Arbetsmarknadsinspiration för studenter

Den 6-7 april är det dags för Medieteknikdagarna på Campus Norrköping. Dagar fylls med mässvimmel, föreläsningar och en bankett. Fyrtio utställare kommer att vara där för att träffa studenter som kanske kommer att bli deras kollegor i framtiden.

Minglande människorDet är civilingenjörsprogrammet Medietekniks arbetsmarknadsdagar, men studenter från alla utbildningar och andra intresserade är också välkomna att delta.

- Det är ett brett utbud av ämnen på föreläsningarna, så det är många som säkert är intressanta för andra än medieteknikstudenter, berättar Sara Martin, som är pr- och tryckansvarig för Medieteknikdagarna.

Till exempel kommer Årets IT-kvinna, Unn Swanström och medieteknikalumnen Per Karlsson som jobbar på Googles VR-avdelning och tidigare varit på Pixar. Spotify ordnar en workshop med lunch.

Sara Martin berättar att de är elva studenter från Medieteknik som arrangerar dagarna.

- Vi tycker att det är viktigt att inspirera. När jag gick första året var det så uppskattat att få gå på de här dagarna, det var väldigt inspirerande. Därför känns det givande att göra det här. Den positiva feedback vi får gör att alla är pepp för att göra sitt bästa för företagen och studenterna.

Arrangörsgruppen brainstormar kring vilka företag och föreläsare som vore intressanta att kontakta för att få med, och tar in tips från andra. Bland utställarna de lockat dit finns spännande teknikföretag som nog är många blivande ingenjörers dröm att jobba på.

- Företagen är även intresserade av studenter från andra program. Det är ett bra tillfälle att få träffa företag som annars kanske skulle vara svåra att få kontakt med och passa på att ställa frågor om karriärval, examensarbeten och praktikplatser.

En och annan tävling blir det också, och ett Studentexpo.

- Där kan medieteknikstudenter visa upp projekt som de har gjort så att mässbesökarna får se vad vi gör och lär oss. Det kommer flera gymnasieklasser på studiebesök för att inspireras av vad man kan göra på universitetet och på Medieteknik. Vi får även universitetsstudenter från KTH och Norge på besök.

Text Annika Johansson, bild Medieteknikdagarna (från 2015 års mässa)

Medieteknikdagarnas webbplats

2016-04-01