Studentportalen har öppnat!

LiU har nu gått över till ett nytt Ladok och Studentportalen har flyttat in i Lisam. I Studentportalen kan du, precis som förut, utföra mycket av den administration som behövs för att din studietid ska fungera. Du kan registrera dig på kurser, anmäla dig till tentor, se studieresultat, välja kurser, skapa intyg och mycket mer.

Vad är Ladok?

Ladok är ett nationellt studieadministrativt system, som används vid samtliga 37 lärosäten i Sverige samt av CSN. Nya Ladok produktionssattes på LiU den 12 december 2018. Nya Ladok underlättar för dig som studerar på flera olika lärosäten genom att:

• Du kan få en samlad bild av pågående studier vid samtliga lärosäten.
  • Du lägger in din kontaktinformation en gång i systemet, sedan syns den på alla lärosäten i Sverige där du studerar. Detta gör du via Studentportalen.

Var hittar jag Studentportalen?

Du hittar Studentportalen i Lisam som en länk i vänstermenyn.

Vad kan jag göra i Studentportalen?

• Anmälan till tentamen (som i LiU-appen)
  • Ansökan om examen (öppnar först 14 december)
  • Registrering på kurs
  • Göra kursval
  • Se studieresultat
  • Skapa intyg
  • Använda programvaror (MinIT)
  • Hitta informationstexter och kontakta support

Hur registrerar och omregistrerar jag mig?

Nu behöver du inte längre registrera dig på programmet varje termin, utan ska istället bara registrera dig på de kurser du kommer att följa. Detta gör du i Studentportalen.

Omregistrering krävs inte för att tentera utan bara om du ska läsa kursen igen, det vill säga delta i undervisningen.

Återbud på kurs (innan registrering har skett) läggs in via antagning.se/universityadmissions.se, som tidigare.

Hur får jag ett intyg?

Nu kan du själv skriva ut resultatintyg och registreringsintyg via Studentportalen.

Hur ansöker jag om examen?

Från och med 14 december kan du göra din ansökan i Studentportalen. Examina på LiU utfärdas digitalt, och du får examensbeviset mejlat till dig som en PDF-fil. Om du vill ha ditt digitala examensbevis utskrivet på papper står LiU-Tryck beredda att hjälpa dig.

Vem kontaktar jag om jag har frågor?

Om du har frågor kontakta Centrala studerandeexpeditionen (campus Valla och Norrköping), Studentenheten (campus US) eller kansliet på campus Lidingö, så hjälper vi dig.

Logga in i Studentportalen

2018-12-12