Göm menyn

 

kj16

 

 

Nu är spelet igång!

 

Kalasjakten är en fartfylld poängjakt där lag om fyra studenter med hjälp av en mobiltelefon ska lösa så många olika uppdrag som möjligt i olika zoner i Linköping.

När ni anmäler laget får ni ett sms med en spellänk inom 24 timmar. Ni väljer själva när ni vill spela! Tävla om zon-priser, ära och att få sätta ert namn på pokalen!

Alla uppdrag är olika svåra och värda olika poäng. Fel svar ger poängavdrag men det går att svara pass för att hoppa över frågan – det gäller alltså att tänka strategiskt! Vinner gör det lag som kan mest och är mest kreativt!

 

 


                

Vinnare i 2015 års upplaga av Kalasjakten:

 

kj 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kalaspuffarna

 

Vinnare i 2014 års upplaga av Kalasjakten:

 

Kalasjaktenvinnareht14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 HT 2014  HPG (Heta på gröten)

 

Kalasjaktenvinnarevt14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


VT 2014 Citrus, Altius, Fortius

 


Syfte

Syftet med Kalasjakten är att integrera studenter med Linköping som stad. Då spelet går ut på att svara på frågor och genomföra uppdrag på olika platser i Linköping tränas samarbete och socialt samspel samtidigt som laget lär känna olika delar av staden, dess näringsliv, historia och framtid. Det lag som lyckats bäst får ett åtråvärt pris samt en vandringspokal!

 

Pokal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Priser 2016

Det delas ut priser till de tre lag som får flest antal poäng totalt. Utöver detta finns det även zon-priser till det lag som får flest poäng i en särskild zon.

Priserna som delas ut denna spelomgång:

1:a pris:

Vandringspokal.
4 biljetter till valfri konsert hos Arenabolaget.

2:a pris:

Fribiljetter till valfri LHC-hemmamatch inklusive middag i Saab Arena.

3:e pris:

VIP-biljetter till UCS Swedish Open i Squash 2016.

Zon-priser:

LiU Campus Valla:
Ett LiU-kit för studenter med bland annat lunchkuponger till Restaurang Zenit alt. Zodiaken te & nudelbar.

Kulturzonen:
4 showbiljetter till Vintergalan som går av stapeln på Saab Arena 10/12. Medverkande artister: Petter, Danny Saucedo, Petra Marklund m fl.

Mjärdevi Science Park:
En demonstration samt medåkning i en av Mjärdeviföretaget Autolivs bilar.

Stångebrofältet:
Laget får varsitt presentkort på en matkasse som levereras hem till dörren.

Gamla Linköping/Sankt Kors:
En 3D-printerworkshop för laget i Linköpings Makerspace.

Linköping City:
Presentkort till laget på 500 kr per person som gäller utvalda butiker i City.

Prison Island:
3h aktivitet för alla i laget på Prison Island med middag på Kina Thai.

Spelplanen och zonerna

Spelplanen är Linköpings stad och utgörs av 7 olika zoner.  Mer information om de olika zonerna finns på en särskild karta som ni kan hämta ut i LiU-Reception i D-huset, campus Valla och på Kårservice i Kårallen, campus Valla innan ni startar spelet alternativt ladda ner här. På kartan finns också särskilda zon-koder utskrivna. Dessa behöver ni för att kunna spela spelet.

Hämta spelkarta

Uppdragen

Varje zon innehåller en rad frågor och uppdrag som det gäller för laget att lösa så många som möjligt av och så fort som möjligt. Frågorna och uppdragen kan dels vara platsspecifika eller ha att göra med det eller de företag som finns representerade i just den zonen.

Frågorna och uppdragen är värda mellan 1-50 poäng beroende på svårighetsgrad. Antal poäng står i början på varje fråga. Svarar ni rätt får ni antalet poäng som är angivet. Svarar ni däremot fel eller om tiden hinner gå ut får ni 5 minuspoäng. Ni kan också välja att hoppa över frågan. Ordet för detta är Pass och finns som ett alternativ där frågorna har svarsalternativ. För öppna frågor där ni själva fyller i svaren kan ni också välja att hoppa över frågan genom att själva skriva in Pass som svarsalternativ. Att passa en fråga innebär att ni går vidare utan vare sig plus- eller minuspoäng. OBS! Väljer ni att hoppa över en fråga kan ni inte göra den vid ett senare tillfälle. Det gäller alltså att prioritera och tänka strategiskt!

När och tidsåtgång

Senaste tävlingsomgången var öppet under perioden 8 september - 20oktober 2014 för alla studenter och anställda vid Linköpings universitet. Under den tiden spelet är öppet är det fritt för varje lag att välja när de ska spela och i vilken zon de ska spela.

En zon spelas dock i taget och laget har 60 minuter att spela. Den totala tidsåtgången är därför ca 7 timmar.

Starta spelet

För att starta spelet måste laget först anmäla sig! Detta görs på denna sida före spelstart . Observera att Kalasjakten genomförs som ett lagarbete med tre-fyra personer i varje lag. Varje deltagare får bara vara med i ett lag. Svaren lämnas med hjälp av en mobiltelefon och man kan behöva både fota, ringa, samla, mejla, sms:a och klura! Åtkomst till internet och en e-postadress är därför ett krav!

Efter att ni anmält er får ni inom 24 timmar ett sms till den mobiltelefon ni valt att spela på. Sms:et innehåller en länk samt för ert lag en unik spel-kod. Använd länken för att starta spelet. Det är också viktigt att ni bokmärker länken i telefonens webbläsare samt sparar sms:et med koden.

Läs sedan igenom de instruktioner ni får. Välj vilken zon ni vill börja med och ta er till den zonens startplats (se kartan). När ni är framme vid startplatsen matar ni in zon-koden (se kartan) och genomför uppdragen!

Zonerna är tidsbegränsade till 60 minuter. Detta innebär att när ni matar in zon-koden startar era 60 minuter för den zonen. För att hinna med uppdragen är det därför viktigt att ni inte matar in zon-koden förrän ni är i zonen!

Ni kan välja att spela zonerna i vilken ordning ni vill och när som helst under utsatt speltid. Varje zon går dock bara att spela en gång.

Snabbfakta


Vad: Kalasjakten

För vem: Studenter vid LiU

Var: Linköping

Antal spelplatser/zoner: 7

När: Spelstart 12 september. Anmälan med start på Kalasmottagningen 7 september.

Tidsåtgång: 7x1 h

Anmälan: Till anmälningsformuläret

 

Spela Kalasjakten!

Lär känna Linköping utanför Ryd och campus.

Spela i lag och använd en egen smartphone.

Fota, samarbeta och lär känna varandra.

 

Arrangörer


Linköpings universitet

 

Nulink


Acti Pro

 

 

Samarbetspartners


kalaslogga

 

sk

 

 

Tekniska Verken

 

 

Mjärdevi Science Park

 

 

lkpg innersta

 

visit KJ

 

 

liuaif

prison island

 

Zodiak baren

Zodiak nudel

Zodiak

 


Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2017-08-22