Ny grafisk profil för Consensus

I höstas presenterade studentkåren Consensus tre förslag på en ny grafisk profil. Kåren samlade in åsikter från sina medlemmar och har nu omarbetat det vinnande förslaget.

Niclas”Lansering av Consensus nya grafiska profil”, löd evenemanget som tog plats på Campus US och Campus Norrköping tidigare i veckan. Studentkåren bjöd studenterna på kaffe, kakor och tygmärken till studentoverallen. Märkena pryddes av Consensus nya logotyp.

- Jag är fascinerad över att arbetet med den grafiska profilen gått så pass fort. Vi hann klubba igenom den under förra fullmäktige och kunde därför lansera logotypen inför årets Nolle-P. Den är nu helt officiell, säger Niclas Olsson, vice ordförande för kårstyrelsen.

Under lanseringen på campus visade Niclas Olsson upp den nya logotypen för nyfikna studenter och personal vid LiU.

- Än så länge har vi bara mött positiva reaktioner på den nya logotypen. Många tycker den känns modernare än den tidigare, säger han.

Arbetsterapeutstudenten Jenny Tollgren var på plats för att titta på den nya logotypen.

- Jag tycker logotypen förändrats till det bättre. Den är enklare och mer stilren, säger hon.

Consensus nya loggaFör Consensus var det viktigt att medlemmarna var involverade i processen med framtagandet av den grafiska profilen. Under oktober månad fick studenterna rösta fram en favorit bland tre förslag. De fick samtidigt svara på frågor och ställa kommentarer kring förslagen. Kåren kunde slutligen räkna fram studenternas favorit och gick vidare med att titta på deras synpunkter.

- De flesta hade kommentarer om att ändra typsnitt eller färger på delar av logotypen de röstade på. Det var mest medlemmar som röstade men även studenter från andra fakulteter engagerade sig, säger han.

Nu återstår arbete med inarbetning av den nya grafiska profilen, något som redan har påbörjats.

- Vi har alldeles nytt profilmaterial. Det är alltifrån pennor, kläder och roll-ups till pappersmuggar och tygmärken. Vi har till och med tryckt upp den nya logotypen på vår bil, avslutar han.

Text: studentreporter Linda Åkerman

Foto: Studentfotograf Rebecca Havedahl