Konferens för alkoholsmart studentliv

Studentkåren StuFF är värd för en nationell konferens 18-19 februari där syftet är att diskutera och utbyta erfarenheter kring hur man kan främja en smartare alkoholkultur i studentlivet och därigenom göra det mer inkluderande.

Lorena Persson- Vårt mål som studentkår är att alla ska känna sig välkomna i studentlivet och att alkohol inte ska vara en exkluderande faktor. Under konferensen kommer vi att fokusera mycket på vår mottagning av nya studenter som ses som ett föredöme av många, säger Lorena Persson, studiesocialt ansvarig vid studentkåren StuFF. Vi kommer bland annat ha en sittning i LiU-anda och berätta om hur det fungerar hos oss.

Konferensen är en del i det nationella projektet Bästa festen som är ett initiativ från SFS, Sveriges förenade studentkårer, och företaget IQ (ett fristående dotterbolag till Systembolaget AB). Tanken med Bästa festen är att studentkårerna och nationerna som medverkar, totalt 23 stycken, ska arbeta med alkoholkulturen på sitt universitet och hitta nya metoder för att göra studentarrangemang och fester alkoholsmarta.

StuFF är engagerade i projektet sedan hösten 2015. Sedan dess har de varit på träff i Stockholm och fått utbildning och utbytt erfarenheter och idéer kring bland annat mottagning och alkoholfritt utbud. Nu arbetar en projektgrupp för fullt med att arrangera konferensen och ta fram vision och mål för det fortsatta arbetet.

Bästa festens hemsida

StuFF är studentkåren för studenter vid utbildningsvetenskap och Filosofisk fakultet vid Linköpings universitet.

Studentkårens StuFF:s hemsida

Text Annika Johansson