Göm menyn

Banner vår, studenter på blå havet.

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Person som sitter vid anteckningsblock och fipplar med en penna.

Färre sökande till universitetet

Antalet sökande till höstens högskoleutbildningar minskar med två procent i landet. Vid LiU minskar också antalet sökande men inte lika mycket.

LiU-loppet, bild med löpningsdeltagare.

LiU-Loppet VT18

Tisdagen 24 april kl 18 går fjortonde upplagan av LiU-Loppet av stapeln. Anmälan är öppen och görs på http://liuloppet.se. LiU-Loppet är en löptävling som arrangeras av studentföreningarna Campushallen/LSIF, LITHe Syra och LiTHe Vilse. Tävlingen är gratis och öppen för alla, student som icke-student.

Studenter som deltar i tävlingen står uppradade på trappa.

LiU-studenter tävlar om att bli morgondagens poddstjärnor

I LiU:s podcastkurs har studenterna omsatt sina idéer till verklighet. Nu får några av dem möjlighet att vinna ett kontrakt i en tävling som anordnas tillsammans med Bauer Media. Lyssna och rösta på din favorit!

Illustration med dator och hänglås.

10 tips för säkra lösenord

IT-säkerhetstips: att ha olika lösenord och att komma ihåg dem brukar vara en utmaning, men det finns trick för att komma på säkra lösenord som du kommer ihåg. Prova att skapa en ramsa!

Daniel Hermansson sitter vid ett bort och spelar in sin podd.

Han startade en historiepodd

Daniel Hermansson, historielärare och LiU-alumn, fick inte tillräckligt utlopp för sitt historieintresse och startade en podd. Den är nu en av de största i Sverige. Han menar att det finns oändligt många orsaker till varför man ska känna till sin historia. Inte minst, visar det sig, för att veta när man blir smädad.

Stol från Malmstens.

Malmstens packar för Salone de Mobile i Milano

Möbelmässan i Milano den 17-22 april räknas som designvärldens viktigaste händelse. I år deltar Malmstens Linköpings universitet och i 1500-talsklostret Chiostro Della Umiliate visar studenterna innovativa möbler för vår samtid.

Sjukgymnast som hjälper patient att träna.

Studenter som förbättrar vården

Vad är problemet - egentligen? Det är en av nyckelfrågorna när studenter på masternivå lär sig effektiva sätt att arbeta med förbättring i vård och omsorg.

Lek.

Kurs med fokus på lekfullt lärande

Kraven mot förskolans verksamhet blir allt hårdare, och i nya styrdokument trycks det mer på naturvetenskapliga fenomen. I kursen Yngre barns lärande i naturvetenskap, teknik och hållbar utveckling, arbetar man med ämnet, utifrån kroppsliga erfarenheter.

Smygstarta arbetslivet under ditt sista år – bli studentmedarbetare

Ska du börja sista året på ditt kandidat- eller masterprogram på LiU i höst och vill testa dina kunskaper ”på riktigt”? Då har du chansen att få jobb som studentmedarbetare. Sista ansökningsdag är 4 maj.

Student ligger på mage på rosa soffa och pluggar.

Arbetsmiljöveckan

Arbetsmiljöveckan fokuserar på hur sektioner, kårer och universitetet jobbar med arbetsmiljö och lika villkor. Delta i tävlingar, gå på föreläsningar och lär dig sova bättre och stressa mindre, gå på överlevnadskurs, eller byt kläder på klädbytardagen. Här hittar du schemat för veckan.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

facebook

twitter

IG-logo

 

 


liu-appen

liuapp


 

På gÅng

Aktuellt på Studenthälsan

Onsdagar kl 12.15-12.45, Vallabiblioteket, konferensrummet entréplan (till vänster om trappan)

Håll fokus med mindfulness på lunchen. Öppna tillfällen för dig som vill prova på mindfulness. Vi pratar en kort stund om vad mindfulnessträning är, dess syfte och hur du kan öva själv i vardagen. Därefter praktiserar vi övningar tillsammans.

Ergonomiföreläsning på Medicinska biblioteket

Torsdag 19 april, 12.15-12.45, Oskars hörna på Medicinska biblioteket, Campus US

Studenthälsan kommer till Medicinska biblioteket och tipsar om hur du undviker problem vid stillasittande pluggande.

Jobba inom EU - en möjlighet

Fredag 20 april kl 11-14, C-huset, S37, Campus Valla

Universitets- och högskolerådet (UHR) berättar om EU:s institutioner och du får träffa en svensk EU-anställd tjänsteperson som berättar om sitt jobb. Du har även chansen att delta i tävlingen som kan ta dig och ditt lag till Bryssel och Luxemburg i sommar.

E-böcker flyttas från MyILibrary till Ebook Central

På eftermiddagen den 25 april migreras alla e-böcker från MyILibrary till Ebook Central. E-boksanvändare måste därför exportera eventuella anteckningar i MyILibrarys e-böcker för att anteckningarna inte ska gå förlorade.

Böcker om forskningsmetoder och vetenskapligt skrivande

Kvalitativ metod. Kvantitativ metod. Vetenskapligt skrivande. På biblioteket hittar du den litteratur du behöver för att veta hur du skriver en riktigt bra uppsats.

Svenska dagstidningar i fulltext

Kungliga bibliotekets söktjänst för digitaliserade dagstidningar nu tillgänglig på Linköpings universitetsbibliotek.

Nyfiken på Studenthus Valla?

Läs byggbloggen om du vill veta mer om byggnationen av det nya studenthuset på Campus Valla.

Hitta fler händelser i studentkalendarietSidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: Wed Apr 18 13:23:14 CEST 2018