU Entrepreneurship and Development (LEAD)

Har du funderat på att ansöka till traineeprogram? LiU Entrepreneurship and Development, LEAD, erbjuder nu ett traineetjänst där du blir del i ett affärsutvecklingsteam för att omvandla nya idéer eller ny teknik till startup-bolag. Sista ansökningsdag 31 januari. Fler traineeprogram, exjobb och andra karriäröppningar finns på careergate.liu.se.

Snöklädda cyklar lutade mot en husvägg.

LiU-året som gick

Till sist sänkte sig julfriden över LiU. Ett bildsvep från LiU-året 2018 fångar upp lite av allt som hände innan dess.

Folkvimmel, endast ben syns.

Nytt masterprogram inom HR

Ett nytt masterprogram inom HR (Human Resources) startar hösten 2019.

Bild: Student som pluggar

Utbildar vi hållbara ingenjörer?

IVA Studentråd tillsammans med IVA Öst bjuder in till workshop på temat Den hållbara ingenjören. Välkommen till ett samtal om studenter och unga vuxnas psykiska hälsa och vad det innebär för det framtida arbetslivet.

Uppställda möbler från Malmstens utställning.

Studenter från Malmstens ställer ut på Möbelmässan

Oj, vad spännande! Oj, vad svårt! Ungefär så reagerade studenterna på Malmstens inför uppgiften att ”manifestera furu” på Möbelmässan i februari.

Poster - Design4Repair

Design4Repair

För masterstudenterna i design har den första terminen handlat om reparationer. Nu visar de upp sina arbeten i utställningen Design4Repair.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

*E-post för studenter antagna innan HT13, endast läsning

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

facebook

twitter

IG-logo

 

 


liu-appen

liuapp


 

På gÅng

Ny betallösning för utskrifter 1/1

DIBS är den nya betallösningen för utskrifter som ersätter PayEx den 1 januari. Betala med DIBS för att kunna ladda på pengar till utskrift och kopiering.

Navitas miljöprisutdelning

31 januari kl 16-18, KEY1, Campus Valla

Navitas korar det miljövänligaste hotellet i årets miljöprisutdelning. Ytterligare priser delas ut till Årets hållbara hopp och en medlem i nätverket som gjort miljöförbättringar i verksamheten. Dessutom föreläser One Planet Rating om hållbar turism.

Blodbussens tidtabell

Blodbussen besöker regelbundet Kårallen på Campus Valla, men även Universitetssjukhuset och olika platser i Norrköping. Alla är välkomna till blodbussen under dagen utan anmälan, antingen för att ta prover eller lämna blod.

Nyfiken på Studenthus Valla?

Läs byggbloggen om du vill veta mer om byggnationen av det nya studenthuset på Campus Valla.

Hitta fler händelser i studentkalendarietSidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: Tue Jan 22 10:20:10 CET 2019