Göm menyn

Ny app för LiU-studenter

Länge har studenterna efterfrågat en studentapp och nu finns första versionen med tentamensanmälan uppe på Apple App Store och Google Play Store. På sikt ska appen innehålla allt som rör studier och studentlivet på campus.

Möjligheten att anmäla sig till tentor via sin telefon har länge efterfrågats av studenterna. Det har tidigare funnits en app för tentamensanmälan, LiUpedia, som studenter själva tog fram men appen finns tyvärr inte kvar.

LiU-IT har tillsammans med en grupp studenter diskuterat krav och prioriterat de funktioner som kommer att finnas i den nyutvecklade Liuappen.

– Vi har fått hjälp av ett tjugotal studenter som har fått beta-testa appen. De gav oss mycket konstruktiva åsikter och vi är tacksamma för det. Att släppa en app med bara tentamensanmälan kan kännas lite begränsat, men vi vet att den är till nytta för alla studenter och det ger oss möjligheten att pröva våra tekniska val samtidigt som vi utvecklar fler tjänster, säger Thibault Durand, mobilapputvecklare.

Liuappen finns på Apple App Store och Google Play Store.

För att kunna använda Liuappen måste du ha en Android telefon (med Android version 4.1 eller senare) eller en iPhone (med iOS version 8.1 eller senare). 

Liuappen för iOS

Liuappen för Android


2016-02-01
Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2016-02-04