Göm menyn

En kille och två tjejer sitter vid ett bord och pluggar.

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Illustration av kontouppgifter som fiskas upp ur dator.

Aktivera tvåstegsverifiering på ditt LiU-konto

Det är lätt att falla för nätfiske och råka lämna ut kontouppgifter. Med tvåstegsverifiering ökar du säkerheten för kontot och minskar risken att någon annan missbrukar ditt konto.

Studenter från InGenious-kursen pitchar sina lösningar inför publik

Studenter pitchade idéer för regionalt nätverk: ”Blir skarpt läge”

Under rubriken ”Lite som Draknästet fast ändå inte” samlades ambassadörer från det regionala stödsystemet East Sweden Business Region, ESBR, för att ge feedback på innovativa idéer från LiU-studenter.

William Lundberg och Otto Philipson är nöjda med sitt solvärmeverk.

Hög energi när teori omsätts i praktik vid LiU

När man i sitt kandidatarbete får chansen att läsa först och bygga sedan, då blir studierna både roligare och lättare att ta till sig – det tycker civilingenjörsstudenterna som just nu går energiteknisk inriktning. Under våren har de lagt all sin tid på att konstruera ett solvärmesystem.

ESN:s logo, grafisk stjärna i rosa, grön, orange och blå.

Bli en "Buddy-student"!

Tycker du det vore spännande att lära känna internationella studenter? Eller vill du kanske slipa på dina språkkunskaper inför en utbytestermin? Isåfall har du möjlighet att söka till ESN:s Buddy-program inför HT22.

Mentorskapsprogram, John-Åke Svensson och Najmeh Delavari

Mentorskapsprogram för ökade nätverksmöjligheter för internationella studenter

Sex förväntansfulla internationella doktorand- och programstudenter och sju Rotary-mentorer träffades för första gången den 28 april för att kickstarta ett nytt mentorsskapsprogram. Internationella enheten vid LiU är ansvarig för mentorskapsprogrammet, men utförare är Rotary.

Människo-siluetter i olika färger.

Ny studie om sexuella trakasserier

För första gången har svenska universitet och högskolor genomfört en gemensam och nationell enkät om hur vanligt det är med genusbaserad utsatthet och sexuella trakasserier inom akademin. Totalt har nästan 39 000 anställda, doktorander och studenter svarat. Svaren visar att unga, kvinnor, studenter och doktorander är särskilt utsatta.

Ett draperi med grönskande färger, personer passerar framför.

Krig, fred, förståelse – en mötesplats för alla på campus

Rysslands invasion i Ukraina påverkar oss alla. Hur kan forskningsperspektiv hjälpa oss att förstå, förhålla oss till och kanske också agera i relation till det som pågår? Varje onsdag kl 12.15 - 12:45 är du välkommen till Studenthuset på Campus Valla eller Campus Norrköpings bibliotek. Talare onsdag 25 maj Campus Valla: Per Jansson, "Världsordningsproblemet (i ljuset av Ukraina)". Campus Norrköping: Susanna Alakoski, "Litterär metod (dikt, roman, dokumentär) som väg till förståelse av krig och fred".

Consensus prisar pedagoger

Consensus prisar pedagoger

Årets Pedagog, Årets VFU-plats och Utmärkta inspiratörer. Studentkåren Consensus har hållit sin årliga utmärkelseceremonin och delat ut Medicinska fakultetens studenters utmärkelser för att uppmärksamma sina lärare.

C-huset, Campus Valla

LinCon på plats igen

Nu intar LinCon Campus Valla igen för det traditionsenliga spelkonventet under Kristi Himmelsfärdshelgen. Mellan 26 och 29 maj är därför C-huset inte tillgängligt för studier eller arbete.

Spring Game Jam 2022

Spring Game Jam 2022

Studentföreningen LiTHe kod arrangerar Spring Game Jam den 20-22 maj. Game Jam är ett event där programmerare, artister och spelfantaster tillsammans bygger spel, både datorspel och bordsspel. På eventet får deltagarna 48 timmar på sig att utifrån ett slumpmässigt tema ta ett spel ifrån idé till spelprototyp.

 

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

facebook

twitter

IG-logo

 

 


liu-appen

liuapp


 

Driftinformation IT-system

 

På gång

Blodbussens tidtabell

Blodbussen besöker regelbundet Kårallen på Campus Valla, Universitetssjukhuset och olika platser i Norrköping. Alla är välkomna till blodbussen under dagen utan anmälan, antingen för att ta prover eller lämna blod.

På GeBlod.se hittar du samtliga hållplatser och tidtabeller för Blodbussen Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2022-05-23