Göm menyn

Studentundersökningen 2017, svara senast 20 april

 

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Robot tävlar i Talang i TV4

Tävlar i Talang 2017

Missade du LiU-robotarnas uppträdande i programmet Talang i lördags? Se dem i TV4Play nu!

Studentkårernas studiesocialt ansvariga utanför Zenit

Studentundersökningen tar pulsen på LiU

2017 års Studentundersökning är i full gång. Fram till 20 april har LiU:s studenter chansen att ge sin syn på studiemiljö, utbildning, lika villkor och studentinflytande.

LiU-appen visas i en iPhone

Studieresultat i LiU-appen

Nu släpps en funktion i LiU-appen som gör att du enkelt ser dina studieresultat.

Vallastaden från avstånd, person med hund i förgrunden

Bygga för framtiden

De första studenterna på det nystartade programmet i samhällsplanering får en unik möjlighet att komma direkt ut i verkligheten. I september öppnar bo- och samhällsexpot Vallastaden 2017, där universitetet är en av de större aktörerna.

Visning på Visualiserings-C på Campus Norrköping

Stort intresse för Campus Norrköping

De guidade turerna var fullbokade, filmvisningarna i Visualiseringscenter fullsatta och föreläsningarna välbesökta. Uppskattningsvis kom över tusen besökare för att fira Campus Norrköpings 20-årsjubileum.

Gemenskapstorgets logo

Nytt forum för kultur- och kunskapsutbyte

Nu har Gemenskapstorget haft sin premiär, ett forum där studenter, föreningar, företag, och nyanlända kan träffas för att främja kunskaps- och kulturutbyte.

Studentliv i världsklass målet för nytt initiativ

Både Norrköping och Linköping har utsetts till årets studentstad. Men med initiativet “Fokus: Student” vill LiUs studentkårer öka ambitionerna och få ett studentliv i världsklass.

Två studenter vid ett bord, pratar med handledare

Koll på yrkesroll – redan under utbildningen

Att kunna se saker ur andras perspektiv, kommunicera och samarbeta effektivt med kollegor som har andra kompetenser – det är några av de ”mjuka färdigheter” som behövs i alla yrken. På LiU finns flera exempel på hur studenterna tränar sig inför sin kommande yrkesroll.

Fredrik Löfgren ligger mittemot en robot

Robotutvecklare som vill göra nytta

Ett av årets två Anders Wall-stipendier för naturvetenskaplig forskning tilldelas Fredrik Löfgren, robotutvecklare och student i teknisk fysik.

Collage, myller av människor, miljöer

Påverka utvecklingen av Mjärdevi och Västra Valla!

Vill du ha mer service i området? Vill du ha fler studentbostäder nära LiU? Nu kan du påverka översiktsplanen.

Tom lokal, röd lift står på golvet

Bibliotek blir multiarena

Sedan Teknat-biblioteket i B-huset flyttade har de tusen kvadratmetrarna stått tomma och tysta. Men nu byggs det för fullt, i maj ska ISY:s forskningsarena stå klar. Med insyn för alla som vill se forskningsfarkoster flyga och köra fritt

Vera Antonov, studentföretagare, närbild

Årets studentföretagare gör bokföring enkelt

Att inte vilja ta samma vägar som alla andra, kanske är det ett typiskt kännetecken för en sann entreprenör. För Vera Antonov stämmer det. Och hittills har det lett henne rätt. Nyligen blev hon utsedd till Årets studentföretagare 2017 och senare i vår bär det av till Frankfurt för final.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

facebook

twitter

Instagram

 

 

liu-appen

liuapp


På gång

Drop-in på Medicinska biblioteket

Medicinska biblioteket erbjuder drop-in varje torsdag för dig som vill ha hjälp med att söka och hitta information.

AccessEngineering

AccessEngineering är ett elektroniskt referensverk som innehåller instruktionsfilmer, interaktiva tabeller/diagram och e-böcker inom ämnet ingenjörsvetenskap.

Medieteknikdagarna 2017

29-30 mars, Färgeriet, Kåkenhus, Campus Norrköping

Arbetsmarknadsdagarna för Medieteknikprogrammet. Spännande föreläsningar och möjlighet att knyta kontakter för framtiden.

Seminarium: Få koll på karriärmöjligheterna inom EU!

3 april kl 15:00-18:00, Campus Valla, sal C2

Vill du veta vad som krävs för en karriär inom EU:s institutioner? Universitets- och högskolerådet (UHR) bjuder in till ett seminarium som reder ut begreppen och svarar på dina frågor.

Läs mer på inbjudan (pdf)

Rekryteringsmässa - Science Park Mjärdevi + LinTek 

5 april kl 12-19, Creactive, Mjärdevi, Linköping

Science Park Mjärdevi arrangerar i samarbete med LinTek en rekryteringsmässa 5 april i Creactive. Plan 2 kommer vigas som samlad plats för startups. Föreläsning under lunchen samt kl 17, följt av mingel och tilltugg.

IDay 2017

7 april, Colosseum, Campus Valla

International Day, IDay, är en av regionens största internationella festivaler. 26 länder visar upp bl a traditionella kläder och mat. Danser och uppträdanden. Arrangör är ISA, internationella studentföreningen. Studenter och anställda är välkomna!

Nyfiken på utlandsstudier? 

7 april kl 12-14, C-huset, sal C4, Campus Valla

I anslutning till IDay ordnar Tekniska fakulteten en mässa för dig som är intresserad av utlandsstudier – en chans att knyta kontakter och få svar på dina frågor. Inresande utbytesstudenter från bl a Spanien, Frankrike, Tyskland, Österrike, Kina och Taiwan berättar om sina lärosäten, kursutbud, undervisningsmetodik och studiekultur. Internationell samordnare från Tekfak är på plats för frågor. 

Sitt kvar - bli klar!

19 april kl 15-20, Campus Norrköpings bibliotek

Kom igång med det du skjutit upp. Få hjälp med akademiskt skrivande, referenser, abstract, informationssök, studieteknik och muntlig presentation. Vi bjuder på enkel fika!
 

Hitta fler händelser i studentkalendariet

 

Studentbloggarnas senaste inlägg

Glada studenter

 

Sista KUA-veckan (Tue Mar 28 11:07:55 CEST 2017)

God förmiddag people! Ännu en sådär sjukt fin vårdag, men tyvärr kommer jag vara inomhus på sjukhuset fram tills 21:30 ikväll. Hade jag tänkt till lite kunde jag ha sett till att få tid till en [...]

Våren har kommit till Linköping (Sun Mar 26 21:27:50 CEST 2017)

Denna helg har jag verkligen “laddat batterierna” som man brukar säga. Efter KUA i fredagskväll mös jag hemma i sängen med Grey’s Anatomy innan jag somnade. I lördags, alltså igår, kom mamma till [...]

Här och nu (Sun Mar 26 18:06:10 CEST 2017)

Ska jag verkligen skriva om att en bieffekt av att bli äldre är att man tydligare märker naturens skiftningar? Är inte det väldigt gjort och egentligen detsamma som att prata om vädret? Är det därför [...]

Jag vill inte vara inne! (Sun Mar 26 16:07:00 CEST 2017)

Asså, hur ska man kunna sitta inne nu, när lammungarna skuttar i hagen, fjärilarna har börjat flyga, solen skiner, trädgården vill ha pyssel, veden ska fixas och hela världen ropar: Kom ut!! Nä, inte [...]


Läs fler studentbloggarSidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: Mon Mar 27 14:59:14 CEST 2017