Vallavåningen klar för inflyttning

Vallavåningen, det nya studentbostadskonceptet i Vallastan

Nu står Linköpings hetaste stadsdel Vallastadens nya studentbostadskoncept färdigt för inflyttning.

SovloftetInteriör rum vallavåningen

Vallavåningen, som Studentbostäders nya koncept benämns, innebärett nytänkande för korridorsboendet. Som student erbjuds du en social och smart planerad våning med hela 200 m2 gemensam yta och egna möblerade rum med sovloft och egen toa och dusch. Totalt finns det plats för 30 studenter i de två Vallavåningarna, som bokstavligt talat ligger ett stenkast från Campus Valla.

Alternativ till egen lägenhet

Sara Jönsson är en av studenterna som inom kort (”efter omtentan”) ska flytta in på sitt nya rum i en av Vallavåningarna. Hon ska börja tredje året på Fysik och nanovetenskap och har bott i korridor i Ryd, och var egentligen sugen på att flytta till en egen etta.
- Jag fick höra talas om Vallavåningen och tyckte att det lät spännande. Jag hade rätt mycket kö-poäng så jag tänkte att det kunde vara ett alternativ till att flytta till en egen lägenhet. Det känns kul att vara först att få bo i en helt ny studentbostad där allt är nytt och fräscht.

Foto t h: De egna rummen är redan inredda vid inflyttningen. Varje rum har ett sovloft för bättre utnyttja ytan.

Fakta: Studentbostäder bygger 183 studentbostäder i Vallastaden i Linköping, både kollektivrum i Vallavåningarna och en- två- och trerumslägenheter.

2017-08-16

Senast uppdaterad: 2017-08-16