KSM-studenter har utställning om framtidens mat

Vad kommer att locka våra smaklökar på nyårsafton år 2030? En försmak på hur det skulle kunna se ut bjuder KSM-studenterna (Kultur, samhälle, mediagestaltning) Josefin Pikkarainen, Julia Nilsson, Erika Olsson, Jessica Karlsson, Frida Sölvell och Josefin Wictoréus på med en utställning. En blandning av kultur, historia, framtid och tankar kring framtidens mat utlovas.

Josefin Wictoreus berättar att studentgruppen har läst in sig på ämnet under sin tredje termin på KSM och nu under termin fyra är det dags för utställning.

– Vi har bland annat undersökt vad forskare tror om hur maten kommer att produceras i framtiden och i utställningen kommer vi att gestalta sex av de mest förekommande, spännande och utvecklade hypoteserna. Vi har också gjort en film där vi intervjuat folk om vad de tror. Många var inne på samma spår som forskarna.

Utställningen pågår 20-25 januari 2015 i Lindens köpcentrum i Norrköping. Den 20 januari 17.00-19.00 är det vernissage.

Introfilm till utställningen (länk till Youtube)

Kultur Samhälle Mediegestaltning

Annika Johansson 2015-01-16