Psykiatriöverläkaren Åsa Kastbom får Kandidat Kork-priset

Åsa Kastbom, Kandidat Kork-pristagare.

Åsa Kastbom, överläkare i psykiatri och expert inom barnmisshandel och sexuella övergrepp, får läkarprogrammets Kandidat Kork-pris för sina inspirerande föreläsningar.

Motivering:

Åsas föreläsningar och kliniska handledning präglas av en entusiasm som lämnar studenten inspirerad till fortsatt inläsning och arbete. Åsa lyfter svåra och emellanåt känsloladdade ämnen om barn, ungdomar, sexualitet och övergrepp samt utmanar oss studenter till att förstå vikten av ett gott patientbemötande. Hon visar imponerande exempel på hur det går att vara personlig på ett professionellt sätt. Utöver att Åsa ger några av läkarprogrammets bästa föreläsningar är hon dessutom en klinisk handledare i den absoluta toppklassen och behandlar en som en kollega från dag ett. Tack Åsa för att du hjälper oss att inte bara bli bättre läkare utan också bättre människor!

Åsa Kastbom kommer att ta emot sitt pris på läkarprogrammets examenssittning 6 juni.

Om priset:

Kandidat Kork delas ut sedan 1975 till en handledare eller föreläsare som "kan få även den mest korkade studenten att förstå"*. Det är sistaterminsstudenterna på läkarprogrammet som genom nomineringar och sluten omröstning utser vinnaren.

* Kriterierna har breddats lite, så att studenterna inte ska behöva erkänna sig korkade för att få nominera en duktig lärare.

Bild: Fr v läkarkandidat Rebecka Bodare, Åsa Kastbom och läkarkandidat Viktor Carlund

2019-03-11

Senast uppdaterad: 2019-03-11