Göm menyn

Glada LiU-studenter.

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Bibliotekarie plockar ner en bok från översta hyllan.

Sommarstängt på Vallabiblioteket

Vallabiblioteket kommer att vara stängt under hela juli på grund av flytt till Studenthuset. Hjälp till att underlätta flytten - låna böcker och behåll dem över sommaren.

Bild: Nya Campusbussen i LiU-färg. Illustration: Peter Modin

Ny Campusbuss i höst

När Campusbussen kör igång igen i höst är det i ny regi. Connectbus (tidigare Söne buss) tar över efter Östgötatrafiken och det innebär en del förändringar för både studenter och pendlande medarbetare.

Illustration av dator som på skärmen signalerar att något är fel.

Stora mängder spam spritt via universitetets nätverk

Ett stort antal datorer är för tillfället blockerade från att använda Eduroam vid LiU efter att de utnyttjats för att sprida en stor mängd spam.

Erik Gutwasser.

LiU-alumner på lista över supertalanger

LiU-alumnerna Kin-Bond Wu och Erik Gutwasser hamnar högt när Veckans Affärer presenterar sin årliga lista över 101 supertalanger.

Personer som sitter och använder sina datorer.

Fortsatt stöldvåg

Stölderna av laptops, telefoner, plånböcker och väskor fortsätter. Undvik att drabbas! Lämna ALDRIG värdesaker utan uppsikt i lärosalar, korridorer, kontorsrum eller uppehållsytor!

Bild: Datumlapp 26 maj

Förtidsrösta

Den 26 maj är det val till Europaparlamentet. I Linköping kan du förtidsrösta i C-huset och på sjukhuset. I Norrköping är Strykjärnet den lokal som ligger närmast Campus. Se öppettiderna!

Deltagare i SOFs kårtege, orkesterbalett.

Väldigt, väldigt nöjd SOF-general

De höll igång till tre på natten, SOF-arna, innan 500 av dem kröp ned i sina sovsäckar i Campushallen. Jättebra stämning, glada deltagare och nöjda besökare. Nu återstår rivningen av festivalområdet, sedan kan SOF-generalen David Stigsmark koppla av.

Anna Adolfsson.

LiU-student får nationell ordförandepost

Civilingenjörsstudenten Anna Adolfsson blir ny ordförande för Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens studentråd (IVA).

Tävlingsbidraget "Rail Snail 3" och LiU-laget uppställt bakom.

Studenter laddar för Delsbo electric

Här har ni dem - årets bidrag från LiU-studenter i tävlingen Delsbo electric. Målet är högt satt: att vinna och kanske slå världsrekord i låg energiförbrukning.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

*E-post för studenter antagna innan HT13, endast läsning

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

facebook

twitter

IG-logo

 

 


liu-appen

liuapp


 

På gång

En stilla obetydlighet i en globaliserad värld - konstutställning av och med KSM-studenter

21 maj kl 17.30-20.30-22 maj kl 9-20.30, Kulturhuset Skylten, Söda Oskarsgatan 3, Linköping

Globaliseringen kan ge en känsla av underlägsenhet inför världen. Men är det nödvändigtvis en negativ känsla? Eller kan den även frambringa ett slags lugn, en möjlighet att för några minuter försvinna in i den stora massan? 
Bakom konstutställningen, som snarare vill ge dig som besökare en känslomässig upplevelse än fakta, står studenter på termin 2 på Kultur, Samhälle, Mediegestaltning.

Pint of Science - vetenskapsfestival för allmänheten

20-22 maj, Palatset, Drottninggatan 23, Linköping

Sex stycken LiU-forskare presenterar sin forskning för allmänheten under de tre kvällarna på vetenskapsfestivalen Pint of Science. 

Nyheter i Studentportalen

Onsdag 22 maj kl 9-10

Den 22 maj kl. 9.00–10.00 driftsätts tjänsten tentamensstatistik i Studentportalen. Driftsättningen kan innebära en kort stopp för tjänsten tentamensanmälan, både i Studentportalen och i LiU-appen. Från 22 maj kan du också öppna och besvara dina kursvärderingsenkäter i Studentportalen, och hitta sammanställningar från dina tidigare kursvärderingar.

Seminarium: Hur ingenjörer gör världen bättre och tillvaron smartare! 

Onsdag 22 maj kl 14-17, A2, A-huset, Campus Valla

Under 2019 fyller Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien 100 år samtidigt som Tekniska Högskolan vid Linköpings universitet firar 50-års jubileum. Det uppmärksammas genom att samla akademin och näringslivet i Linköping med omnejd för belysa hur tekniska utmaningar förändrat ingenjörsrollen och vilka krav företag och samhälle ställer på dagens och framtidens ingenjörer. Anställda och studenter är välkomna! Sista anmälningsdag: 2019-05-21.

Blodbussens tidtabell

Blodbussen besöker regelbundet Kårallen på Campus Valla, men även Universitetssjukhuset och olika platser i Norrköping. Alla är välkomna till blodbussen under dagen utan anmälan, antingen för att ta prover eller lämna blod.Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-05-17