D-huset byggs om

Vad händer när D-huset byggs om? Träffa Akademiska Hus och LiU för att få veta mer.

D-huset kommer att byggas om med start i början av 2016. Ombyggnaden är en förberedelse för bygget av det nya Studenthus Valla.

Ombyggnaden kommer att påverka studenter som brukar vistas i D-huset. Ingen undervisning kommer att ske i salarna längs Mäster Mattias väg och läsplatser och studentkök blir inte tillgängliga när delar av byggnaden stängs av. Ett litet antal läsplatser försvinner i och med ombyggnationen - de i korridoren längst med alla lärosalar. De som försvinner ersätts samt att det blir ett utökat antal genom förtätning i Keyhuset, C-huset, G-huset och B-huset. Grupprummen i D-huset påverkas inte i denna etapp utan först 2019 och då står Studenthuset färdigt.

Biblioteket kommer att vara öppet som vanligt och alla läsplatser där kommer finnas kvar.

Tisdag 8 december 11:00-14:00 finns LiU och Akademiska Hus på plats i D-huset för att berätta mer om ombyggnaden och bjuder samtidigt på glögg och pepparkaka.

Campus LiU 2015-projektets webbplats

2015-12-03