Rekordmånga ansökningar till Sommarmatchen

Under sex sommarveckor bemannar LiU Innovation forskningsprojekt med drivna och engagerade studenter.  Sommarmatchen, som i år firar tioårsjubileum, noterar återigen rekord i antal sökande studenter, 140 stycken, varav 38 % tjejer, till 18 platser.

LiU Innovation driver projektet Sommarmatchen, där studenter och forskare tillsammans nyttiggör kunskap från LiU. Sommarmatchen har växt kontinuerligt över tid och kommit att bli en framgångshistoria. Många matcher ger tydligare kunderbjudande, inledande affärsdiskussioner med kund och några matcher har till och med resulterat i bolagsstart. Både forskare och studenter får ansöka om att komma med sen är det upp till  LiU Innovation att matcha student och projekt för bästa resultat.

- Av de 21 forskningsprojekt som studenterna kunnat söka till har vi kapacitet att genomföra 13 stycken, varav en handfull dubbelmatcher. Vi genomför de matcher där det finns sökande som kan göra stora insatser för projektets utveckling, berättar projektledare Karin Ackerholm, LiU Innovation.

Projekt och studenter kommer från tre fakulteter – Medicinsk, Teknisk och Filosofisk fakultet, med sökande från ett 20-tal utbildningsprogram. Flest sökande läser Industriell Ekonomi, Design och Produktutveckling och Business Administration men i år finns också sökande från exempelvis Statistik och Dataanalys och Experimental and Medical Biosciences.

Verksamheten för innovationsstöd drivs av universitetsägda LiU Innovation som stöttar studenter, forskare och medarbetare i deras idéresor. Under 2015 träffade LiU Innovation över 2000 studenter vid olika inspirationstillfällen och över 1000 forskare i enskilda möten. Ett arbete som resulterade i strax under 250 idéer, varav  80 utvecklades vidare och 18 registrerades som bolag eller organisationer.

Text LiU Innovation

2016-04-01