Veganska tips på Campus Valla

Studentföreningen Liva:s logo.Sugen på något veganskt? Studentföreningen Linköping Vegan Association (Liva) har sammanställt en karta över 12 matställen, caféer och butiker på Campus Valla där det går att hitta någon färdig vegansk rätt på menyn alternativt byta ut animaliska produkter till veganska.

– Vi har planer på att göra en karta även över Campus US. I Norrköping drivs veganfrågan av andra föreningar, säger Hugo Samuelsson i Liva.

Han slår också ett slag för kampanjen #veganuary.

– Det är ett internationellt initiativ som funnits i några år. Just januari lyfts fram som en bra veganmånad när många över lag har påbörjat ett nyttigare liv. Nu har kampanjen kommit till Sverige. Genom den kan man få stöd och tips om vegansk kost.

Linköping Vegan Associations syfte är att öka medvetenheten om veganism och vegetabilisk kost, samt informera om deras fördelar ur olika perspektiv. Föreningen startade på LiU 2016 och har 50-60 medlemmar.

Vegankartan finns på Liva:s Facebooksida

Wed Jan 10 15:54:00 CET 2018