Utbytesstudent och squashsegrare

I förra veckan spelades UCS Squash Cup där spelare från hela världen gör upp om pokalen. I år hölls tävlingen i Linköping. LiU AIF, en idrottsförening för LiU-studenter, fanns representerade i tävlingen. Och segern i C-klassen togs av ingen mindre än LiU AIF:s Vincent Fournier.

Vincent FournierFörutom att Vincent Fournier är en duktig squashspelare så är han även utbytesstudent från Frankrike. Och det var här på LiU som han hittade tillbaka till favoritsporten.

- Jag har spelat squash sen jag var nio år gammal men tog ett uppehåll när jag var 18 för att kunna fokusera på studierna, det här är den första tävlingen jag vunnit sen innan uppehållet, berättar han.

Vincent Fournier, som studerar Industrial engineering and management, kom till Linköping i augusti och skulle egentligen åka tillbaka till Frankrike i januari men bestämde sig för att stanna en termin till.

- Jag vill njuta av studentlivet en stund till och det är väldigt roligt här, säger han.

I Frankrike studerar han vid Mince de Nancy och han förklarar att i Frankrike har man fler men mindre universitet, vilket gör att studentlivet ser ganska annorlunda ut.

- I Frankrike har vi längre och fler lektioner, här får man istället jobba mer i projekt och mer självständigt. Vi har inte heller så många studentföreningar i Frankrike så här är det väldigt annorlunda att vara på campus, men roligt, säger han.

Och LiU AIF är en studentförening han tycker extra mycket om. Varje fredag spenderar han kvällen på Linköpings Squashcenter tillsammans med andra squashspelande studenter, där det förutom squash, även står bastubad på schemat.

Text Marlén Karlsson, studentreporter

Foto Jonathan Eriksson, LiU AIF