Evaliuate blir nytt kursvärderingssystem

Roger Klinth rullar ut vinnarförslaget. De tre kårrepresentanterna står bredvid.

Namnet på det nya kursvärderingssystemet är nu bestämt. Med drygt sjuhundra inlämnade tävlingsbidrag presenterades på onsdagen det vinnande förslaget - Evaliuate. Bakom förslaget står läkarstudenten Julia Mägi.

Vinnaren Julia.- Det var ett ganska givet namn tyckte jag. Man får en positiv känsla av att man tar nya tag. Som utbildningsansvarig i sektionen tycker jag att utvärdering är viktigt, så det är välkommet med ett nytt system som kan bidra till en högre svarsfrekvens på utvärderingarna framöver.

Hugo Samuelsson, kommunikationsansvarig på StuFF, instämmer.
- Det är ett av de viktigaste verktygen vi har. Om det uppkommer frågor så kan vi alltid gå tillbaka till statistiken för kursvärderingen.

Projektet att ta fram ett passande namn har drivits av de tre kårerna tillsammans. Något som inneburit mycket jobb, men som också varit ett kul projekt att samarbeta om utanför den ordinarie verksamheten.

Idén att anordna en tävling kläcktes i LiU:s referensgrupp för projektet, där även kårerna sitter med.
- Det kändes naturligt att engagera studenterna och dessutom göra PR för det nya kursvärderingssystemet på det här sättet, säger Lina Grudd, utbildningsansvarig på Lintek. Att det sedan var över sjuhundra som deltog känns jättekul.

Så här har tävlingen gått till:

1. Kårerna har under två veckors tid samlat in namnförslag med kriterierna: att namnet ska fungera på svenska och engelska och att det ska vara ett helt nytt namn som inte används på LiU eller av något varumärke. Kårerna har besökt LiU:s olika campus och informerat om tävlingen under den två veckor långa insamlingsperioden.

2. Kårerna har sållat bland de mer än 700 förslagen som skickades in. Sållningen har skett efter tävlingens kriterier och därmed har exempelvis befintliga namn vid LiU sållats bort. Efter sållningen sammanställde kårerna en lista med potentiella namnförslag. En del namnförslag förekom fler än en gång och då har studenten bakom förslaget lottats fram. LiU och kårerna gick sedan igenom listan och tog ut finalbidrag till omröstningen.

3. En omröstning med fem finalbidrag gick ut via e-post till alla studenter under vecka 10.

2018-03-21

Senast uppdaterad: 2018-03-22