Göm menyn

LiU-kortets funktioner

Passerkort

Campus Valla

LiU-kortet tillträde

Kortet fungerar som passerkort på universitetsområdet. Standardbehörigheten som alla får innebär att kortet på campus Valla öppnar ytterdörrar till hus A, B, C, D, G och Key enligt kartan till höger.

I standardbehörigheten ingår dessutom tillträde till Knutpunkterna, som är allmänna datorsalar till vilka alla studenter har tillträde. De finns i hus D och Key på campus Valla, på Örat och Birgittaskolan på campus US och i Bomullsspinneriet på Campus Norrköping.

Om man går vissa utbildningar eller läser kurser vid vissa institutioner får man tillträde till ytterligare datorsalar enligt följande:Datorsalar

Campus NorrköpingKarta Nkpg

Kortet fungerar som passerkort på universitetsområdet. Standardbehörigheten som alla får innebär att kortet på Campus Norrköping öppnar ytterdörrar (huvudingången) till alla hus, samt Knutpunktendatasalen i Bomullsspinneriet.

Bibliotekskort

LiU-kortet fungerar som lånekort på universitetsbiblioteket.

Kopierings- & utskriftskort

LiU-kortet fungerar som kopierings- och utskriftskort i LiUs utskriftssystem. Se denna sida för mer information.

Legitimation och studerandeintyg på LiU

  • På universitetsområdet. Alla LiU-institutioner godtar LiU-kortet som legitimation och intyg på att man är student.

  • Studentpubar: På universitetsområdet och på Herrgårn och Nationernas Hus i Linköping samt Studenternas hus i Norrköping godtas LiU-kortet som identitetskort och studentlegitimation.

  • Tentamen: LiU-kortet godtas som legitimation på tentamina, och kortnumret kan läsas direkt av tentamensvakternas kortläsare för systemet för anonyma tentor. Man får tentera även utan LiU-kort. (Annan legitimation krävs då.)

LiU-kortet godtas inte som legitimation i några sammanhang utanför LiU.

Busskort

LiU-kortet fungerar som busskort på universitetets busslinje mellan campusen, Campusbussen.

Studentrabattkort

Vissa affärer i Linköping erbjuder studenter rabatter mot uppvisande av LiU-kortet. LiU-kortet är också ett Mecenatkort.

Träningskort hos LSIF

LSIF kan lägga sina träningskort på liukortet.


Sidansvarig: liukortet@liu.se
Senast uppdaterad: 2014-01-03