Snart helt rökfritt på Campus US

Från den 1 januari 2016 inför Region Östergötland helt rökfria hälso- och sjukvårdsområden. Hela Campus US blir därmed rökfritt. Det är ett led i att minska skadeverkningarna med passiv rökning och bidra till bästa möjliga hälsa för alla.

Det innebär att rökning inte är tillåten varken inomhus eller utomhus. Rökning får endast ske utanför Campus US. Det gäller även användning av e-cigaretter. Rökkurerna på sjukhusområdena tas bort och rökning får ske utanför Campusområdet, utanför arbetstid och i civila kläder.

– Det känns bra att Campus US blir det första rökfria Campuset vid LiU. Vi hoppas att det kan leda till bättre hälsa för både studenter och medarbetare, säger Johan D Söderholm, dekanus vid Medicinska fakulteten.

Längre reportage om rökstopp på Campus US (länk till Medicinska fakulteten)

Hjälp med att sluta röka?

Som LiU-student kan du vända sig till Studenthälsan som erbjuder stöd för rökavvänjning.
Studenthälsan

Material och information

Tobaksfri hälso- och sjukvård

1177 Vårdguiden – Information om rökning och ger stöd med att bli rökfri via nätet eller en app.

Sluta röka linjen

Tobaksfakta

Folkhälsomyndigheten, information och fakta

Livsstilstest tobaksvanor