Biohacking i Norrköping

Är du student och intresserad av Biohacking? Välkommen att hjälpa forskarna på ett ”reversed science café” på Visualiseringscenter i Norrköping 10 november.

Biohacking är en växande rörelse av människor som arbetar med biologiska experiment utanför den akademiska världen, även om många till vardags arbetar med akademisk forskning.

Den kännetecknas av ett icke-kommersiellt och nyfikenhetsdrivet tänkande. Till biohackingrörelsen hör begrepp såsom quantified self, citizen science, open labs och body modifications.

På Visualiseringscenter C i Norrköping öppnar i januari utställningen Beyond the lab – the DIY science revolution som handlar om biohackingrörelsen. Utställningen, som är producerad av Science Museum i London, är en del av EU-projektet Sparks som syftar till att öka medvetenheten kring RRI (Responsible Research and Innovation).

Inför öppnandet av utställningen hålls den 10:e november ett reversed science café dit allmänhet, studenter och lärare är välkomna. Temat för evenemanget är biohacking och implantat av biochip.

Läs mer på visualiseringscenter.se/reversesciencecafe

2016-10-28