Göm menyn

Antagen? Välkommen! Här hittar du mer information inför studiestarten.

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Registreringsperioder höstterminen 2017

Glöm inte att du måste registrera dig på ditt program och dina kurser varje terminsstart. Här hittar du vilket datum som gäller för just din fakultet. Registreringsperioden är tre veckor, men ju tidigare du registrerar dig desto snabbare får du ditt studiemedel.

Robotar som tränar

Robotar laddar för fotbolls-VM

Laget ligger i hårdträning inför fotbolls-VM för robotar i slutet av juli. Ett något känsligt skadeläge kan dock påverka deras chanser. LiU:s rikskända robotar är den enda svenska truppen som skickas till Japan för den stora utmaningen.

Studentprojektet Bred blick främjar rättvisa

Studentprojektet Bred Blick har beviljats 1,25 miljoner kronor av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor för att under ett års tid arbeta med att främja rättvisa och inkludera skildringar av invånare med invandrarbakgrund i Norrköping tillsammans med journalister från lokalredaktioner.

Prisad för uppsats om informationssäkerhet

Carl-Henrik Eriksson, civilingenjör i datateknik, har fått fackförbundet Unionens studentpris. Belöningen på 10 000 kr får Carl-Henrik för sin exjobbsuppsats om hur planering av informationssäkerhet inom en organisation kan göras på ett enkelt och pragmatiskt sätt utan att avskräcka användare med ett överflöd av information.

Internationella masterstudenter på Farewell ceremony

Hejdå LiU!

Det var trångt i foajén på Kårhuset kollektivet inför årets Farewell ceremony. Internationella masterstudenter med nära och kära minglade innan det var dags för avskedsceremonin.

Studenter på Medicinsk teknik redovisar sina projekt

Smarta medicintekniska lösningar av studenter

Det blev en hel del problemlösning när studenterna på civilingenjörsutbildningen i medicinsk teknik gjorde kandidatprojekt. En hel del kaffe också, när det stundtals gick trögt. Resultatet: självlärande nätverk för bildanalys, hjälpmedel som lyfter armen åt dig och ett löplabb.

Haqqi Bahram

Framtid för Syrien

Kriget rasar i Syrien och tvingar människor på flykt. Men vad händer när landet ska byggas upp igen? Det är frågor som den syriske masterstudenten Haqqi Bahram brottas med i ett nätverk.

Nordic culture

Upplever nordisk kultur

Nordic Culture är en av de mest populära kurserna bland internationella LiU-studenter. Över 800 studenter har gått kursen under årens lopp. Pedagogiken bygger på upplevelsebaserat lärande, utomhuspedagogik och platsens betydelse för lärandet. Som att laga svensk påskbuffé till exempel.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

facebook

twitter

Instagram

 

 

liu-appen

liuapp


På gang

Omflyttningar i Vallabiblioteket

12 juni - 19 juli

Den 12 juni kommer omflyttningar av biblioteksmaterial att påbörjas i Vallabibliotekets lokaler, vilket kan orsaka störningar för besökare.

Det här händer under NärCon

27-30 juli

NärCon Sommar är Nordens största festival för japansk populärkultur och spel och intar stora delar av Campus Valla i slutet av juli. Anställda och studenter kommer in på området genom att visa LiU-kort.

Studerandeexpeditionens öppettider

Under sommaren har studerandeexpeditionen i Zenit, Campus Valla, och i Kåkenhus, Campus Norrköping, begränsade öppettider. När registreringsperioden börjar i augusti utökas öppettiderna.

Bibliotekets öppettider i sommar

Sommar på biblioteket betyder kortare öppettider men längre lånetider.

Bussen tar sommaruppehåll 

Campusbussen, linje 73, trafikeras inte mellan den 26 juni och 11 augusti.

Utställning om Jane Austen 

Den ständigt aktuella författarinnan är temat för Vallabibliotekets sommarutställning.

Nyfiken på Studenthus Valla?

Läs byggbloggen om du vill veta mer om byggnationen av det nya studenthuset på Campus Valla.

Hitta fler händelser i studentkalendariet

 

Studentbloggarnas senaste inlägg

Glada studenter

 

EXAMEN och det sista inlägget! (Sun Jun 11 22:57:55 CEST 2017)

HEJ på er! Det är med en underlig känsla jag skriver ikväll. I morse vaknade jag upp som sjuksköterska. Kan ni förstå? Jag är färdig sjuksköterska! Lördagen var en fantastisk dag som jag fick dela med [...]

Ta vara på tiden (Sat Jun 03 19:33:20 CEST 2017)

Redan nu känns det som att orden har förlorat sin avsändare. Det blir kanske så när avsändaren har lämnat det sammanhang varifrån den skulle sända ut orden. Igår tog min tid på Linköpings universitet [...]

Oroa dig inte (Wed May 31 21:38:01 CEST 2017)

  Vilken trevlig dag jag har haft. Inte på något särskilt sätt egentligen, utan bara rent allmänt. En av mina bästa onsdagar tror jag. Jag har precis gjort klart mitt presentationsmaterial som ska [...]

Vad som återstår (Mon May 29 21:08:16 CEST 2017)

Måndag och den näst sista veckan på praktiken är inledd. Jag fokuserar mest av allt på att försöka avsluta saker jag tagit på mig. I tjugo veckor har jag varit kommunikationspraktikant på Svenska [...]


Läs fler studentbloggarSidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: Fri Jul 07 14:17:46 CEST 2017