LinTek firar 45 år

Teknologernas studentkår LinTek firar i år 45 år och det uppmärksammas med en jubileumsvecka som går av stapeln i dagarna. Kristine Lindberg är projektledare för evenemanget.

Hej Kristine! Nu är det inte många dagar kvar tills firandet sätter igång, hur känns det?Projektledare Kristine Lindberg

- Det känns jättekul att äntligen få sätta LinTek45 i verket. Vi har planerat det här så otroligt länge och verkligen jobbat stenhårt. Det ska bli roligt att äntligen kunna erbjuda studenterna alla aktiviteter vi planerat.

Berätta om evenemanget.

- Syftet med firandet är att göra alla studenter medvetna om att LinTek fyller 45 år men vi vill också föra samman studenter och ge något tillbaka till dem. Det är ju tack vare studenterna som kåren finns.

Jag tillträdde som projektledare för ett år sedan och började då fundera på hur stort det här skulle kunna bli. Jag rekryterade min projektgrupp och vi har sedan dess tagit fram ett koncept för firandet. Det är ett väldigt unikt projekt.

På vilket sätt är det unikt?

Gruppbild LinTek- LinTek45 är unikt som projekt eftersom det är ett arrangemang som skapats helt från grunden. Till skillnad från många andra event-arrangörer här på LiU så har vi alltså inte vidareutvecklat eller arbetat utifrån något tidigare upplägg. Att ha så fria händer har självklart varit väldigt roligt men det har också varit en utmaning.

Vad kommer det bjudas på för festligheter och vilka är bjudna?

- Allt och alla är inbjudna och det kommer vara en fullspäckad vecka med evenemang av alla dess slag. I Linköping kommer det bjudas på en stand-up kväll och det är unikt i sig för det är inget som brukar anordnas här.

Veckan avslutas med en kravall i Norrköping och det är också lite speciellt. Dels för att LinTek anordnar den men också för att alla Linköpingsstudenter kommer kunna ta sig dit gratis med abonnerade bussar. LinTek-vepa på KåkenhusDet öppnar upp en möjlighet för dem att utforska Norrköpings studentliv och jag tror och hoppas på att studenterna uppskattar att se hur en kravall går till i Norrköping. Vårt mål är att ena studenterna från Linköping och Norrköping.

Här kan du läsa mer om firandet och se hela programmet

Text: Linda Åkerman, Studentreporter

Foto: Fasadbild: Linda Åkerman, Studentreporter