Deltagarrekord för 14:e upplagan av LiU-loppet

Löparna framifrån på rad precis när startskottet gått.

Under tisdagen anordnades vårens upplaga av LiU-loppet, med start och mål utanför Campushallen i Linköping. Antalet löpare var i år mer än dubblerat jämfört med i fjol, och man tvingades sätta ett tak på 600 anmälda löpare. Trots mestadels ihållande regn blev det en riktig löparfest med många fina insatser.

Frida Michold, student vid LiU vann damklassen 5 km. Frida Michold läser till Civilingenjör i energi - miljö - management och är med i LiU Elitidrott, som ger LiU-studenter möjlighet att kombinera akademiska studier med en elitsatsning på orientering eller löpning.

Fredrik Johansson, som till vardags jobbar på Veoneer och också är tränare i LiU Elitidrott, vann herrklassen, 5 km.Vinnaren i damklassen tar precis tag i backen längst upp på krönet på Vallamassivet. Långa rader av löpare syns neråt i backen.

Vinnare i 10 km, herr, var Hugo Lindell från LiTHe Vilse och vinnare i 10 km, dam, var Caroline Lidebjer från IK Akele. Backprisvinnare herr blev Algirdas Bartkevicius och backprisvinnare dam blev Emma Helmersson, båda från LiTHe Vilse.

Fakta om LiU-loppet

LiU-loppet arrangeras av tre studentidrottsföreningar vid Linköpings universitet: LiTHe Vilse, LiTHe Syra och LSIF. Alla tre föreningar är medlemmar i Sveriges Akademiska Idrottsförbund (SAIF) och därmed anslutna till Riksidrottsförbundet (RF). Loppet är gratis och öppet för alla. Det finns 5 km, 10 km i både dam- och herrklass samt lagtävling.

Mer om LiU-loppet hittar du på liuloppet.se.

Foto: Philip Liwergren (överst), Pim Hedberg (höger)

Thu Apr 26 12:19:00 CEST 2018

Senast uppdaterad: Thu Apr 26 13:00:13 CEST 2018