Göm menyn

Examen

Examensgruppen utfärdar generella examina (högskoleexamen, kandidat-, magister- och masterexamen), kursbevis, yrkesexamina och forskarexamina för studenter inom Tekniska fakulteten, Filosofiska fakulteten och Utbildningsvetenskap.

Studenter inom Medicinska fakulteten hänvisas till Studentenheten.

Från och med december 2018 har Linköpings universitet infört digitala examensbevis. Detta medför en snabbare och effektivare handläggning av examensansökningar och minskar pappersutskrifter.

Ett digitalt examensbevis innehåller samma information som ett examensbevis i pappersformat och utfärdas i form av en pdf-fil. Originalet finns hos universitetet, och en kopia skickas till din e-post i samband med utfärdandet.

Hur ansöker jag om examen?

  • Elektroniskt ansökan via Studentportalen - stänger den 30 september och öppnar preliminärt den 14 december.

Viktig information inför hösten 2018

Under höstterminen 2018 kommer LiU byta system för hantering av studiedokumentation. Det innebär att vi från och med den 1 oktober kommer stänga ansökan om examen via Studentportalen. Vänta därför inte med att ansöka om examen utan gör det så fort du har fått dina sista hp inrapporterade. Ansökan digitalt kommer att öppna igen i mitten av december. Under mellanperioden finns en möjlighet att ansöka om examen via blankett. För att göra det kontakta Examensgruppen eller Studentenheten.

Din ansökan behandlas först när alla slutbetyg och eventuellt examensarbete/projektarbete/uppsats inrapporterats (med titel både på svenska och engelska eller endast engelska).

När får jag mitt examensbevis?

Handläggningstiden är mellan 4-12 veckor. För information om handläggningstider inom Medicinska fakulteten se Studentenhetens webb. Handläggningstiden kan vara längre i juni-augusti och i december. Examensbeviset utfärdas tvåspråkigt, svenska/engelska, och är kostnadsfritt.

Till beviset bifogas ett Diploma Supplement som beskriver utbildningen och dess plats i utbildningssystemet och som underlättar erkännande och tillgodoräknande av en svensk examen vid anställning och fortsatta studier utomlands, men också i Sverige. Dokumentet utfärdas på engelska.

Hur får jag mitt examensbevis?

Du kommer att få ditt examensbevis via den e-postadress som finns i Ladok. 

Intyg för fortsatta studier

För att bli antagen till avancerad nivå krävs det att man uppfyller kraven för en kandidatexamen eller motsvarande. Examensenheten kan vid behov utfärda ett intyg eller ett förhandsbesked till dig som inte hunnit få din kandidatexamen utfärdad.

Kontakta Examen

E-post: examen@liu.se

Telefon: 013-28 10 00 (vx)

 

Besöksadress

 

Campus Valla
Hus Terra, ingång 37
Karta

Campus Norrköping
Kåkenhus
Karta

Campus US
Studentenheten, ingång 75, 76 eller 78, plan 11
Karta

 

Nytt ladok på liu

  • På grund av systembyte kommer vi vara tvungna att stänga ansökan om examen via Studentportalen från och med den 1 oktober
  • Det kommer vara möjligt att ansöka elektroniskt från mitten av december
  • Under tiden finns det en möjlighet att ansöka om examen via blankett

Sidansvarig: camilla.hahn@liu.se
Senast uppdaterad: Thu Dec 06 09:58:54 CET 2018