Göm menyn

Glada LiU-studenter.

För studenter vid Linköpings universitet

Studentnyheter

Händer, bärbar dator och mobil

Studentportalen flyttar in i Lisam

Med start den 26 november börjar LiU byta flera system. Ett utav dem är Ladok. Detta påverkar dig som student eftersom Studentportalen stänger och flyttar.

Bild: Person mending things

Repair Café

Har du ett trasigt klädesplagg, husgeråd, cykel eller smycke? Släng inte! Ta med det till Repair Café som arrangeras av masterstudenterna i design!

MinIT vy

Installation av programvaror flyttar

Från och med onsdag den 14/11 får du åtkomst till portalen MinIT. Installation av programvaror flyttar då från Studentportalen in i MinIT.

PayEx logotyp

PayEx upphör

Från och med 2018-12-31 så kommer PayEx att sluta leverera den betaltjänst som idag används för eduPrint på LiU. Vi rekommenderar att du som använder PayEx att inte göra för stora insättningar, utan bara så det täcker ditt behov för utskrifter december ut. Insatta pengar som inte har använts kan du överföra tillbaka till ditt bankkonto.

Bild: Cyklar framför utrymningsdörr

Respektera utrymningsvägar

Utrymningsväg – Får ej blockeras. Står det tydligt på utrymningsdörrarna runt om på campus. Trots det blockerar cyklar utrymningsvägar fler gånger i veckan.

Kandidat Kork till Åsa Nilsdotter

”Genom sin uppmuntrande och utmanande handledarstil hjälper Åsa Nilsdotter nyblivna kandidater till att växa in i läkarrollen medan hon under föreläsningarna får den mest korkade studenten att förstå vad som är viktigt inom infektionsmedicin” lyder motiveringen till årets Kandidat Kork-pris, med tillägget att infektionsläkaren Åsa Nilsdotter bidrar till en öppen kultur och att hennes ledarstil inspirerar. Studenterna uppskattar även att Åsa Nilsdotter ”lyckades införliva skämt och teater under sina föreläsningar bidrog till att de blev än mer minnesvärda”.

Affisch Engelbrexit, årets Holgerspex.

Union i farozonen

Årets Holgerspex griper sig an ett riktigt blåsväder: maktskiften, naiva tronföljare och osannolika förvecklingar i ett historiskt brexit. Den 10 november är det dags för premiär på Engelbrexit i Forumteatern vid Kårhuset Kollektivet.

Prins Daniel föreläser för studenter.

Prins Daniel uppmuntrade studenter att starta eget

Våga starta eget nu! Åren som student kan vara den bästa tiden för att starta ett företag. Det var budskapet som LiU-studenterna fick höra av prins Daniel och tre väletablerade företagare när de besökte Linköpings universitet för att tala om entreprenörskap.

Takkrona i gjutjärn mot vit bakgrund.

Med Domkyrkan som inspiration

Portar, takkronor, rosettfönster, prediksstolens takhimmel. I en utställning i Domkyrkan visar 15 studenter på programmet Slöjd, hantverk och formgivning egna verk, inspirerade av skulpturer, dekorationer och byggnadsdetaljer i Domkyrkan.

Studenterna med sin skottkärrerobot.

Smart skottkärra för hästskit tog priset

Hur kan man få fler att mocka sina hästhagar? Den gödseln ger ett förbisett men betydande näringsläckage. Med bidraget Hållbar hästhållning tog tre LiU-studenter hem en innovationstävling inom ramen för EU-projektet Nutrinflow.

Bild: Julkonsert Linköpings studentsångare

Julkonserter

Linköpings Studentsångare bjuder i år på julmusik för manskör och brass. Biljettförsäljningen till julens fyra konserter har nu öppnat!

E-mail ikon

e-GO avvecklas som studentmail

Studenter antagna innan höstterminen 2013 har använt sig av e-GO för att nå sin studentmail. Den 3 december kommer avveckling av e-GO (Google) att påbörjas och det tas då inte emot några nya mail till den inkorgen. Befintliga mail kommer att vara fortsatt åtkomliga i e-GO men nya mail kan du endast skicka och ta emot via Outlook i Lisam efter den 3 december.

 

Läs fler nyheter

Prenumerera på/avanmäl nyhetsbrev

Tipsa studentredaktionen

Genvägar

 

mina PROGRAMsidor

 

Sociala medier

facebook

twitter

IG-logo

 

 


liu-appen

liuapp


 

På gÅng

Introduktion till 3D-skrivare 

Vallabiblioteket (plan 4, Digimaker), hus D, ingång 41, Campus Valla

Ladda ner, skriv ut och lär dig grunderna i CAD. För att få tillgång till bibliotekets 3D-skrivare krävs att man först går denna introduktionskurs. Alla är välkomna. 

Anmäl dig här

Vissa tjänster i Studentportalen stängda på helger

Möjligheten till registering och att söka uppehåll från studier kommer inte att vara tillgänglig på helger, fr o m fredag kväll (kl 17.00) t o m lördag natt (24.00) året ut, med start 2 november.

Ändrade öppettider på Centrala studerandeexpeditionen Zenit och Kåkenhus

5 november-21 januari har Centrala studerandeexpeditionerna Zenit och Kåkenhus begränsad öppettider.

  • Zenit: 12-15.30 
  • Kåkenhus: 12-15
  • Telefontid: 10-11.30 &13-15
  • Mail: central.studexp@liu.se

Blodbussens tidtabell

Blodbussen besöker regelbundet Kårallen på Campus Valla, men även Universitetssjukhuset och olika platser i Norrköping. Alla är välkomna till blodbussen under dagen utan anmälan, antingen för att ta prover eller lämna blod.

Nyfiken på Studenthus Valla?

Läs byggbloggen om du vill veta mer om byggnationen av det nya studenthuset på Campus Valla.

Hitta fler händelser i studentkalendarietSidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: Fri Nov 16 10:17:35 CET 2018