Göm menyn

Examen

Examensgruppen utfärdar generella examina (högskoleexamen, kandidat-, magister- och masterexamen), kursbevis, och yrkesexamina för studenter inom Tekniska fakulteten, Filosofiska fakulteten och Utbildningsvetenskap. Vi utfärdar även forskarexamina för samtliga fakulteter.

För grundexamen inom Medicinska fakulteten hänvisas till Studentenheten.

Linköpings universitet utfärdar digitala examens- och kursbevis. Originalet av examensbeviset finns hos universitetet, och en kopia skickas till din e-post i samband med utfärdandet. Beviset innehåller en digital signatur, som visar att det är ett äkta dokument utfärdat av Linköpings universitet och kan enkelt skickas vidare till exempelvis arbetsgivare. För att genomföra den digitala signeringen anlitar LiU företaget Comfact.

Hur ansöker jag om examen eller kursbevis?

Din ansökan behandlas först när alla slutbetyg och eventuellt examensarbete/projektarbete/uppsats inrapporterats (med titel både på svenska och engelska eller endast engelska). Kontrollera att ditt namn och personnummer stämmer hos LiU eftersom det kommer finnas med på ditt examensbevis. Om du har fått ett svenskt personnummer under din studietid skriv ett meddelanden om det i ansökan.

Handläggningstiden för examensbevis är 4-12 veckor. För information om handläggningstider inom Medicinska fakulteten se Studentenhetens webb. Handläggningstiden kan vara längre i juni-augusti. Examensbeviset utfärdas tvåspråkigt, svenska/engelska.

Till beviset bifogas ett Diploma Supplement som beskriver utbildningen och dess plats i utbildningssystemet och som underlättar erkännande och tillgodoräknande av en svensk examen vid anställning och fortsatta studier utomlands, men också i Sverige. Dokumentet utfärdas på engelska.

Du kommer att få ditt bevis till den e-postadress som finns i Ladok.

Intyg för fortsatta studier

För att bli antagen till avancerad nivå krävs det att man uppfyller kraven för en kandidatexamen eller motsvarande. Examensenheten kan vid behov utfärda ett intyg eller ett förhandsbesked till dig som inte hunnit få din kandidatexamen utfärdad.

Kontakt

Kontaktformulär

Telefon: 013-28 10 00

 

Besöksadress

Campus Valla
Studenthuset
Karta

Campus Norrköping
Kåkenhus
Karta

Campus US
Studentenheten, ingång 75, 76 eller 78, plan 11
Karta


Sidansvarig: camilla.hahn@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-09-26