Tävlingsframgångar för I-studenter

I helgen hölls semifinal i en casetävling för europeiska studenter som läser industriell ekonomi och management; TIMES. Vinnare blev "Case of Base" som består av Viktor Modrow, Ellen Berner, Samuel Björklund och Isak Stigson, alla studenter på civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi på Linköpings universitet.

Det vinnande lagetFrån början var det ca 250 lag som deltog i lokala uttagningar, ett 70-tal vinnare från dem gick vidare till semifinaler, och därifrån går åtta lag vidare till finalen som hålls i april.

Finalen, där de kommer att tävla om titeln Industrial Engineering and Management Students of the Year, kommer att hållas i april.

- Semifinalen var i Ankara och tog två dagar, finalen är tre dagar och hålls i Ilmenau i Tyskland, så det går någon vecka per tävling. Men vi är med för att det är väldigt kul, och en bra träning i att lösa problem, berättar Ellen Berner. Man får fiktiva case som man ska hitta på en lösning på snabbt och presentera den för en jury.

Tävlingen arrangeras av ESTIEM - European Students of Industrial Engineering and Management, ett europeiskt nätverk som arbetar för att skapa bra relationer mellan I-studenter i Europa. ESTIEM finns i 31 europeiska länder på 79 lärosäten, varav sex i Sverige. På LiU finns de representerade sedan 1990 av ESTIEM Local Group Linköping som arrangerar den lokala uttagningen på LiU. De har har även varit värd för semifinaler och en final med mera.

Text Annika Johansson foto Sinem Demiröz

Civilingenjör i industriell ekonomi (programmets webbplats)

ESTIEM Local Group Linköping

2016-02-22