Göm menyn

Campushallen åter diplomerade för sitt antidopingarbete

Exteriör Campushallen, mängder av cyklar i förgrunden.

Vid årets uppföljning av Campushallens arbete kring arbetsmetoden ”100% ren hård träning” erhöll träningsanläggningen på campus Valla sin årsmärkning för 2018.

- Jag är stolt och nöjd över förnyad årsmärkning och framför allt med vårt förebyggande arbete kring ett så allvarligt och viktigt ämne, säger Anna Tanttinen, antidopingansvarig och träningsansvarig på Campushallen.

Metoden syftar till att minska användningen av, och tillgången till, anabola androgena steroider (AAS) och andra dopingpreparat på träningsanläggningar. Tillsammans med Länsstyrelsen Östergötland, Östergötlands Idrottsförbund och Polismyndigheten i Östergötlands län har man arbetat i det rikstäckande projektet sedan 2011.

På Campushallen bedrivs det förebyggande arbetet mot doping bland annat genom att sprida positiva budskap kring kost och träning, erbjuda tävlingar och föreläsningar till medlemmar, ha ett anpassat kioskutbud till försäljning, hantera dopingkontroller, utbilda personal samt att samarbeta med andra anläggningar, kommun och polis genom det lokala nätverket.


2018-02-15
Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2018-02-15