Göm menyn

Gruppstöd och kurser

Mötesplats med fokusträning 

För dig som har en psykisk och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

Lär dig att bli bättre på att hantera din vardag som student genom att träna var du vill ha ditt fokus. Vi träffas i grupp måndagar kl 13.15-14.45 under 5 veckor med start den 24 februari 2020. Det går bra att delta vid de tillfällen som passar dig.

Du får träna fokus och avslappning med hjälp av guidade övningar. Du blir coachad att klara din vardag med att behålla koncentrationen där du vill ha den. Att göra en sak i taget och bli medveten om dina behov hjälper dig till en hållbar studietid.

När vi känner igen oss i varandra bidrar det till att man känner sig mindre ensam med sina utmaningar och det blir lättare att hantera studier och livet.

Kom och få verktyg för livet!

Tillfällena leds av Marie Delsander (marie.delsander@liu.se), samtalscoach och mindfulnessinstruktör på Studenthälsan.

Anmäl Dig här

 

Bokningsbar resursmentor

Är det mycket nu i början av terminen? Kanske vet du vet inte var du ska börja? Önskar du någon att bolla med eller få hjälp med struktur och planering bland uppgifter? Då är detta något för dig!

Du som har ett beslut om mentorstöd kan boka in dig för att träffa en resursmentor i väntan på en egen mentor. Resursmentorn är ett stöd för dig som vill ha hjälp med struktur och planering i dina studier redan från början.

Kom och ta del av tips och råd och ta tillfället i akt att diskutera just din studiesituation med någon av våra resursmentorer, Sally, Olivia och Isabelle.

Vi jobbar kontinuerligt på att rekrytera nya mentorer och du blir kontaktad så fort vi hittar en mentor som matchar dina behov.

Boka tid

Resursmentorerna erbjuder några 30-minuterspass varje vecka som du kan boka in dig på genom att maila berörd mentor enligt nedan. Kanske är det många som vill boka tid, först till kvarn gäller!

Campus Valla

Boka en tid via mail till Sally: salho661@student.liu.se

Plats: Tidigare har mentorsträffarna varit i ”Lugna rummet” i Fysikhuset. Nu börjar ni studenter och mentorer bli så många därför planeras ny lokal. Sally återkommer till dig kring lokal när ni fått en bokad tid.

Campus US

Boka en tid via mail till Olivia: oliji691@student.liu.se

Plats: Växthuset, hus 511, Oliva meddelar dig vilket grupprum ni kommer träffas i, när ni fått en bokad tid.

Campus Norrköping

Boka en tid via mail till Jennie:  jenme256@student.liu.se

Plats: Jennie meddelar dig var ni kommer träffas, när ni fått en bokad tid.


Sidansvarig: asa.lowgren@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-01-24