NKPG Match Up bjöd på speeddejting och mingel

Minglande människorÖver 100 studenter och 22 företag samlades under onsdagskvällen på Trappan i Norrköping. Första upplagan av NKPG Match Up blev en populär tillställning som uppskattades av såväl studenter som företag.

- Det är jättebra för oss företag att få komma ut såhär, dels så får vi ju träffa studenter som är intresserade av vår verksamhet men vi får även kontakt med nya kompetenser som vi kan ha nytta av i framtiden, säger Jimmy Hankvist som är CEO(VD) på Perkit.

Kvällen inleddes av ett strukturerat mingel i form av speeddejting där 16 studenter och 16 företag deltog. Där efter dukades det fram tilltugg och fler deltagare intog lokalen för kvällens huvudmingel som inleddes med lite mingeltips av Carolina Olsson från Demola East Sweden.

Bland de deltagande företagen fanns bland annat Toyota Material Handling, Voysys, Filmvision och Norrköping Science Park. Visitkort byttes flitigt under kvällen, men projektgruppen hoppas att deltagarna fick ut mer än så.

- Vi ville göra något som var mer uppstyrt så att de som är med kan få en chans att verkligen prata med företagen och lite mer djupgående, vi vill att deltagarna ska gå iväg med mer än bara ett visitkort, säger Eric Carlzon som studerar civilingenjör elektronikdesign och är en av fyra projektledare.

Tre studenter som delar ut visitkortNKPG Match Up är ett event med syftet att skapa kontakt mellan näringsliv och studenter från utbildningarna Elektronikdesign, Medieteknik, Grafisk design och kommunikation samt Kultur, samhälle och mediegestaltning. Initiativtagare är Norrköpings kommun men projektgruppen och idén står fyra studenter från de olika utbildningarna för.

Det var i december förra året som Anna Olofsson, Christoffer Torstensson, Eric Carlzon och Kajsa F. Franzén (ej på bild) blev utnämnda till projektledare och påbörjade jobbet med att skapa ett helt nytt event för näringsliv och studenter.

- Det har varit en ganska tight tidsplan men det har gått bra och speciellt roligt är det att alla vi pratat med varit så positivt inställda till projektet, säger Christoffer Torstensson som läser grafisk design och kommunikation.

Då det tidigare har funnits ett liknande event så har projektgruppen fokuserat på att komma på ett nytt sätt att genomföra en sådan här mingelkväll på och viktigt har det också varit att det skulle vara inkluderande.

- Vi ville inte att det bara skulle bli en vanlig mingelkväll och vi har försökt att se till att alla företag som deltar har något att erbjuda för alla utbildningar, förklarar Anna Olofsson som läser kultur, samhälle och mediegestaltning.

Och vid kvällens slut var det en trött men nöjd projektgrupp som konstaterade att kvällen varit över förväntan.

- Det har gått jättebra och vi hoppas att NKPG Match Up kan leva vidare flera år framöver.

Text: Marlén Karlsson, studentreporter

Foto: Art Svanberg (från eventet) och Rebecca Havedahl, studentfotograf (på Christoffer Torstensson, Anna Olofsson och Eric Carlzon)

2016-02-26

Senast uppdaterad: 2016-02-26