Datorsalar nu tillgängliga för alla studenter

Kille jobbar med sin dator

Nu har du som student tillgång till i stort sett alla datorsalar på Campus Valla, Campus US och Campus Norrköping. IT-avdelningen söker nu dig som vill ha ett roligt extrajobb som datorsalstekniker.

Universitetets cirka 80 datorsalar kommer från och med nu att vara upplåsta och inte kräva någon särskild behörighet. Datorsalarna har tidigare administrerats av respektive institution och deras sektioner, men nu tar universitetets IT-avdelning över dem.
– Det här är ett steg mot att alla studenterna ska ha lika förutsättningar att utnyttja universitetets resurser och ha möjlighet att sköta sina studier på campus. Datorsalarna kommer nu också att få en likvärdig standard över hela universitet, säger Martin Eneling, chef på enheten Digitala resurser, som driver denna förändring.

Ett fåtal datorsalar kommer fortsatt att ha begränsad åtkomst, då de har specifik programvara som inte kan göras tillgänglig på samtliga datorer av kostnadsskäl.

Datorsalarna kommer att behålla de nuvarande namnen, som ofta är en ordlek som kopplad till den sektion som tillhandahållit dem tidigare. I A-huset på Campus Valla finns exempelvis Embassaden (M-sektionen) och Island (I-sektionen).

Studenter söks till extrajobb

Det finns studenter anställda som tekniker för datorsalarna och de sköter viss service och support. Du känner igen dem på att de bär svarta tröjor med LiU-logga och trycket ”IT-avdelningen” på ryggen. Under hösten kommer fler att anställas och vara placerade på Campus Valla, Campus US och Campus Norrköping.

StudentteknikerÄr det här ett jobb för dig? Vi söker dig som pluggar vid ett program vid LiU, gärna i någon av de lägre årskurserna. Ett allmänt IT-intresse och en vilja att lära dig mer är en bra grund. Omfattningen är 25 %.

Övergripande drift och underhåll står IT-avdelningen för och som studenttekniker finns du till för grundläggande service i datorsalarna och även vara en länk mellan IT-avdelningen och studenter. Studentteknikerna ska också finnas till för att hjälpa andra studenter med praktiska frågor och enklare support i datorsalarna.

Två av de nuvarande studentteknikerna är Adnan Avdagic och Sebastian Bernholtz Fredriksson, som läser civilingenjör i energi, miljö och management respektive industriell ekonomi. De berättar att tjänsten har varit väldigt utvecklande och kan genomföras på arbetstid man bestämmer mycket över själv.

Sök tjänsten här

Mon Sep 11 09:01:00 CEST 2017