Idea Challenge 2016

LiU Innovation, i samarbete med bland andra Länsförsäkringar Östgöta och Östsvenska Handelskammaren, arrangerar en tävling för att få in smarta idéer på hur samhället kan bli mer inkluderande? Tävlingen "Room for everyone– Ideas för a more inclusive society" vänder sig till studenter från samtliga kurser och program på Linköpings universitet.

Tävlingen går ut på att hitta konkreta sätt att arbeta med inkludering inom fyra områden där samhället i dag står för stora utmaningar, till exempel inkluderande vård. Under mars anmäler studenten sin idé hos LiU Innovation där en innovationsrådgivare ger stöd för att få fram ett så skarpt bidrag som möjligt. Vinnarna utses vecka 15.

– Innovativa synsätt behövs för att klara de utmaningar och möjligheter regionen står inför. Vid Linköpings universitet finns 27 000 studenter och minst lika många bra idéer. Genom tävlingen vill vi samla och utveckla bra initiativ, berättar Erika Pohjanen, innovationsrådgivare, LiU Innovation i ett pressmeddelande.

Mer om Idea Challenge 2016 på LiU Innovations webbplats

Studenter tävlar med idéer för ett inkluderande samhälle (pressmeddelande från arrangörerna)

2016-03-09

Senast uppdaterad: 2016-03-09