Smartare alkoholkultur i studentlivet

Studentkåren StuFF lanserar, tillsammans med Sveriges förenade studentkårer och IQ, en metodbok med tips över hur festarrangörer kan arbeta för att skapa en smartare alkoholkultur i studentlivet.

Metodboken är en del i projektet Bästa festen som StuFF har varit en del av i drygt ett års tid. Projektet syftar till att skapa en mer inkluderande och smartare alkoholkultur inom studentlivet. En kultur där alkohol finns, men inte behöver stå i fokus.

- Tanken är att metodhandboken ska användas som ett verktyg för de som vill skapa bra och inkluderande aktiviteter där alla känner sig välkomna, oavsett om personen dricker alkohol eller inte, säger Linnéa Lundström som är studiesocialt ansvarig för StuFF.

Läs metodboken

Läs mer om Bästa festen