Han vann återbrukscykeln

På tre minuter löste ingenjörsstudenten Jakob Luedtke Återbrukets tävling under Kalasmottagningen. Och blev därmed vinnare av en återbrukad cykel.

Jakob LuedtkeFastighetsavdelningen och Miljö- och Säkerhetsenheten var som vanligt på plats under Kalasmottagningen. Nytt för i år var cykelstationen, en tävling där priset var en återbrukad LiU-cykel, ett sätt att visa upp Återbruket som drog igång med rivstart i april i år.

I tävlingen gällde det att ur en mörk säck plocka upp saker och sedan fästa dem på rätt plats på en cykel, allt på tid. I säcken fanns även saker som inte behövs på en cykel, som en PET-flaska och ett mjukisdjur.

Snabbast av de 35 som deltog i tävlingen var Jakob Luedtke, som precis börjat sina studier till civilingenjör i maskinteknik. På tre minuter löste han uppgiften och vann den sjuväxlade återbrukade och renoverade LiU-cykeln.

- Det passar perfekt, min egen cykel gick sönder i helgen när ett av hjulen trillade av, berättade Jakob när han tog emot cykeln av Återbrukets Micke Nilsson.

Jakob Luedtke kommer från Lund men bor nu i Ryd, på lagom cykelavstånd alltså.

- Jag älskar att tävla, jag tävlar i allt som jag bara hinner med, avslöjade Jakob och hojade iväg till nästa lektion.

Återbruket har startat

Elisabet Wahrby 2016-09-20