Studentportalen flyttar in i Lisam

Med start den 26 november börjar LiU byta flera system. Ett utav dem är Ladok. Detta kommer att påverka dig som är student eftersom Studentportalen stänger. Lisam kommer att fungera som vanligt. Kom ihåg att anmäla dig till tentamen innan 23 november. Och passa på att skapa intyg om du behöver det.

Centrala studiestödsnämnden (CSN) vet om att Linköpings universitet byter flera system under dessa veckor.

När vi sedan i vecka 50 öppnar systemen igen kommer du att hitta Studentportalen i Lisam.

Vad är Ladok?

Ladok är ett nationellt studieadministrativt system, som används vid samtliga 37 lärosäten i Sverige samt av CSN. Nya Ladok produktionssätts i december på LiU. I samband med införandet kommer flera tjänster att vara avstängda. Systemen är även stängda för personal.

Vilka tjänster kommer vara avstängda?

Under perioden 26 november till och med vecka 50 kan du inte använda tjänster som till exempel:

• Tentamensanmälan
  • Kursanmälan
  • Beställa intyg

Planera därför det du behöver göra i god tid, så att du hinner hantera det före stängningen.

Vad händer med tentor under den här perioden?

Under den här perioden genomförs tentor precis som vanligt. Däremot är det kortare anmälningstid till tentorna.

Sista anmälningsdag till tentor som går under perioden 3 december–31 december 2018 är fredagen den 23 november klockan 23.59.

Anonyma tentamina genomförs och rättas anonymt som vanligt.

Anmälan till tentor som går från och med 1 januari 2019 kommer att öppna i mitten av december (vecka 50).

Detta innebär att tentor som går i början av januari får mindre än 20 dagars anmälningstid.

När kan jag se mina resultat på en tenta som görs under den här perioden?

Eftersom att Ladok är stängt kan det dröja mer än 10 dagar att få in sitt tentamensresultat just vid stängningsperioden. Detta för att resultat inte kan föras in i Ladok förrän det öppnar igen.

Hur gör jag för att ansöka om examen under den här perioden?

Mellan den 30 september och vecka 50 kan du inte ansöka om examen via webben. Under den här tiden kan du ansöka om examen via blankett. Studenter inom Utbildningsvetenskap, Filosofiska och tekniska fakulteterna kan kontakta Examensgruppen, Studenter inom Medicinska fakulteten vänder sig till Studentenheten.

Kommer jag fortfarande kunna komma in i till exempel labbsalar och programsalar?

Ja, behörigheter utdelade innan stängningen av Ladok berörs inte, alltså har du fortfarande tillträdesbehörighet till labbsalar och programsalar.

Vad händer med Studentportalen?

Dagens studentportal stängs ned den 26 november (med undantag för läsning av tentamensinformation) och flyttar in i Lisam. Den kommer att öppna under vecka 50.

Du kommer att se den som en länk i Lisam.

Vem kontaktar jag om jag har frågor?

Om du har frågor kontakta Centrala studerandeexpeditionen (campus Valla och Norrköping), Studentenheten (campus US) eller kansliet på campus Lidingö, så hjälper vi dig.

Tue Nov 06 15:04:00 CET 2018

Senast uppdaterad: Thu Nov 08 14:23:26 CET 2018