Klara vann återbrukscykeln

Det tog Klara Hallin bara två och en halv minut att lösa Återbrukets tävling under Kalasmottagningen. Därmed blev hon vinnare av årets återbrukade cykel.

Bild: Micke Nilsson överlämnar återbrukscykeln till vinnaren Klara Hallin. Fastighetsavdelningen och Miljö- och Säkerhetsenheten var som vanligt på plats under Kalasmottagningen. För andra året i rad var cykelstationen med, en tävling där priset är en återbrukad cykel.
- Ett bra sätt att visa upp Återbruket och dess verksamhet, tycker Micke Nilsson som inte bara kan återbruka möbler utan också cyklar.

I tävlingen gäller det att ur en mörk säck plocka upp säkerhetsutrustning som lyse, reflex och ringklocka och sedan fästa dem på rätt plats på en barncykel, allt på tid. I säcken finns också saker som inte är nödvändiga på en cykel men som ändå kan vara bra att ha, till exempel en PET-flaska och ett mjukisdjur.

Snabbast av de cirka 40 tävlingsdeltagarna var Klara Hallin, som precis börjat sina studier till civilingenjör i maskinteknik.
- Jag har visserligen redan en cykel men alla säger att man behöver en extra i reserv, om man får punka eller cykeln blir stulen, säger Klara Hallin som fick en kort överlämning av cykeln innan hon skyndade vidare till nästa lektion.

Elisabet Wahrby Wed Sep 12 13:14:09 CEST 2018

Senast uppdaterad: Wed Sep 12 13:17:19 CEST 2018