Studentvänligare kollektivtrafik

Studentkåren Stuff har genom samtal med Östgötatrafiken övertygat dem om att införa studentrabatter i kollektivtrafiken.

Det var i höstas som StuFF började driva frågan om en mer studentvänlig kollektivtrafik i regionen. Och från och med 1 september inför Östgötatrafiken rabatterade månadskort för alla studenter, oavsett ålder, som studerar minst 15 hp. Rabatten kommer att gälla både tätort och närtrafik.

- Vi är självklart nöjda över att Östgötatrafiken och regionen har lyssnat på oss studenter. Även om många studenter i både Norrköping och Linköping cyklar behöver kollektivtrafiken finnas som ett prisvärt alternativ. Vi kommer dock fortsätta att arbeta för att studentrabatten även ska gälla för enkelbiljetter, säger kårordförande Martina Johansson.

StuFFs pressmeddelande

StuFFS debattartikel i Corren