Toppsvarare på Studentundersökningen

Studentundersökningsbadges i hög

När det gått drygt halva svarstiden av 2017 års studentundersökning är det ett antal sektioner som sticker ut och har en betydligt högre svarsfrekvens än genomsnittet. Vi kontaktade några av dem för att kolla vad som ligger bakom engagemanget.

Mikael Bergström, Elektronikdesign, just nu 65%

- Vi vet helt enkelt att det är en tårta som står på spel. Vi är en liten sektion där vi har bra kontakt med varandra.

Charlie Simonsson, Kognitionsvetenskap, just nu 57%

- Vi är en liten sektion som också är vana vid att svara på enkäter och delta i undersökningar. Dessutom är vi en väldigt engagerad sektion där många har varit, eller är, aktiva och därmed förstår vikten av att svara på undersökningar. Vi har märkt att det är svårt att förlita sig på sociala medier, så vi pratar direkt med varandra när vi möts i stället.

Moa Nilsson, Medicinsk biologi, just nu 47%

- Vi har egentligen bara jobbat med att uppmana alla att svara på undersökningen, till exempel i våra Facebookgrupper. Vi är bara tre klasser, och vi tolv som sitter i sektionsstyrelsen ser till att tjata i basgrupperna så mycket vi kan. Tårtan är också en morot förstås.

2017-04-06

Senast uppdaterad: 2017-04-07