Kandidat Kork-priset till Annette Theodorsson

Annette Theodorsson, professor i neurokirurgi, tilldelas läkarstudenternas Kandidat Kork-pris 2018.

Motiveringen för priset lyder:

”Med sin skicklighet i föreläsande så levererar hon alltid tydliga budskap med eftertryck och noga utvalda ord. Inga frågor är dumma frågor, och tiden är aldrig ett hinder för att Annette ska svara och se till att man förstått. Man går alltid från hennes föreläsningar rikare i kunskap och utan frågetecken!”

Annette Theodorsson till vänster, familjens egen ö till höger.

Vem är Annette?

För att få veta lite mer om henne, bad vi Annette svara på några väl valda frågor.

Jag heter: Enligt folkbokföringen Annette Vivianne Hillevi Forsberg Theodorsson, men första o sista namnen blir långt nog

Jag bor: Hemma, som är i Linköping, men också i Reykjavik

Hårfärg: Blont, med lite hjälp av frissan…

Ögonfärg: Blå

Mina bästa egenskaper tycker jag är: Det får andra tycka till om. Jag är den jag är och är för gammal för att ändra på mig.

Det här gör mej glad: Min familj

Det här gör mej arg: Oärliga och egocentriska människor

Därför blev jag läkare: Världens bästa jobb

Min favoritplats: Vår egna ö

Min favoritbok: Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren

Min förebild: Mormor

Min bästa film: Lasse Åbergs ”Sällskapsresan”

Mitt liv om tio år: Hoppas att jag fortfarande lever!!!

Min favoritpryl: Iphone…(är jag ensam om detta?)

Min favoritmaträtt: Grillade isländska havskräftor

Ett livsmotto jag vill dela med mej av: ”Problems are for solving, giving up is not an option”

---

Kandidat Kork är ett vandringspris som delas ut av avgångsterminen på läkarprogrammet i Linköping. Det tilldelas den lärare/föreläsare/handledare som kan få ”den mest korkade läkarkandidat att förstå”. Priset har delats ut sedan 1973.

Foto: Annettes privata

Fri Jan 12 09:48:00 CET 2018