Stor stipendieutdelning i Norrköping

Torsdagen den 16 december var det stipendieutdelning Utsikten, lokalen i Kåkenhus med den fantastiska vyn över industrilandskapet i Norrköping. Mottagare är 15 LiU-studenter och doktorander samt en studentförening från Campus Norrköping. Stipendierna är på 5 000 - 20 000 kronor vardera plus ett på 30 000.

Campus NorrköpingVad kommer pengarna gå till?

- Det är väldigt många olika saker, berättar Erik Berggren som är ordförande i beredningsgruppen för stipendierna. Det kan vara studenter som vill utföra projekt inom ramen för sin utbildning, kanske åka utomlands för examensarbete och fältstudier. Stipendierna bidrar till att Norrköpingsstudenter och doktorander kommer ut i världen, att de kan åka till konferenser i till exempel Kanada, Belgien och USA. Ibland är det till tekniskt avancerade projekt - då är vi tacksamma över donatorernas sakkunskap i ämnet.

En av mottagarna är Jerry Sundin som är student från civilingenjörsutbildningen i elektronikdesign och mycket engagerad utbildningen. Han bloggar om sitt program och har varit labbhandledare för tidigare årskurser och projektledare för utbildningens arbetsmarknadsdagar.

Vad ska du använda pengarna till?

- Ja, de blir helt enkelt ett tillskott för att jag ska kunna gå färdigt utbildningen.

Han är även glad över att LiTheEL fått förstärkning i kassan med 30 000 kr, något som kommer att gå till att köpa in en 3D-skrivare. LiTheEL är en elektronikförening där LiU-studenter, främst från elektronikdesign men även från andra utbildningar, får tillgång till ett elektroniklabb med lödstationer, spänningsaggregat, oscilloskop med mera.

- Med en 3D-skrivare kommer vi kunna göra ett chassi till elektroniken, berättar föreningens ordförande Mandus Börjesson. - Vi kan gå från en prototyp till att skapa en färdig produkt, och göra mer kompletta projekt.

Hanna Melin, och Moa Pettersson är snart färdiga förskollärare. De gjorde praktik i Thailand, något som de nu skriver sitt examensarbete om. De fick stipendium på vardera 5 000kr från Norrköpings kommun.

LiU Norrköpings stipendier 2015 - alla stipendiater och donatorer

Norrköpings kommuns stipendium: Axel Ågren, Andrey Tibajev, Hanna Melin och Moa Pettersson.

Holmen Paper AB:s stipendium: Paula Zitinski Elias, Helena Berglund.

Norrköpings Polytekniska Förenings stipendium: Josefin Nissa, Henric Jonsson och Simon Hedlund, Jerry Sundin, Elmira Zohrevandi, Helena Berglund och LitHeEl

LFV:s stipendium: Åsa Svensson

Norrköping Campus Rotarys stipendium: Caroline Gard och Johan Henriksson

Text Annika Johansson, foto: Peter Modin.

2015-12-18

Senast uppdaterad: 2016-02-02