Göm menyn

Glad man mot gul bakgrund.

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Registreringsperiod höstterminen 2019

Glöm inte att du måste registrera dig på dina kurser varje terminsstart. Här hittar du vilket datum som gäller för just din fakultet. Registreringsperioden är tre veckor, men ju tidigare du registrerar dig desto snabbare får du ditt studiemedel.

Det nya LiU-kortet.

Nytt LiU-kort i augusti

Den 1 augusti införs ett nytt LiU-kort. Kortet har ett tryck med LiU-profil men saknar personuppgifter eftersom informationen lagras digitalt. Du som redan är student och därmed har ett LiU-kort behöver inte hämta ut ett nytt.

Nya Campusbussen, stripead i LiU-blått.

Ny Campusbuss - samma tidtabell

Från och med höstterminen 2019 trafikeras Campusbussen med bussbolaget Connect Bus och kopplingen till Östgötatrafiken försvinner. Trafiken startar måndag 19 augusti.

Tre tjejer på NärCon. Foto: Emma Anderssson.

NärCon – detta händer

NärCon Sommar är Nordens största spel- och cosplayfestival. Konventet har vuxit för varje år. I år beräknas 10 000 besökare delta, när det intar Campus Valla mellan 25-28 juli.

Caspar Reuterswärd, student på Masterutbildningen i design.

Första masterkullen i hållbar design

Första kullen från den internationella masterutbildningen i design har tagit examen. ”Att utbildningen var ny och lite oorganiserad passade mig perfekt. Kurserna har varit bra och jag haft nytta av allt i mitt masterarbete”, intygar Caspar Reuterswärd.

Studenthuset, exteriör.

Snart inviger vi!

Invigningen av Studenthuset firas med en hel festivalvecka som börjar den 30 augusti och avslutas med Kalas på Campus Valla den 5 september. Programmet för en oförglömlig vecka är klart!

De fyra LiU-studenterna Filip Lövström, Filip Gardler, Johanna Alander och Mikael Gånge.

LiU-studenter får safaribilar att gå på el

Ett gäng LiU-studenter med starkt miljöengagemang har flyttat till Kenya och startat ett företag som satsar på eldrivna safaribilar. På mindre än ett år har företaget växt till 28 anställda där de flesta är kenyanska ingenjörer.

Daniel Keyvanpour går tredje året på IT-programmet och är studienämndsordförande.

IT-studenter lär sig genus

Från och med höstterminen 2019 kommer Civilingenjörsprogrammet i informationsteknologi få en ny kurs som heter ”Mångfald och genus inom applikationsutveckling”.

Bild: Emil Svensk, orienterare i LiU Elitidrott. Foto: Peter Holgersson

LiU värd under O-ringen

När världens största orienteringsäventyr går av stapeln i Norrköping är LiU värd för sprinttävlingen som går genom industrilandskapet och Campus Norrköping.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

*E-post för studenter antagna innan HT13, endast läsning

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

facebook

twitter

IG-logo

 

 


liu-appen

liuapp


 

På gång

Infocenter öppet hela sommaren

Infocenter svarar på frågor via kontaktformulär och telefon hela sommaren.

Blodbussens tidtabell

Blodbussen besöker regelbundet Kårallen på Campus Valla, men även Universitetssjukhuset och olika platser i Norrköping. Alla är välkomna till blodbussen under dagen utan anmälan, antingen för att ta prover eller lämna blod.Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-07-03