Göm menyn

Glada LiU-studenter.

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Bild: Prins Daniel vid tidigare besök på LiU

Prins Daniel inspirerar

Drömmer du om att starta företag eller är precis i startgroparna? Den 6 november besöker Prins Daniels Fellowship LiU för att inspirera till entreprenörskap.

Ryds Herrgård.

Herrgårn renoveras

Här har varit fårfarm och kollektivjordbruk innan det blev Linköpings första kårhuset. Efter 50 år av studentverksamhet ska Ryds Herrgård få en rejäl ansiktslyftning och återfå glansen från fornstora dar.

Person som bär en LiU-väska.

Skynda fynda!

T-shirts, mössor, väskor eller muggar. Nu är det lagertömning och rea på massor av olika profilprodukter. Gäller till årsskiftet eller så långt lagret räcker.

Rebecka Le Moine och Eva Uustal på ceremonin Årets alumn.

Årets alumner för viktiga frågor framåt

Årets alumner Rebecka Le Moine och Eva Uustal tog emot utmärkelsen den 11 oktober på Campus Valla. Båda beskrev hur de kämpat för att viktiga frågor – biologisk mångfald och förlossningsskador – ska synas och höras så att en förändring blir möjlig.

HG-logo mot grön bakgrund.

Premiär för HG popup i Vallastaden!

I väntan på att HG är färdigrenoverat till terminsstarten 2019 öppnar Kårservice den 15 oktober HG Popup i Vallastaden på Nobeltorget 5, mån-fre 9-17. Där kommer det att finnas studieplatser, lunch och café. Rabatt på lunch för alla med LiU-kort. Snart också pubar och möjlighet att boka sittningar.

Kuber med olika miljörelaterade budskap.

Med Minor Field Studies i Himalaya - om stipendier för global utveckling

Är du nyfiken på att göra en fältstudie i ett utvecklingsland inför din uppsats eller exjobb? Välkommen att lyssna på när LiU-alumnen Jonna Elofsson Bjesse, tidigare Miljövetarprogrammet, berättar om sina upplevelser i Nepal där hon undersökte klimatanpassning bland jordbrukare i Himalaya.

Gröna växter på en vägg.

Gröna väggar och hästsulor till Swedish Embedded Award

LiU-studenter står för två av åtta bidrag till Swedish Embedded Award 2018. Ära och 50 000 kronor står på spel och deras arbeten handlar om gröna väggar respektive en elektronisk hästsula.

Byggnaden Strykjärnet i Norrköping som speglar sig i Motala ström.

Stipendier för studenter, doktorander och yngre forskare vid LiU Norrköping 2018

Studenter, doktorander och yngre forskare vid LiU Norrköping kan nu söka stipendier från Norrköpings kommun, Landstingets i Östergötland, LFV m.fl. Sista ansökningsdatum 9 november 2018.

Bild från Märkesbacken med texten "Evaliuate" lagd ovanpå.

Evaliuate i full gång!

Det nya kursvärderingssystemet Evaliuate är i full gång. Efter avslutad kurs får du ett mail med länk till kursvärdering. Just nu är det dock problem med vissa mailutskick till kursvärderingar. Har du inte fått ditt mail som förväntat, kontrollera mappen för Övrigt (ej prioriterad e-post) och i mappen med Spam/Skräppost. Om du inte hittar mailet, kontakta Evaliuate-supporten (evaliuate@liu.se). Felsökning pågår och vi hoppas kunna lösa problemet snarast.

Bild: Campus Norrköping

Forskningsfestivalen 2018

Kom och lyssna till LiU-forskare som fått medel ur Norrköpings fond för forskning och utveckling på Forskningsfestivalen 2018. Sista anmälningsdag 1 november.

Roboten Pepper med SJ-skylt runt halsen.

Roboten Pepper träffar SJ-resenärer

Passerar du Stockholms central framöver kanske du stöter på LiU-roboten Pepper. Hen kommer att finnas på plats för att bland annat svara på frågor om tågtrafiken.

Bild: Hänvisningsskylt på Vallabiblioteket

DigiMaker invigt

Om man slår ihop Digital Lab med Maker Space – då får man ett DigiMaker. Inom biblioteket har en sådan verksamhet successivt byggts upp. I förra veckan var det invigning.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

facebook

twitter

IG-logo

 

 


liu-appen

liuapp


 

På gÅng

Aktuellt på Studenthälsan

Stresshantering, mindfulness, mental träning. Studenthälsan erbjuder kurser och workshops för att hjälpa dig som student att hålla dig hållbar. Glöm inte bort dig själv i höst. 🍁

Biblioteket har extraöppet i samband med tentaperiod under oktober 2018

Vallabiblioteket och Campus Norrköpings bibliotek (CNB) kommer under oktober 2018 att ha extraöppet under två söndagar. (Medicinska biblioteket, MB, har söndagsöppet precis som vanligt).

Hej ny student - välkommen till biblioteket!

Här är några tips till dig som hjälper dig att komma igång med bibliotekets tjänster.

Blodbussens tidtabell

Blodbussen besöker regelbundet Kårallen på Campus Valla, men även Universitetssjukhuset och olika platser i Norrköping. Alla är välkomna till blodbussen under dagen utan anmälan, antingen för att ta prover eller lämna blod.

Nyfiken på Studenthus Valla?

Läs byggbloggen om du vill veta mer om byggnationen av det nya studenthuset på Campus Valla.

Hitta fler händelser i studentkalendarietSidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: Thu Oct 18 14:27:45 CEST 2018