Göm menyn

Fötterna på en person som sitter på en stol i en större lokal och skriver tenta.

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Animerad bild av självkörande buss.

Samverkan och forskning blir undervisning på LiU

Ett forsknings- och samverkansprojekt mellan LiU och VTI är nu också en del av undervisningen. På kursen Datorn som designverktyg får studenterna visualisera och animera de självkörande bussarna på Campus Valla.

Princesstårta med en etta på, för att symbolisera Infocenters ettårsdag.

Distanserat firande i Infocenter

Infocenters ettårsdag blev en födelsedag som gick lite under radarn. Men en ettåring som gått från uppstart till etablerad på ett år, med coronapandemin som slutprov, är värd att uppmärksamma.

Malmstens LiU, entré till digital visning av examensarbeten.

Malmstens bjuder in till digital visning av examensarbeten

Under rådande pandemi krävs nya idéer och lösningar. Med hjälp av 360-fotografering blir Malmstens vårutställning i år en annorlunda upplevelse för besökarna.

Campushallens nya utegym plattan. Just nu med pågående träningspass.

Nytt utegym på Campushallen

Nu öppnar Campushallen ett nytt utegym, som en del i satsningen att utöka utomhusträningen. Den 150 kvm stora Plattan, som den nya träningsytan kallas, invigdes i veckan.

Bild: Föreläsning Campus Norrköping

Nytt utseende för LiU:s examensbevis

Från och med 1 juni ändras utseendet på LiU:s examensbevis som då får en ny bakgrund och en ny förstasida.

CSN logo.

Extra viktigt med anmälan av sjukdom eller vab under pågående epidemi

Under pågående epidemi är det extra viktigt att du anmäler om du blir sjuk, eller om du har ett barn som blir sjukt. Här hittar du mer info var och hur du ska anmäla dig.

De tre ekonomstudenterna Dawid Nizialek, Thea Nguyen och Isak Lenholm.

Storseger för LiU-studenter i finalen av SM i ekonomi

Tre civilekonomstudenter från LiU gick segrande ur den direktsända finalen av SM i ekonomi – i överlägsen stil. "Vi är chockade men det känns jättekul" säger en av vinnarna efteråt.

Röra av en massa böcker.

Bibblan tipsar: Ta hjälp av talsyntes i dina studier

Upplever du att det blir extra mycket att läsa nu under distansläget? Kanske har du svårt att fokusera? Med talsyntesprogrammet TorTalk kan du lyssna på all text på din datorskärm, e-böcker, låsta PDF-filer och text på inskannade bilder.

Rektor Helen Dannetun.

Farewell Ceremony 2020 - tal från rektor

På grund av coronaviruset ställdes Farewell Ceremony 2020 in. Nu kan du se rektor Helen Dannetuns gratulationstal och delta i avskedsevememanget 27 maj.

Bild: Gatumålning, NärCon 2016

Inget NärCon i sommar

Sedan 2011 har LiU varit skådeplatsen för cosplaykonventet Närcon då upphovsmannen och LiU-alumnen Sam Anlér flyttade till Linköping för att läsa till civilingenjör. Men nu flyttas sommarens upplaga fram till nästa sommar. Skälet är, precis som för många andra stora evenemang, coronapandemin.

Färgglad tygapplikation och en sax.

Konst på distans – slöjdstudenter ställer ut sina verk digitalt

Upplev konst och hantverk hemifrån! I år ställer slöjd, hantverk och formgivningsprogrammets studenter ut sina examensverk digitalt. Utställningen visar produkter av olika material framtagna med olika tekniker – från möbelsnickeri och smide till virkning, svarvning och trådslöjd.

Ett rött äpple med ett bett taget i form av ett hjärta.

Studenthälsan erbjuder stöd i tider av distansstudier

Svårt att hitta din motivation? Orolig? Studenthälsan erbjuder workshops och kurser för dig som tycker det är extra tufft just nu. Läs mer och anmäl dig.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

facebook

twitter

IG-logo

 

 


liu-appen

liuapp


 

Driftinformation IT-system

 

På gång

Digital workshops on Academic writing

Engelska språkverkstäder vid LiU hjälper dig att utveckla dina färdigheter i att skriva och tala engelska. Under våren erbjuds fyra olika workshops, samtliga på distans.

Tävla med din uppsats - vinn 20 000 kronor

Senast 2 juli

Pluggar du vid LiU? Har du skrivit en uppsats i en fråga som är viktig för kommunerna och deras utveckling? Då kan du vara med och tävla!

Blodbussens tidtabell

Blodbussens tur till Kårallen 27/4 är inställd. Du är i stället välkommen till GeBlod, Storgatan 32 i Linköping 27/4 kl 07.30-12.00.

Blodbussen besöker regelbundet Kårallen på Campus Valla, Universitetssjukhuset och olika platser i Norrköping. Alla är välkomna till blodbussen under dagen utan anmälan, antingen för att ta prover eller lämna blod.

På GeBlod.se hittar du samtliga hållplatser och tidtabeller för Blodbussen Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-05-27