Vill du vara med och påverka hur Liuappen blir?

Många har efterfrågat en app för studielivet på LiU (Linköpings universitet) och nu håller IT-avdelningen på att ta fram en. På sikt ska den innehålla allt som har med studentlivet att göra och som är rimligt att ha i mobilen: En del studieadministrativa tjänster men också information om livet på campus, studentföreningar, mm. Under hösten kommer en första version med enbart tentamensanmälan att lanseras.

LiuappenFör att de kommande versionerna av appen ska bli så användbara som möjligt krävs feedback från de som ska använda dem: studenterna. Det finns en fokusgrupp för Liuappen som är ett samarbete mellan IT avdelningen och studentkårerna. De saknar dock nyblivna studenter i gruppen som kan ge värdefulla synpunkter ur ny-student-perspektiv.

Är du nybliven student och vill vara med och påverka hur Liuappen kommer att bli?

Då är du välkommen att vara med i fokusgruppen. Ni kommer att träffas regelbundet, ett par timmar var tredje eller fjärde vecka. Tillsammans med IT-avdelningen kommer du att titta hur långt arbetet har kommit, säga vad du tycker och vara med i planeringen av det framtida arbetet. Det kan även handla om att ge din åsikt om en fråga via mejl eller att medverka vid tillfälliga möten om det är något som ska diskuteras. Fokusgruppen kommer också att få tycka om andra studentwebbtjänster såsom studentportalen och Lisam. Arbetet sker ideellt (ingen ersättning).

Om du vill medverka, skriv vad du heter, vad du pluggar, vilket år, vad du använder för telefon och dina kontaktuppgifter (epost, telefon, …) och skicka till Thibault Durand (LiU:s IT-avdelning)

2015-10-06

Senast uppdaterad: 2015-10-06